Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансове право.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
240.19 Кб
Скачать

34 Види місцевих податків і зборів

До місцевих податків і зборів належать:

збір за парковку автомобілів;

ринковий збір;

збір за видачу ордера на квартиру;

збір з власників собак;

курортний збір;

збір за участь у бігах на іподромі;

збір за виграш на бігах;

збір з осіб, які беруть участь у грі на тоталізаторі на іподромі;

податок з реклами;

збір за право використання місцевої символіки;

збір за право проведення кіно- і телезйомок;

збір за проведення місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу і лотерей;

комунальний податок; збір за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі;

податок з продажу імпортних товарів

податок на нерухоме майно (нерухомість), відмінне від земельної ділянки. Податок на нерухоме майно (нерухомість), відмінне від земельної ділянки, встановлюється окремим законом.

Місцеві податки і збори перераховуються до бюджетів місцевого самоврядування в порядку, визначеному Радами народних депутатів, якими вони встановлюються. Стягнення не внесених в установлений термін місцевих податків і зборів здійснюється згідно з чинним законодавством.

Над міру сплачені платниками суми місцевих податків і зборів зараховуються в рахунок майбутніх платежів або повертаються їм згідно з чинним законодавством.

Відповідальність за правильність обчислення, своєчасність сплати місцевих податків і зборів до бюджету місцевого самоврядування покладається на платників відповідно до чинного законодавства. Контроль за сплатою місцевих податків і зборів здійснюється державними податковими інспекціями.

+35. Поняття, принципи і форми держ. кредиту.

Державний кредит є відносинами вторинного розподілу вартості валового суспільного продукту і частини нац.доходу.Для виникнення державно-кредитних відносин необхідна умова-їх правове забезпечення.Фінансові відносини в сфері держ.. кредиту ,що регулюються фін..правом ,складаються лише з приводу формування,функціонування і погашення держ. боргу.Об»єктом даних правовідносин є позичена частина фінанс.ресурсів держави.

Всі правовідносини в галузі держ..кредиту відзначаються держ..-владним характером.

З юр..точки зору держ..кредитєсуспільними відносинами, врегульованими правовими нормами, з приводу акамуляціїдержавою тимчасово вільних грошових коштів юр.. і фіз.. осіб на принципах добровільності,строковості та відплатності з метою покриття бюдж.. дефіциту,регульуван..грош.. обігк.

Форми держ. кредиту вукраіні:-держ..позики;-звернення частини заощаджень населення в держ. позики;-використання коштів загальнодерж. Позичкового фонду;-казначейські позики;-гарантовані позики.

+36. Держ пробір конроль. Дер проб служба є рядовим орг, який діє в складі МінФін і підпорядк йому. Є “Полож про дер проб сл жб ”. Ф-ції: 1) участь в р-ції д-ної пол-ки в сфері держ проб контр за якістю дорогоц металів і каміння, виробів з них, матеріалів, які містять дорог мет і операції з ними 2) пр-ня сферою держ пробір конролю 3)контрол-нагляд ф-ції, регулятивні, дозвільно-реєстраційні до фіз і юр осіб 4)перевірки всіх цих суб-в підпр дія-ті і фіз ос щодо закон-ті операцій з дорог мет і камін.5)перевір, вимаг док-ти, давати приписи 6) звертатися до правоохор орг при виявл поруш 7) виріш питан про відкликан ліцензії