Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТДП тематика контрольних робіт .doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
325.63 Кб
Скачать

3. Етапи підготовки контрольної роботи

Підготовка контрольної роботи включає такі етапи: вибір теми, складання поперед нього плану, підбір спеціальних літературних джерел та фактичного статистичного ма теріалу; консультація з викладачем і уточнення плану роботи; передача її до учбової частини для рецензування викладачем та захист.

4. Вибір теми контрольної роботи і складання плану

Теми контрольних робіт для студентів заочної форми навчання розподіляються від повідно досписку у журналі академгрупи. Перший по списку виконує тему1, другий – тему 2 і т. д.

Перший етап виконання контрольної роботи — вибір теми.

Запропонована тематика контрольних робіт приведена нижче.

На основі вивчення нормативних документів, статистичних збірників, спеціальної лі тератури, консультацій з викладачем сту­дент складає деталізований планконтрольної роботи, який протягом подальшої роботи може доповнюватись і уточнюватись, або використовує приблизний план наведений до кожної контрольноїроботи.

План — основа будь-якої роботи. План визначає структуру, зміст, логічний взаємо зв’я зок частин роботи.

5. Підбір літератури, статистичної інформації та інших матеріалів

Літературу з питань контрольної роботи студент підбираєяк самостійно, використо вуючи для цього бібліотечний каталог. Консультацію з питань підбору літератури студент може отримати у викладача чи у працівників бібліотеки.

Особливу увагу слід звернути на спеціальну літературу, що стосується теми, періо дичні видання (газети, журнали), наукові статті, передовий вітчизняний і зарубіжний досвід. Статистичну інформацію можна знайти в спеціальних виданнях Уряду, офіцій них сайтах ВРУ, міністерств,періодичних виданнях .

Після складання бібліографії студент повинен приступити до вивчення літератури.

6. Структура і зміст контрольної роботи

При написанні контрольної роботи слід дотримуватись наступних вимог:

  • відповідність основних положень роботи, її спрямованості законам України та пос тановам і декретам Уряду;

  • достатня повнота і комплексність фактичного матеріалу, що дозволяє аналізувати всі основні питання зібраної теми;

  • юридична грамотність і достатня глибина аналізу матеріалу;

  • наявність у роботі пропозицій і висновків щодо вдосконалення питань обраної теми;

  • акуратність виконання роботи.

Робота повинна мати чітку і логічну структуру, складовими частинами якої є вступ, основна частина та висновки.

У вступі необхідно показати актуальність обраної теми, її теоретичну і практичну значущість, а також мету і завдання контрольної роботи; методи дослідження, що вико ристовувались при написанніконтрольної роботи.

При написанні основної частини роботи необхідно відповідно до плану глибоко і все бічно розкрити суть проблеми. Слід використовувати матеріали літературних джерел. Поряд з нормативними документами, статистичними даними необхідно використовува ти фактичні статистичні дані. На використані матеріали вконтрольній роботі необхід но зробити посилання за встановленою формою.

У висновках контрольної роботи слід підбити підсумки дослідження, дати реко мендації за всіма його аспектами, виходячи зі змісту роботи. Рекомендації можуть бу ти розроблені студентом як самостійно, так і на підставі вивчення і узагальнення пере дового досвіду, висвітленого у літературних джерелах. Вони повинні бути обґрун то ваними, реальними, мати теоретичну і практичну цінність.

Після додатків розміщується список використаних літературних джерел.