Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломная робота.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
694.78 Кб
Скачать

26. Франція п'є століттями і процвітає.

За даними найбільших учених світу, лауреатів Нобелівської премії, професорів Жана Досс і Франсуа Жакоба, у Франції алкоголь і тютюн вбиває щорічно до ста тисяч життів, не рахуючи величезної кількості інвалідів і розумово відсталих від народження (Осада, 1990). Протягом багатьох десятиліть Франція займала перше місце в світі по алкоголізму, по цирозу печінки та інших наслідків вживання алкоголю, при цьому там була одна з найнижчих в світі народжуваність. Французів не рятувало і те, що там, в основному, поширені сухі натуральні виноградні вина, як кажуть п'ють - «гарної якості». Ні якість, ні низький вміст алкоголю у вині не рятували французів від негативних наслідків. Хвороби та інвалідність, пряма причина яких - споживання цих отрут, обходяться державній скарбниці Франції приблизно в 18 млрд. доларів на рік. З 1980-х років у Франції почалося стійке зниження споживання вина і в той же час, стала збільшуватися середня тривалість життя. Висновок однозначний - чим менше люди п'ють вина, тим більше живуть, і Франція підтверджує цей висновок.

27. Існують люди, які п'ють і курять і живуть довго.

        Та є такі люди, тому що взагалі тривалість життя диктується нерідко спадковістю, генетичною схильністю. Для з'ясування впливу алкоголю на довгожительство не можна обійтися без масової статистики, так як окремі приклади мало що дають. А при масових дослідженнях незмінно з'ясовувалося, що п'ющі живуть на кілька років менше непитущих, а значить, алкоголь є чинником, що скорочуює тривалість життя. Іншими словами, якщо непитуща людина прожила, скажімо, 60 років, то, якщо б він пив, прожив би менше. А якщо п'є і палить дожив до 90, отже, якщо б він не пив і не курив, прожив би ще кілька років і довше був би молодим і повним сил.

        У пресі також нерідко зустрічається твердження, що так звані «вмірупитущі» живуть довше алкоголіків і довше непитущих. На перевірку ж з'ясувалося, що до групи «непитущих» за формальною ознакою були включені колишні алкоголіки, які на момент дослідження не пили, а також хронічні хворі, нерідко хворі від народження, яким лікарі заборонили пити і т.д., тобто люди, завідомо зі слабким або ослабленим здоров'ям. Тому вони дали результати більш скромні, ніж любителі «помірних» пиятик. Але якщо залучити дані по непитущим, які стали ними за переконанням, а не за станом здоров'я, результати будуть іншими, і висновок однозначний - алкоголь у будь-якому випадку скорочує життя.

28. Вживання алкоголю і тютюну приносить задоволення.

На рекламних плакатах написано: «Алкоголь шкодить вашому здоров'ю», «Куріння шкодить вашому здоров'ю». Більшість людей, вживаючи ці наркотичні речовини вперше, чітко відчували симптоми отруєння - нудота, блювота, головний біль, тривога, психічна і рухова загальмованість, тобто всі ознаки проникнення отрути в організм. Є деяка подібність вживання алкоголю і тютюну з таким видом шизофренії, як мазохізм. При цьому психічному розладі хвора людина відчуває задоволення від того, що заподіює собі біль або шкоду. Якщо людина навмисне вживає завідомо шкідливу речовину - алкоголь, тютюн і т.д., і при цьому відчуває «задоволення» - у наявності всі симптоми даного захворювання. Вживання алкоголю навіть у малих дозах веде до отруєння організму, а науці точно відомо, що від отруєння не може бути задоволення. Значить, ті люди, які люблять випити або покурити - алкогольні та тютюнові мазохісти. Як правило, при вживанні алкоголю почуття задоволення виникає не від впливу його на організм, а від ситуації, що супроводжує узливання, яка часто пов'язана зі святом, прийомом гостей, з іншими радісними подіями (весілля, день народження, покупка і т.д.). Саме ці події і викликають позитивні емоції, які помилково приписують алкоголю.