Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЕДАГОГІЧНА ОСВІТА.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
458.75 Кб
Скачать

1. Предмет договору

1.1 Продавець зобов’язується передати _____________________(майно, товар) та документи у власність Покупця, а Покупець зобов’язується прийняти _______________(майно, товар) та оплатити його на умовах, встановлених цим договором.

1.2 Склад ____________(майна, товару) визначається сторонами в додатку до цього договору, що є його невідємною частиною.

2. Сума договору та порядок розрахунків

2.1. Сума договору становить ____________гривень. _______________ (майно, товар) оплачується за ціною _________гривень за одиницю ___________ (майна, товару).

2.2. Розрахунки за договором проводяться перерахуванням коштів за платіжними вимогами Продавця в триденний строк від дня отримання їх Покупцем.

3. Строк дії договору

3.1. Строк дії договору, протягом якого має бути передано майно, “____” ____________200 __ р.

3.2. Продовження строку дії договору відбувається за домовленістю між сторонами.

4. Відповідальність сторін

4.1. За прострочення платежів Покупець сплачує Продавцеві штраф у розмірі 10% від суми договору та пеню з розрахунку 0,05 % від суми договору за кожний день прострочення.

4.2. За дострокове розірвання договору сторони несуть відповідальність у формі штрафу в розмірі, встановленому п. 2.1. повної вартості товару.

5. Порядок вирішення спорів

5.1. Спори та розбіжності, що виникають між сторонами під час виконання цього договору, вирішуються сторонами через переговори, а якщо згоди досягнуто не буде – у господарському суді ____________________ (місцеперебування та найменування суду).

6. Додаткові умови

6.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання своїх обов’язків, якщо вони діяли внаслідок обставин непереборної сили, що були викликані подіями незвичайного характеру (форс-мажор).

6.2. Цими подіями вважаються повінь, пожежа, землетрус, вибух, епідемія, а також воєнні дії, страйк на підприємстві або в регіоні, прийняття державними органами нормативних актів, які унеможливлюють подальше виконання зобов’язання.

7. Прикінцеві положення

7.1. Сторони зобов’язуються повідомляти одна одну про зміну своїх юридичних адрес, номерів телефонів, факсів у дводенний строк.

7.2. Будь-які зміни та доповнення до цього договору дійсні лише за умови, що вони складені в письмовій формі та підписані уповноваженими представниками сторін. Додатки до цього договору є його невідємною частиною.

8. Юридичні адреси та банківські реквізити сторін

Продавець _________________________________________________________

Покупець __________________________________________________________

Цей договір складено у двох примірниках, які є ідентичними та мають однакову юридичну силу. Кожна зі сторін має один примірник цього договору.

Підписи сторін:

Покупець Продавець

_______________________ _______________________

(підпис) (підпис)

М.П. М.П.

Договір оренди – це договір, за яким орендодавець зобов’язаний надати майно орендареві в строкове платне володіння та користування. Орендар зобов’язаний користуватися майном відповідно до його призначення, підтримувати його в належному стані. Орендар має право за згодою орендодавця здавати майно в суборенду. Орендна плата встановлюється за згодою сторін при відсутності централізовано встановлених розцінок.

Термін дії договору оренди встановлюється сторонами на термін, як правило, не менше 5 років.

Договір оренди складається у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу. Один із примірників договору знаходиться в орендаря, а інший – в орендодавця.

Договори відповідно до нормативних актів повинні мати такі реквізити:

1. Найменування документа.

2. Місце і дата укладання договору.

3. Текст, в якому обов’язково зазначається предмет договору, ціна на продукцію або послуги, порядок розрахунків, додаткові умови до договору, виклад порядку розгляду суперечок, загальний термін дії договору.

4. Юридичні адреси сторін, що укладають договір.

5. Підписи і печатки сторін, що уклали договір.

Договір про спільну діяльність – це договір, що укладається між двома та більше організаціями для проведення спільних досліджень, будівництва, експлуатації підприємств. Укладаючи цей договір, сторони визначають розмір і характер внесків: грошові, майнові, трудова участь.

Основними документами зі створення спільних підприємств є: протокол намірів до створення спільного підприємства, договір і статут спільного підприємства.

Зразок

ПРОТОКОЛ НАМІРІВ

до створення Спільного підприємства

Україна, м. Кривий Ріг 08.09.2009

Українська сторона: Спільне підприємство

Зарубіжна сторона _________________________________________________

Сторони розглянули питання про створення Спільного підприємства для:

__________________________________________________________________

(завдання Спільного підприємства)

__________________________________________________________________

На основі дружби, взаєморозуміння, взаємовигоди прийшли до такої угоди:

1. Місцезнаходження Спільного підприємства ______________________

2. Українська сторона: __________________________________________

(предмет діяльності)

3. Зарубіжна сторона: __________________________________________

(предмет діяльності)

4. Частка капіталовкладення обох сторін визначається Статутом і Договором Спільного підприємства. Прибуток розподіляється пропорційно до капіталовкладень і витрат сторін.

5. Сторони визначились у тому, що Раду засновників очолює _______________ сторона, а Генеральну дирекцію СП очолює директор від _________________ сторони.

6. Після вивчення цього протоколу українською стороною зарубіжна делегація приїздить в Україну (м. Кривий Ріг) для укладання необхідних угод у ___________ 200 __ р. Обмін делегаціями відбувається на безвалютній основі.

Цей протокол складено у двох примірниках українською і ____________ мовами по одному примірнику для кожної сторони.

За українську сторону За ______________ сторону

Печатка (підпис) (підпис)

Зразок

ДОГОВІР

про створення і діяльність Спільного _______________________

підприємства

Спільне підприємство “_____________________________” створюється __________________________ зареєстроване __________________________у ____________________________________ за № ________, що називається далі ___________________________________________, є юридичною особою за законодавством України і ______________________________________, що __________________________________________________________________ є юридичною особою за ____________________________законодавством.

Обидві сторони спільно і кожна окремо, що називаються в подальшому Учасники, домовилися про таке.