Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Образование в США.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
285.49 Кб
Скачать

Досягнення mіт

В інституті навчаються лише 10 тис. студентів, якими займаються понад 1 тис. викладачів. Вуз є абсолютним рекордсменом за кількістю нобелівських лауреатів: у різний час найбільш значущу наукову нагороду миру отримали 78 випускників та професорів МІТ.

Серед них – лауреат Нобелівської премії з економіки 2010 року Даймонд Пітер, всесвітньо відомий молекулярний генетик Фаєр Ендрю, який отримав Нобелівську премію з фізіології і медицини у 2006-му, а також видатний астрофізик і космолог Джордж Смут, у 2006 році удостоєний цього престижного призу за досягнення в галузі фізики. Якщо Ендрю займався генною інженерією, то Смут – космічним фоновим випромінюванням. Також дані його досліджень побічно підтвердили теорію великого вибуху.

Глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, сьомий генеральний секретар ООН Кофі Аннан, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху, відомий революційними відкриттями в лінгвістиці вчений Ноам Хомський. Це лише початок довгого списку видатних особистостей, у минулому – студентів чи викладачів МІТ.

Причому найвідомішими в розробках вузу вважаються в першу чергу є досягнення в галузі робототехніки, штучного інтелекту і комп'ютерних технологій.

Так, серед останніх успіхів вчених з МІТ – навчання роботів прохань про допомогу. Для цього використовувалися мобільні роботи youBot з маніпулятором, пристосовані для складання меблів IKEA. Згідно з ідеєю дослідників, зіткнувшись з якоюсь позаштатною ситуацією, з якою робот не в змозі впоратися самотужки, він повинен чітко попросити про допомогу людей.

Також вчені з МІТ нещодавно впритул наблизилися до чергового прориву в медицині. Дослідники припускають, що їм вдалося виявити ген Tet1, який, на їхню думку, відповідає за стирання пам'яті. Процес, що відбувається в той момент, коли старі спогади замінюються новими, на цей час розглядається як ключ до управління пам'яттю. Вчені сподіваються, що незабаром зможуть повністю рятувати людей від небажаних і хворобливих спогадів, які призводять до стресів або нервових розладів.

Високі наукові досягнення, завдяки яким останнім часом став відомий МІТ, – реалізована мрія геолога і фізика Вільяма Бертона Роджерса, що його заснував. Саме створення вишу стало відповіддю на розвиток науки і техніки в XIX столітті, оскільки класична освіта вже не могла адекватно відповідати запитам суспільства.

До того ж передовий вуз робить все можливе, щоб безоплатно ділитися своїми знаннями з усіма охочими. Саме МІТ у 2002 році одним з перших почав викладати в інтернет відео своїх лекцій. Також за його ініціативою було створено онлайн-консорціум, до якого тепер увійшло 250 університетів світу.

Рафаель Райф, ректор МІТ, відповідаючи на запитання на минулому Всесвітньому економічному форумі в Давосі, зазначив, що онлайн-курс його вузу налічує близько 100 млн індивідуальних слухачів.

"Ми знали, що світ хоче вчитися", – заявив Райф, наголосивши, що така увага людей до онлайн-освіти не стала для нього сюрпризом.

Відомі випускники

Студенти МІТ мають велику можливість реалізувати себе в різних проектах, оскільки їх навчають кращі вчителі США.

Відомих студентів дуже багато, тому ми не будемо казати вам всесвітньо відомі прізвища, а навпаки розповімо про невідомих героїв нашого часу. 81 науковців, які вчились або працювали у Массачусетському технологічному інституті стали Нобелівськими лауреатами.

  • Steve Altes – всесвітньо визнаний інженер-астронавт та один найталановитіших письменників 20 століття;

  • Benjamin Netanyahu – дев’ятий прем’єр-міністр Ізраїлю, один із найвпливовіших політиків світу;

  • Colin Angle – головний інженер проекту НАСА «МАРС». Володіє чималою кількістю нагород у сфері ІТ;

  • Ken Olsen – засновник корпорації «Digital Equipment Corporation» та нобелівський лауреат;

  • Manuel Blum – вчений-інформатик, володар премії Тюрінга;

  • Ken Olsen – засновник корпорації «Digital Equipment Corporation» та нобелівський лауреат;

  • Lorenzo Mendoza – один з засновників «Empress Polar», в наш час він досяг певної планки і є генеральним директором (CEO);