Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по написанню дипломної роботи.doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
327.17 Кб
Скачать

Висновки

Дається короткий аналіз роботи, підводяться підсумки етапів творчої розробки і приготування страви, та сервіровка бенкету. Зазначається рівень удосконалення професійних знань і вмінь у ході виконання дипломної роботи.

Список використаних джерел

Складається список джерел з технології приготування їжі, товарознавства, організації виробництва та обслуговування, устаткування підприємств громадського харчування, безпеки праці, облік калькуляції та звітності, ресторанної справи, під час підготовки дипломної роботи.

Додатки

Схеми приготування страви, малюнки, схеми устаткування, фото, корисні поради, різновиди сервірування столів, поради з безпеки праці на робочому місці тощо.

ВКАЗІВКИ ПО ОФОРМЛЕННЮ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ

1. Оформлення тексту. Текст роботи має бути надрукований, через 1,5 інтервал, на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм) з полями: ліве — 30мм праве — 15мм, верхнє та нижнє — 20мм.

При наборі тексту на комп'ютері використовують шрифт Times New Roman; розмір шрифту - 14 кегль; міжстрочний інтервал - 1,5; абзац (відступ)-1,25; верхнє і нижнє поля сторінки підбирають так, щоб отримати необхідну кількість рядків (28—29).

2. Нумерація сторінок та розділів. Сторінки роботи слід нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись, наскрізну нумерацію по всьому документу.

Номер проставляється з права у верхньому куті аркуша шрифтом № 10. Першою сторінкою вважається титульний аркуш, на ньому цифра 1 не ставиться, на наступній сторінці проставляється цифра 2 і так далі. Порядковий номер друкується в середині верхнього поля сторінки. Зразок титульного аркуша приводиться у додатках. Слідом за титульним аркушем і листом завдання зазвичай розташовується зміст.

Кожен новий розділ роботи (вступ, зміст, розділ, висновок, список використаних джерел, додатки) розташовують в середині строчки без крапки в кінці, відокремлюючи від тексту трьома міжрядковими інтервалами. Перенесення в заголовках не допускаються. Кожну главу рекомендується починати з нової сторінки. Всі сторінки випускної роботи нумеруються по порядку від титульного аркуша до останньої сторінки.

3. Графічний матеріал. Ілюстрації (креслення, графіки, схеми, діаграми, фотознімки, малюнки) слід розташовувати в роботі безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються вперше, на наступній сторінці, якщо у вказаному місці вони не поміщаються, або виносяться у додатки.

На всі ілюстрації мають бути дані посилання в роботі. Наприклад: "... відповідно до малюнка 2", при наскрізній нумерації і"... відповідно до малюнка 1.2" при нумерації в межах розділу. Допустиме також посилання на ілюстрацію у дужках, наприклад (малюнок 4).

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах всієї роботи. Номер слід розміщувати під ілюстрацією посередині після слова "Рисунок".

Якщо в роботі лише одна ілюстрація, її нумерувати не слід і слово "Рисунок" під нею не пишуть.

4. Таблиці. Цифровий матеріал рекомендується поміщати в роботі у вигляді таблиць. Таблицю слід розташовувати в роботі безпосередньо після тексту, в якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в тексті.

Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах всієї роботи. Номер слід розміщувати в лівому верхньому кутку над заголовком таблиці після слова "Таблиця". Допускається нумерація таблиць в межах розділу.

Якщо в роботі одна таблиця, її не нумерують і слово "Таблиця" не пишуть. Кожна таблиця повинна мати заголовок, який поміщається нижче за слово "Таблиця". Слово "Таблиця" і заголовок починаються з прописної букви, крапка в кінці заголовка не ставиться.

Заголовки граф таблиці повинні починатися з прописних букв, підзаголовки з рядкових, якщо останні підкоряються заголовку. Заголовки граф вказуються в однині Графові "№ піп" в таблицю включати не слід.

Таблицю слід розміщувати так, щоб читати її без повороту роботи якщо таке розміщення неможливе, таблицю розташовують так щоб її можна було читати, повертаючи роботу за годинниковою стрілкою.

При перенесенні таблиці заголовок таблиці слід повторити, і над нею розміщують слова "Продовження таблиці", з вказівкою її номера. Якщо заголовок таблиці великий повторювати його не треба, в цьому випадку слід пронумерувати графи і повторити їх нумерацію на наступній сторінці. Заголовок таблиці не повторюють.

Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку таблиці відсутні, то ставиться прочерк.

5. Список використаних джерел. Оформляється по РС/СТ 7.1-84 в алфавітному порядку авторів (найменувань книг), спочатку українською, потім на іноземних мовах. Посилання на літературні джерела в тексті дипломної роботи приводяться за єдиною схемою, наприклад: (1, з. 35—36) —посилання на перше джерело в списку, сторінки 35—36.