Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
розділ 2 готовий.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
264.19 Кб
Скачать

2.3. Аналіз основних економічних та фінансових показників діяльності підприємства

Для виконання даного підрозділу я зібрав вихідні дані (фінансову, бухгалтерську, статистичну та оперативну звітність) відповідно до теми передкваліфікаційної роботи.

Основними регулятивно-правовими актами, які визначають економічні відносини, є: Закони України, а також Постанови Кабінету Міністрів України, згідно якого приймаються рішення щодо норм і нормативів виконання роботи. До системи норм і нормативів входять такі їх групи:

    • нормативи ефективності загального виробництва;

    • норми й нормативи затрат праці та зарплати;

    • норми і нормативи затрат та запасу сировини, матеріалів, палива й енергії та інших видів нормованих оборотних фондів;

    • нормативи капіталовкладень і капітального будівництва;

    • фінансові норми і нормативи;

    • норми грошових (комплексних) затрат на виробництво, тощо;

    • соціально-економічні норми та нормативи.

Планова інформація – це сукупність даних про склад запланованого об’єкта і тенденцію його розвитку. Вона відображена в оперативних, поточних та перспективних планах, а також у довготермінових прогнозах розвитку підприємств, об’єднань і галузей економіки.

Господарський облік організований в єдину систему контролю за виконанням завдань і складається з трьох самостійних, але міцно пов’язаних між собою видів обліку: оперативного, бухгалтерського й статистичного. Відповідно до цього класифікують і види облікової інформації та звітність.

Бухгалтерська звітність – це система пов’язаних між собою показників, що характеризують кругообіг господарських засобів.

Оперативна звітність призначена переважно для поточного контролю й управління у середині окремих підприємств і об’єднань. Вона містить дані про виробництво важливих видів продукції, про хід поставок матеріалів та палива, про виконання договорів поставок замовникам комплектуючих виробів та напівфабрикатів тощо.

Фінансова звітність згідно з П(С)БО – це бухгалтерська звітність, що відображає фінансовий та економічний стан підприємства і результати його діяльності за звітний період.

Фінансова звітність складається з: форми №1 «Баланс», форми №2 «Звіт про фінансові результати», форми №3 «Звіт про рух грошових коштів», форми №4 «Звіт про власний капітал», форми №5 «Примітки до річної фінансової звітності», примітки до звітів.

Для виконання розрахунків даної роботи та аналізу фінансово-економічних показників зібрано таку статистичну звітність: форму №1-підприємництво «Звіт про основні показники діяльності підприємства», форми 1-ПВ «Звіт із праці» (місячна, квартальна, річна), форма 6-ПВ «Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання» (річна), тощо.

Основні фінансово-економічні показники наведені в табличній формі (табл. 2.1.).

201 – ЕПп 11045 БР 59

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]