Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ира практика.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
104.96 Кб
Скачать

3 Обов'язки посадових осіб молодших інженерно-технічних працівників

Працівники сервіс центру:

Частина працівників приймає у клієнтів мобільні телефоні апарати та модеми стандарту CDMA. Також ці працівники дізнаються у клієнтів причину, через яку вони звернулись до сервіс-центру. Ці працівники також оформляють гарантійні талони.

Також у сервіс центрі працюють інженери, головною задачею яких є ремонт обладнання що поступає до них. Вони проводять спочатку технічну діагностику обладнання. Далі вони намагаються знайти елемент, що вийшов з ладу. Після цього, якщо у пристрою ще не вийшов гарантійний термін, виконується за можливістю ремонт обладнання. Якщо ж гарантійний термін у пристрою вже вийшов, то інженери зв’язуються з клієнтом через телефонний зв'язок та кажуть скільки буде коштувати ремонт несправного обладнання. При згоді клієнта виконується ремонт.

Іноді зустрічаються поломки, які неможливо відремонтувати, чи їх ремонт є недоцільним. У такому випадку клієнту пояснюється ситуація з пристроєм.

Також до обов’язків інженерно-технічних працівників входить заповнення актів про технічну діагностику обладнання, заповнення гарантійних талонів. Кожен тиждень в понеділок працівники зобов’язані здавати звіт про виконану роботу протягом попереднього тижня. Звіти в електронному вигляді повинні відсилатись за електронною адресою, яка належить керівництву відділу.

4 Робота відділів підприємства

Підприємство складається з декількох відділів. До їх складу входять сервіс-центри, дилерські мережі, центри з надання технічної підтримки клієнтів телефоном.

До сервіс центру поступає обладнання, під час експлуатації якого були виявлені недоліки. Задачею працівників сервіс центру є виявлення несправності пристроїв та їх усунення.Найчастіше до сервіс центру поступають мобільні телефони та модеми.

Дилерські мережі та офіси забезпечують підключення клієнтів до мобільного зв’язку та укладання договорів. Також там клієнти мають змогу придбати мобільні телефони та модеми.

Call-центри. Такі відділи надають усіляку технічну допомогу клієнтам через телефонний зв'язок. Такий відділ складається з 20 робочих місць. Працівники повинні надавати усіляку технічну допомогу клієнтам які додзвонились до оператоа. Оператор має у своєму розпорядженні комп’ютер, телефонний зв'язок, підключення до бази даних, що у реальному часі може надавати інформацію про клієнтів.

5 Техніка безпеки

Перед тим як почати виробничу практику необхідно ознайомитися з правилами техніки безпеки. Загальні вимоги безпеки: 1. До самостійної роботи на персональному комп'ютері допускаються працівники після проходження: вступного інструктажу; первинного інструктажу на робочому місці; навчання безпечним методам роботи протягом 3 днів; навчання елементарним правилам електробезпеки, перевірка знань елементарних правил електробезпеки. 2. При експлуатації ПК: На працюючого з ПК можуть надавати дії такі небезпечні й шкідливі виробничі фактори: підвищені рівні електромагнітного випромінювання, підвищена або знижена вологість повітря робочої зони; підвищений рівень шуму; знижений рівень освітленості; підвищена яскравість світлового зображення; підвищена напруга в електричному ланцюзі, замикання якого може відбутися через тіло людини; забруднення повітря робочої зони органічними речовинами антропогенного походження, а також шкідливими хімічними, зниження концентрації кисню в повітрі, збільшення концентрації озону. 3. При роботі на ПК забороняється: перемикати роз'єми кабелів при включеному живленні; допускати попадання вологи на обладнання, виробляти самостійне включення і ремонт обладнання (дозволяється тільки В0 присутності спеціаліста).