Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пособие glava_2u.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
771.58 Кб
Скачать

7. Додаток

КЛЮЧІ ДО розширення свідомості й ОПТИМАЛЬНОЇ ПОВЕДІНКИ (ключі мають декілька рівнів розуміння)

1. Ми прийшли в цей світ не тільки страждати, але й учитися радіти життю, вчитися створювати благополуччя в ньому і щось зрозуміти про себе і про світ.

2. Не пристосовуй те, що ти знаєш, до того, чого ти не знаєш.

3. Світ непередбачуваний, але без злого наміру.

4. Не шукай своєї провини. Ні в чому немає твоєї провини. (Не потрібно плутати поняття «провина» з поняттям «помилка»).

5. Ти не знаєш, що потрібно Всесвіту.

6. Твої помилки не погублять Всесвіт. Можливо, твої помилки – це саме те, що потрібно Всесвіту.

7. Коли вогонь наближається, він спочатку світить, потім гріє, а потім обпалює.

8. Закон Перекидання Монади

Будь-який процес, завершуючись, переходить у свою протилежність. Якщо ви досягли чогось, ви переходите в протилежний стан. Погодившись із чимось, ви переходите в протилежний стан. Ми завжди знаходимо те, що нам потрібно, коли перестаємо бажати цього і починаємо створювати.

9. Закон Цілого

Кожне явище, кожна ситуація, кожна людина, все, що виникає перед вами, чітко й до кінця відбиває те, що є у вас усередині. Кожна ситуація, кожна людина вчать вас любові й прийняттю, тому що все навколо прагне об’єдна­тися в одне ціле.

10. Закон Життєрадісності

Життєрадісність – це якість, що виникає в результаті прийняття протилежних станів. Коли ви з’єднаєте в собі Зовнішнє і Внутрішнє, Верх і Низ, Ліве і Праве, ви з’єднаєтеся з Богом. Бог (Вища сутність, Природа, Першоджерело) всередині себе і зовні не має протилежностей. Усі речі і явища рівні між собою.

11. Закон Взаємозалежності

Ситуації породжуються і притягуються вашими думками і блоками. Ваші блоки – це те, що ви повинні пізнати і зрозуміти про цей світ і про себе.

12. Закон Проекції

Якщо вам щось не подобається в інших, отже, це є присутнім у вас. Якщо ви постійно чогось уникаєте, виходить, за цим ховається біль або страх.

13. Закон Тактики «від зворотного»

Приступаючи до реалізації будь-якого плану, закладайте найгірші умови. Це допомагає мобілізувати найбільшу кількість сил для досягнення успіху.

14. Закон Перешкоди

а) будь-яка перешкода, що виникла на вашому шляху, уже цілком готова віддати вам свою силу. Долаючи перешкоду, ви одержуєте її силу;

б) перешкоди допомагають досягти мети;

в) у будь-якій перешкоді зашифровано вихід;

г) якщо в якийсь момент перед вами виникла перешкода, отже, ваш внутрішній блок почав рухатися й відбився назовні. Коли ви користуєтеся наданим шансом, ефективність вирішення проблем різко зростає;

д) якщо перед вами виникає перешкода, отже, у вас з’являються і сили перебороти її;

є) приймайте те, що відбувається.

15. Закон Проблеми

Коли ви повертаєтеся до проблеми обличчям, вона починає втрачати силу, відкриваючи вам причину свого виникнення.

16. Закон Підтримки

Людина, до якої ви в першу чергу не хочете звернутися за допомогою, несе в собі вирішення вашої проблеми.

17. Закон Подяки

Щира вдячність – це те, що ви можете подарувати в будь-який момент. Подяка облагороджує її носія і залучає до нього щастя, вона ж залучає щастя до того, кому її дарують.

18. Закон Добра

Робіть добрі справи просто так, від серця, відразу забуваючи про те, що зробили, не очікуючи віддачі, подяки, прощення гріхів ні зараз, ні потім.

19. Моральний Закон

Любіть оточуючий світ, служіть і допомагайте йому, як можете на сьогоднішній день. Любіть або, принаймні, ставтеся поважно до людей, які зустрічаються вам у житті. Любіть природу, бо вона дає життя тілу. Вона – наше тіло. Дбайливо ставтеся до речей, бо вони обслуговують нас і допомагають вирішувати задачі, що постають перед нами. Дбайливо ставтеся до їжі, бо вона допомагає нам зберегти здоров’я і життя.

Коли ми служимо собі, шануємо власні потреби, ми служимо світові. Коли ми служимо світові, служимо людям, зберігаємо все живе, ми служимо собі. В цьому немає ніякого геройства, а є тільки розуміння того, що оточуючий світ, разом з усім, що в ньому знаходиться – є прямим продовженням нас самих.

Проблеми виникають тоді, коли ми починаємо служити тільки собі, забуваючи про людей і світ, або коли ми служимо тільки світові і людям, забуваючи та не звертаючи уваги на власні потреби.

Щоб навчитися любити себе, потрібно навчитися любити інших, щоб навчитися любити інших, потрібно навчитися любити себе.

20. Якщо ви потрапляєте в ту саму ситуацію або постійно хворієте, то ви проходите якийсь урок і щось маєте для себе зрозуміти.

21. Ви – причина того, що з вами відбувається.

22. Не намагайтеся змінити світ або оточуючих вас людей, змініть спочатку себе. Якщо ви зміните себе, зміняться і оточуючі люди, зміниться світ.

23. Якщо ви говорите собі або будь-кому, що ви вже змінилися, то, ви не змінилися зовсім, це маска. Якщо ви кажете собі або будь-кому, що у вашому житті все гаразд, то, там повне безладдя. Це каже маска. Саме тут треба пильніше за все вдивлятися в себе.

24. Щоразу, коли ви думаєте, що якийсь метод або людина вам допоможуть, ви віддаєте свою Силу цьому методу, цій людині, ви розташовуєте Силу зовні. Шукайте її всередині себе.

25. Будь Хазяїном, а не Гостем. Хазяїн той, хто дозволяє або не дозволяє. Він не той, хто просить, але той, кого просять. Не той, хто потребує, проте той, у кому мають потребу. Не той, хто йде, проте той, до кого йдуть.

Гість – той, хто просить, хто потребує, хто питає дозволу прийти або піти.

Якщо тобі призначена зустріч, намагайся провести її на своїй території. Нехай до тебе приходять. Але якщо ти опиняєшся в позиції Гостя, поміняйся з Хазяїном місцями. Багато чого залежить від внутрішньої позиції. Бути Хазяїном – скоріше позиція внутрішня, ніж зовнішня.

26. Уникай суперечки і не дай сперечальнику втягнути тебе. Не ставай співучасником однієї дурості. Той, хто починає суперечки, свідомо опиняється в слабкій позиції. Негласно він просить, щоб до його аргументів віднеслися зацікавлено. Тому той, хто сперечається – Гість.

27. Не скаржся.

Не бійся.

Не проси.

28 Розрізняй Порожнє й Тверде. Якість Твердого – опора. Якість Порожнього – ненадійність.

Тверде – це інформація, якій можна вірити. Це людина, на яку можна покластися. Обіцянка, яка буде виконана. Автомобіль, який вчасно заведеться і поїде. Слово, що буде почуте й зрозуміле. Тверде – це те, що дає результат.

Порожнє – інформація, що не є достовірною. Ненадійний союзник. Друг, що відрікається. Ледачий працівник. Нечесний начальник. Невиконана обіцянка.

Взаємодія Твердого і Порожнього дає Порожнє. Якщо в задуманій тобою справі хоч один елемент виявиться порожнім, то всі зусилля будуть даремними. Якщо у тебе щось не складається, шукай, де Порожнє. Відокремлюй Тверде від Порожнього у собі.

29. Той, хто називає себе Майстром, не є таким.

30. Спостерігай за природними процесами. Вони проявляються у могутності і силі, тому що вони просто існують. Рух Планет, світло Сонця, тяжіння Землі. Відповідно до цих принципів працює і твій організм. Свобода приходить, коли ти починаєш підкорятися природному порядку. Свобода приходить із підпорядкування. Пам’ятай, що ти також є частиною природного процесу.

31. Мовчання – велике джерело Сили. Періодично залишай людей і повертайся до мовчання. Учися повертатися до самого себе. Мовчання і ясне почуття буття – джерела будь-якої ефективної дії.

32. Кожна людина самотня. Сильний приймає і благословляє свою самотність, слабкий біжить від неї.

33. Коли ти намагаєшся дізнатись про себе від інших , ти їм даєш владу над собою. Тому будь сам мірою того, що з тобою відбувається.

34. Алгоритм, що відчиняє доступ до власної Сили:

Крок перший. Запитай себе:

а) чого я хотів? б) чому я тут?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]