Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фізичні якості людини. Методика їх розвитку..docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
36.63 Кб
Скачать

Висновки

До числа основних фізичних якостей відносять силу, витривалість, спритність, гнучкість і т.д.

Від інших якостей особистості відрізняються тим, що можуть виявлятися тільки при вирішенні рухових завдань через рухові дії.

Рухові дії, використовувані для вирішення рухової задачі, кожним індивідом можуть виконуватися різному. У одних відзначається більш високий темп виконання, в інших - більш висока точність відтворення параметрів руху і т. П.

Під фізичними здібностями розуміють відносно стійкі, вроджені та набуті функціональні можливості органів і структур організму, взаємодія яких обумовлює ефективність виконання рухових дій. Вроджені можливості визначаються відповідними задатками, придбані - соціально-екологічним середовищем людини. При цьому одна фізична здатність може розвиватися на основі різних задатків і, навпаки, на основі одних і тих самих задатків можуть виникати різні здібності. Реалізація фізичних здібностей в рухових діях виражає характер і рівень розвитку функціональних можливостей окремих органів і структур організму. Тому окремо взята фізична здатність не може виразити в повному обсязі відповідне фізична якість. Тільки відносно постійно виявляється сукупність фізичних здібностей визначає те чи інше фізичне якість. Наприклад, не можна судити про витривалості як про фізичне якості людини, якщо він здатний довго підтримувати швидкість бігу тільки на дистанції 800 м. Говорити про витривалості можна лише тоді, коли сукупність фізичних здібностей забезпечує тривале підтримання роботи при всьому різноманітті рухових режимів її виконання. Розвиток фізичних здібностей відбувається під дією двох основних факторів: спадкової програми індивідуального розвитку організму та соціально-екологічної його адаптації (пристосування до зовнішніх впливів). У силу цього під процесом розвитку фізичних здібностей розуміють єдність спадкового і педагогічно направляється зміни функціональних можливостей органів і структур організму.

Список використаної літератури

1. Холодов Ж.К., Кузнєцов В.С. Теорія й методику фізичного виховання з спорту: Учеб. посібник для студентів вищих учбових. закладів. - М.: Видавничий цент "Академія", 2000. - 480 з.

2. Гогунов О.Н.,Мартьянов Б.І. Психологія фізичного виховання і спорту: Учеб. посібник для студентів вищих педагогічних учбових закладів. — М.: Видавничий центр «Академія», 2000. - 288 з.

3. http://bukvar.su/fizkultura-i-sport/58482-Fizicheskie-kachestva-cheloveka-i-metody-ih-vospitaniya.html