Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Формування оцінки з модуля.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
140.29 Кб
Скачать

Індивідуальне розрахункове завдання 1

Практичне завдання має бути виконане у формі письмових звітів за результатами авторських аналітичних досліджень, мати внутрішню логіку викладу матеріалу, характеризуватися достатньою повнотою виконання завдань і відповідати стандартним вимогам оформлення робіт подібного типу.

Таблиці мають супроводжуватися висновками, які випливають з аналізу наведених у них даних. При цьому основну увагу слід звер­нути на пошук резервів підвищення рівня економічної безпеки бізнесу. На використані у роботі цифрові дані, документи, таблиці, рисунки обов’язково мають бути посилання із зазначенням джерел та номерів сторінок в них, на яких вміщується цей матеріал.

Поля – 2 см, з лівого краю – 3 см, шрифт - Times New Roman Cyr, розмір 14. Міжрядковий інтервал – 1,5. Оформлення рисунків, таблиць і формул здійснюється згідно з вимогами ДСТУ 3008-95 "Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення".

ЗАВДАННЯ:

  1. Дослідивши ринкове становище підприємства, визначте основні загрози та запропонуйте три найбільш термінові рішення для покращання ринкової безпеки компанії.

  2. Проаналізувавши загальну стратегію розвитку підприємства, запропонуйте програму найбільш термінових рішень для покращання рівня економічної безпеки.

  3. На основі діагностики фінансового стану визначте три найбільш проблемні зони діяльності підприємства та запропонуйте рішення щодо покращання фінансової безпеки обраного підприємства.

  4. Визначте три ключові аналітичні індикатори, які відображають найважливіші сфери діяльності обраного підприємства і можуть використовуватися у якості критеріїв управління його економічною безпекою.

  5. Опишіть конкурентну ситуацію на ринку обраного підприємства, побудуйте конкурентну карту ринку та запропонуйте три рішення для покращання конкурентної позиції підприємства та його ринкової безпеки

  6. На основі аналізу показників прибутковості та ділової активності обраного підприємства визначте загрози в цій сфері та запропонуйте щонайменше 3 рішення щодо покращання рівня його економічної безпеки.

  7. На основі методики інтегральної оцінки рівня економічної безпеки підприємства визначте основні загрози його економічній безпеці і запропонуйте щонайменше 3 найбільш термінові рішення щодо їх усунення (зменшення негативного впливу).

  8. На основі показників обраного підприємства оцініть ймовірність його банкрутства щонайменше на основі 2 методик та запропонуйте три найбільш термінові превентивні заходи щодо його недопущення.

  9. На основі SWOT-аналізу визначте щонайменше 3 основні загрози ринковій безпеці підприємства і запропонуйте пропозиції щодо зміни стратегії компанії на ринку.

  10. На основі конкурентного аналізу визначте щонайменше 3 основні загрози підприємству з боку конкурентних сил і розробіть систему заходів щодо їх усунення (ослаблення).

  11. За результатами розрахунків величини грошових потоків підприємства сформувати аналітичний звіт, що повинен включати опис таких пунктів:

- Фінансова політика підприємства

- Облікова політика підприємства

- Фінансова модель підприємства

- Оцінка ефективності фінансової моделі

- Оцінка рівня фінансової безпеки підприємства

- Рекомендації щодо поліпшення фінансової моделі підприємства

  1. За допомогою інструментарію бенчмаркінга проаналізувати можливості і запропонувати пропозиції по вдосконаленню окремих бізнес-процесів або видів продукції обраного підприємства.

  2. На основі оцінки рівня екологічної складової економічної безпеки обраного підприємства визначте основні проблемні зони у цій сфері та розробіть щонайменше 3 заходи для підвищення рівня його економічної безпеки.

  3. На основі фінансових показників обраного підприємства визначте рівень його фінансової стійкості та платоспроможності, виявіть загрози в цій сфері та запропонуйте щонайменше 3 рішення щодо покращання фінансової безпеки обраного підприємства.

  4. На основі інформації обраного підприємства слід розробити (запропонувати удосконалене) положення про організацію служби економічної безпеки підприємства.

  5. На основі фінансових показників обраного підприємства визначте рівень його фінансової стійкості та платоспроможності, виявіть загрози в цій сфері та запропонуйте щонайменше 3 рішення щодо покращання фінансової безпеки обраного підприємства.

  6. На основі оцінки рівня екологічної складової економічної безпеки обраного підприємства визначте основні проблемні зони у цій сфері та розробіть щонайменше 3 заходи для підвищення рівня його економічної безпеки.

  7. За допомогою інструментарію бенчмаркінга проаналізувати можливості і запропонувати пропозиції по вдосконаленню окремих бізнес-процесів або видів продукції обраного підприємства.

  8. На основі конкурентного аналізу визначте щонайменше 3 основні загрози підприємству з боку конкурентних сил і розробіть систему заходів щодо їх усунення (ослаблення).

  9. На основі SWOT-аналізу визначте щонайменше 3 основні загрози ринковій безпеці підприємства і запропонуйте пропозиції щодо зміни стратегії компанії на ринку.

  10. На основі показників обраного підприємства оцініть ймовірність його банкрутства щонайменше на основі 2 методик та запропонуйте три найбільш термінові превентивні заходи щодо його недопущення.

  11. На основі методики інтегральної оцінки рівня економічної безпеки підприємства визначте основні загрози його економічній безпеці і запропонуйте щонайменше 3 найбільш термінові рішення щодо їх усунення (зменшення негативного впливу).

  12. На основі аналізу показників прибутковості та ділової активності обраного підприємства визначте загрози в цій сфері та запропонуйте щонайменше 3 рішення щодо покращання рівня його економічної безпеки.

  13. Опишіть конкурентну ситуацію на ринку обраного підприємства, побудуйте конкурентну карту ринку та запропонуйте три рішення для покращання конкурентної позиції підприємства та його ринкової безпеки

  14. Проаналізувавши загальну стратегію розвитку підприємства, запропонуйте програму найбільш термінових рішень для покращання рівня економічної безпеки.