Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
соц реклама.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
74.24 Кб
Скачать

V. Актуальні потреби цільової аудиторії, на які спирались при розробці даного плакату:

Однією з найбільших проблем сучасної молодої родини в Україні є її економічна нестабільність, соціальна малозахищеність та підвищена психологічна вразливість. У свою чергу це породжує її дезорганізацію, внутрішні деструктивні процеси, конфлікти і, зрештою, веде до розпаду. Внаслідок цього – страждання, нервові захворювання, асоціальна поведінка, стреси, безпритульність дітей, безвідповідальність, байдужість, аморальність і у свою чергу жорстокість батьків.

Ще важлива проблема – сучасна сім’я повинна не тільки зберегти, а й відновити свій статус головної ланки у вихованні дитини: забезпечити їй належні матеріальні та педагогічні умови для фізичного, морального й духовного розвитку. Разом із тим, молода сім’я потребує як матеріальної, так і педагогічної та культурологічної допомоги. У зв’язку з цим стає зрозумілою необхідність організації підготовки молоді до подружнього життя, яку потрібно розглядати як складову частину роботи щодо зміцнення сім’ї та піднесення її соціальної активності. Життя вимагає, щоб подібною роботою було охоплено якомога більше молодих людей, а також були чітко визначені її цілі, методи, форми і можливості, адже серед важливих проблем зміцнення стабільності української держави важливе місце займає формування саме відповідального сім’янина, стабільної сім'ї.

Vі. Основна ідея плакату:

Основна ідея переконати громадян, що навіть у найскладніший період сімейного життя молодого подружжя, його найкризовіших ситуаціях, потрібно думати насамперед про наслідки, що можуть відбитися на дитині під час кожної з сварок матері і батька, а також можливого розлучення, і вплинути на її подальший розвиток і соціалізацію. Довести, що будь-яка сварка чи конфлікт має свої шляхи вирішення і без розлучення, і що потрібно насамперед шукати компромісу, заради своєї дитини.

Vіі. Основні форми, методи та прийоми активного впливу:

Серед форм соціальної реклами у соціальній сфері виділяють пресу (газети, журнали), телебачення, радіо, рекламу в суспільних місцях, рекламу на товарах народного споживання (майках, футболках, ручках, блокнотах), усну рекламу (виступає, як основна частина звичайної роботи консультанта, з якої часто починається бесіда).

В даному випадку наш плакат розрахований на використання реклами в суспільних місцях.

Методи соціальної реклами часто близькі до епатажу. Вона звертає увагу на актуальні соціальні питання, тому, на відміну від супровідних матеріалів меценатських проектів, носить не милостивий, а зухвалий, провокаційний характер. Соціальна реклама б'є по цивільних відчуттях. В усякому разі, прагне ударити по ним настільки відчутно, щоб змусити задуматися над питаннями, що називаються, загальними. Схвилювати нашу з вами «соціальну душу», достукатися до соціальної відповідальності. У відомому сенсі соціальна реклама залишається полем для експериментів.

1. Метод «Стверджуючих висловлювань»

Метод полягає у використанні тверджень, які представляються як факт, при цьому мається на увазі, що ці заяви самоочевидні і не вимагають доказів. Практично вся реклама побудована на використанні цього методу.