Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовик ОП.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
228.35 Кб
Скачать

2 Завдання до курсовоЇ роботи

2.1 Проектування програмної системи

У рамках даної курсової роботи студент повинен розробити програмну інформаційну систему згідно зі своїм варіантом.

Програма передбачає роботу користувача в одному з двох режимів роботи.

Після запуску програми на виконання користувачеві надається можливість вибору режиму роботи: Администратор или Оператор. При виборі режиму Адміністратор у користувача запитується пароль, вхід в режимі Оператора відбувається без введення пароля.

Далі на екрані відкривається головне меню з наступними командами:

1. Завдання.

2. Вміст бази даних.

3. Функція 1 (згідно з варіантом).

4. Функція 2 (згідно з варіантом).

5. Функція 3 (згідно з варіантом).

6. Функція 4 (згідно з варіантом).

7. Функція 5 (згідно з варіантом).

8. Додавання запису (тільки для адміністратора).

9. Видалення запису (тільки для адміністратора).

10. Вихід.

При виборі користувачем пункту Завдання на екрані відображається текст завдання на розробку, дані про виконавця та керівника роботи. По натисканню певної (або будь-якій) клавіші відбувається повернення в головне меню. Аналогічний повернення проводиться при відпрацюванні всіх інших пунктів меню, крім пункту "Вихід".

Вибір "Вмісту бази даних" дозволяє відобразити всі записи, що містяться у файлі даних. Необхідно організувати виведення інформації в зручній для сприйняття табличній формі.

При виборі користувачем пунктів "Функція 1" - "5" виконуються відповідні дії і результат відображається на екрані. При цьому кожної функції завдання повинні відповідати розроблені студентом одна або більше програмні функції.

Пункти меню "Додавання запису" і "Видалення запису" доступні тільки в режимі адміністратора. При додаванні нового запису необхідно ввести значення для всіх полів, а потім додати запис в кінець файлу. При видаленні запису також необхідно задати значення всіх полів для ідентифікації запису. У разі необхідності можна використовувати проміжні змінні і масиви.

При виборі користувачем пункту меню "Вихід" необхідно організувати вихід з програми. При цьому повинні бути закриті всі відкриті раніше файли (файл).

Необхідно передбачити контроль за діями користувача таким чином, щоб помилки при введенні даних або команд не приводили до аварійного завершення програми і видавалося повідомлення, що характеризує помилку.

Студент може використовувати спеціальні засоби для створення інтерфейсу. Проте в цьому випадку він повинен бути готовий дати вичерпну відповідь про роботу і організацію використовуваних програмних засобів. Не припускається використання інтерфейсних засобів з об’єктно-орієнтованою ідеологією.

У процесі розробки програми треба виконувати її тестування.

Для всіх модулів необхідно розробити драйвера та заглушки потрібного типу (A, B, C, D).

Крім того, робота модулів повинна бути перевірена засобами тестування «білого ящика»:

  • тестування базового шляху (обов’язково для кожного модуля),

  • тестування умов (тестування гілок і операторів відношень),

  • тестування потоків даних,

  • тестування циклів.

2.2 Оформлення графічного матеріалу

За основною програмою і всім використовуваних функцій повинні бути накреслені схеми алгоритмів, розташовані на аркуші формату А1 згідно з діючим ДУСТ (рос. – ГОСТ). Над кожною схемою алгоритму необхідно надписати назва відповідної функції. Лист А1 треба розташувати горизонтально, на ньому повинні бути рамка і штамп розміром 55 мм.