Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testi_1.docx
Скачиваний:
138
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
39.85 Кб
Скачать

101. Назвіть, до якого з видів належить диспозиція ч. 1 ст. 291 кк України: “Порушення чинних на транспорті правил, що убезпечують рух, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки”:

в) бланкетна; д

102. Диспозиція ч. 1 ст. 186 КК України такого змісту: “Відкрите викрадення чужого майна (грабіж) –є:

б) описовою;

103. Згідно з реальним принципом дії закону про кримінальну відповідальність у просторі іноземці або особи без громадянства підлягають відповідальності в Україні, якщо вони вчинили наступні за ступенем тяжкості злочини проти прав і свобод громадян України або інтересів України:

б) тяжкі або особливо тяжкі;

104. На час вчинення злочину згідно з санкцією відповідної статті КК України передбачалося наступне покарання: “обмеження волі на строк від двох до п’яти років”. Під час розгляду кримінальної справи санкцію цієї норми було змінено на “обмеження волі на строк від одного до п’яти років”. А на момент винесення обвинувального вироку суду санкцією статті передбачалося покарання у виді “обмеження волі на строк від двох до чотирьох років”. В яких межах суд повинен призначити кримінальне покарання?

в) обмеження волі на строк від одного до чотирьох років;

105. Що розуміється під суб’єктивним ставленням у вину в кримінальному праві?

г) кримінальна відповідальність лише за наявності вини.

106. Якщо при офіційному оприлюдненні закону про кримінальну відповідальність не визначений день набуття ним чинності, то такий закон набуває чинності:

б) через десять днів з дня його офіційного оприлюднення;

107. Тлумачення, що полягає в з’ясуванні змісту кримінально-правової норми шляхом етимологічного або синтаксичного аналізу її тексту, а також дослідженні значення і змісту слів, термінів, понять, що застосовуються в законі про кримінальну відповідальність, називається:

б) граматичним;

108. Назвіть, до якого з видів належить диспозиція ч. 1 ст. 196 кк України: “Необережне знищення або пошкодження чужого майна, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження”:

б) описова; г

109. Закон про кримінальну відповідальність, який має зворотну дію в часі, поширюється:

в) на всіх осіб, що вчинили відповідні діяння до набрання таким законом чинності, у тому числі на осіб, які відбувають покарання або відбули покарання, але мають судимість;

110. Тлумачення, яке має місце при неспівпаданні тексту і змісту кримінально-правової норми, коли її значення більш вузьке за словесне вираження, називається:

в) обмежувальним;

111. Вкажіть, до якого з видів належить диспозиція ч. 1 ст. 115 КК України: “Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині”:

б) описова;

112. Якщо громадянин України, який вчинив злочин за її межами, за цей злочин зазнав кримінального покарання за межами України, то після повернення в Україну він за цей же злочин:

г) не може бути притягнений до кримінальної відповідальності.

113. Тлумачення кримінального закону, що дається науковими і навчальними юридичними установами, окремими вченими і практиками в монографіях, підручниках, навчальних посібниках, статтях, науково-практичних коментарях, експертних висновках, називається:

г) науковим.

114. Назвіть, до якого з видів належить диспозиція ч. 1 ст. 122 КК України: “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечнимдля життя і не потягло за собою наслідків, передбачених устатті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину”:

д) змішана.

115. Закон про кримінальну відповідальність, який частково пом’якшує відповідальність, а частково її посилює:

в) має зворотну дію в часі лише у тій частині, яка пом’якшує відповідальність;

116. Тлумачення, що має місце при неспівпаданні тексту і змісту кримінально-правової норми, коли її значення ширше за текстуальне словесне вираження, називається:

в) поширювальним;

117. Загальнообов’язковим є тлумачення закону про кримінальну відповідальність, яке здійснюється:

в) Конституційним Судом України;

118. Серед названих варіантів набуття чинності законом про кримінальну відповідальність оберіть помилковий:

в) з дня його опублікування в офіційному друкованому виданні;

119. Іноземні громадяни та особи без громадянства підлягають кримінальній відповідальності за КК України, якщо вони вчинили за межами України:

г) тяжкі або особливо тяжкі злочини проти прав і свобод громадян України або інтересів України.

120. Види санкцій у статтях Особливої частини КК України:

в) відносно визначені та альтернативні;

121. Оберіть, до якого з видів належить диспозиція ч. 1 ст. 152 КК України: “Зґвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з використанням безпорадного стану потерпілої особи”:

б) описова;

122. Бланкетною диспозицією є:

в) диспозиція, в якій не називаються конкретні ознаки злочину або тільки частина із них, для встановлення змісту ознак злочину здійснюється відсилка до інших нормативних актів, які не є законами про кримінальну відповідальність;

123. За якої умови можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за КК України іноземці або особи без громадянства, що не проживають постійно в Україні, які за її межами вчинили злочини, передбачені міжнародними договорами, чи якщо вони вчинили тяжкі або особливо тяжкі злочини проти прав і свобод громадян України або інтересів України?

б) можуть бути притягнуті лише у разі наявності на це згоди держави, громадянами якої вони є; а

124. Оберіть правильне визначення кримінального закону:

а) це письмовий нормативно-правовий акт, що приймається Верховною Радою України за спеціальною законодавчою процедурою і визначає, які суспільно небезпечні діяння є злочинами і якій відповідальності підлягають особи, що їх вчинили;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]