Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кредит (реф.).docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
40.98 Кб
Скачать

Висновок

Тема реферату була цілком висвітлена у даних п’яти пунктах. Бачимо що історія розвитку кредиту та кредитних відносин загалом починається ще з дванадцятого століття і проявляється у примітивних формах. Україна також не відставала у розвитку даних відносин і на її території цей розвиток починається з тринадцятого століття, зокрема у західній її частині. Основною кредиту є довіра. Довіра між кредитором та позичальником. Головним його кредом є : «Купляй зараз, плати потім!». Це також і лягає в основу розвитку сучасних кредитних відносин і банківської системи.

Ми також розглянули дві основні теорії кредиту, їхніх основоположників, їхні переваги та недоліки. Бачимо, що запорукою успішної держави є правильно розвинена її система кредитна, проте у нашій країні цього не відбулося. На жаль, слабко вирішено питання про забезпечення банків надійною інформацією про позичальників, у той же час у світовій практиці подання відомостей про платоспроможність позичальників до відповідної картотеки є обов’язковою. Також у світовому суспільстві використовують практику кредитних бюро, які накопичують інформацію і ведуть кредитну історію своїх клієнтів, збираючи дані від різних кредиторів , у нас ще не перейняли цього світового досвіду. Роль кредиту в економічно зростанні є невід’ємною для будь-якої країни, адже вона може забезпечити нормальне функціонування практично всіх її ланок та галузей. Як вже було сказано вище, ефективний розвиток кредитної системи справляє значний вплив на довгострокове економічне зростання. Та досі в Україні кредит ще не став ефективним важелем забезпечення зростання економіки. Тому необхідно провести ряд певних заходів з метою покращення якості реалізації функцій кредитної системи та посилення її стимулюючого впливу на процеси економічного зростання.

Список використаної літератури:

  1. М. І. Савлук, А. М. Мороз, М. Ф. Пуховкіна та ін.; За заг. ред. М. І. Савлука. — К.: КНЕУ, 2002. — 598 с. ;

  2. Вовчак, О.Д. Кредит і банківська справа : підручник / О. Д. Вовчак, Н. М. Рущишин, Т. Я. Андрейків. – К. : Знання, 2008. – 564с. ;

  3. Щетинін А.І. Гроші та кредит: Підручник: Видання 39те, перероблене та доповнене. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 432 с. ;

  4. Роль кредитної системи в економічному зростанні України [Електронний ] Інформаційно-аналітична довідка про стан книговидання та книгорозповсюдження в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL : http://www.kniga.gov.ua/index.php?7901200200000000010. – Назва з екрану.