Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗУ про вибори ПУ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
823.3 Кб
Скачать

Розділ XI

ПОВТОРНІ ТА ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Стаття 89.Особливості підготовки і проведення повторних виборів

1. Підстави, порядок призначення та строки проведення повторних виборів Президента України визначаються відповідно частиною четвертою статті 15, частиною третьою статті 16 та частинами сьомою - дев'ятою статті 17 цього Закону.

2. Повторні вибори Президента України проводяться тими ж окружними та дільничними виборчими комісіями на тих же виборчих дільницях, що діяли під час останніх чергових (позачергових) виборів. У разі необхідності зміни у складі виборчих комісій здійснюються у порядку, передбаченому цим Законом.

3. При проведенні повторних виборів Президента України списки виборців складаються з використанням списків виборців, які використовувалися під час останніх чергових (позачергових) виборів Президента України. Уточнення списків виборців проводиться у порядку, передбаченому цим Законом.

4. Висування кандидатів розпочинається на наступний день після початку виборчого процесу і закінчується за п'ятдесят п'ять днів до дня повторних виборів. Подання документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатів закінчується за п'ятдесят днів до дня повторних виборів. Повторне подання документів відповідно до частин третьої та четвертої статті 52 цього Закону закінчується за сорок п'ять днів до дня повторних виборів.

{ Частину п'яту статті 89 виключено на підставі Закону N 1616-VІ ( 1616-17 ) від 21.08.2009 }  

6. Подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій завершується за вісімдесят днів до дня виборів, до дільничних виборчих комісій - за тридцять п'ять днів до дня виборів. окружні виборчі комісії утворюються не пізніш як за сімдесят днів до дня виборів, дільничні виборчі комісії (крім виняткових випадків, зазначених у частині шостій статті 24 цього Закону) - не пізніш як за тридцять три дні до дня виборів.

Стаття 90.Особливості підготовки і проведення позачергових виборів Президента України

1. Підстави, порядок призначення та строки проведення позачергових виборів Президента України визначаються відповідно частиною третьою статті 15, частиною другою статті 16 та частинами четвертою - шостою статті 17 цього Закону.

2. Для проведення позачергових виборів Президента України використовуються територіальні виборчі округи, утворені для проведення попередніх виборів Президента України.

3. Виборчі дільниці для проведення повторних виборів (крім виняткових випадків, зазначених у частині десятій статті 20 цього Закону) утворюються не пізніш як за п'ятдесят днів до дня виборів у порядку, встановленому цим Законом.

4. Окружні виборчі комісії утворюються не пізніш як за сімдесят днів до дня виборів у порядку, встановленому цим Законом, за поданнями партій (блоків), які вносяться до Центральної виборчої комісії не пізніш як за вісімдесят днів до дня виборів.

5. Дільничні виборчі комісії (крім виняткових випадків, зазначених у частині шостій статті 24 цього Закону) утворюються не пізніш як за тридцять три дні до дня виборів у порядку, встановленому цим Законом. Подання щодо кандидатур до дільничних виборчих комісій вносяться до окружної виборчої комісії за тридцять п'ять днів до дня виборів.

6. Висування кандидатів починається на наступний день після дня, зазначеного у пунктах 1-4 частини четвертої статті 17 цього Закону, і закінчується за п'ятдесят п'ять днів до дня позачергових виборів. Подання документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатів закінчується за п'ятдесят днів до дня позачергових виборів. Повторне подання документів відповідно до частин третьої та четвертої статті 52 цього Закону закінчується за сорок п'ять днів до дня повторних виборів.

{ Частину сьому статті 90 виключено на підставі Закону N 1616-VІ ( 1616-17 ) від 21.08.2009 }  

{ Частину восьму статті 90 виключено на підставі Закону N 1616-VІ ( 1616-17 ) від 21.08.2009 }  

9. На спеціальних та закордонних виборчих дільницях списки виборців складаються у порядку, передбаченому статтями 36, 36-1 цього Закону.

{ Частина дев'ята статті 90 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1616-VІ ( 1616-17 ) від 21.08.2009 }  

10. Передвиборна агітація розпочинається за тридцять п'ять днів до дня позачергових виборів і проводиться у порядку, встановленому цим Законом.

11. Форма і текст виборчого бюлетеня для голосування на позачергових виборах затверджуються Центральною виборчою комісією не пізніш як за тридцять днів до дня виборів.