Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vivas.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
431.62 Кб
Скачать

2.3 Галузевi конкуренти

Швидке i стабiльне зростання потреби у сучасних вiконних конструкцiях iз ПВХ-профiлiв кожного року приваблює на цей ринок нових операторiв. Це стосується i виробникiв, i продавцiв (дилерiв). У зв’язку з розвитком ринку кожен з його учасникiв прагне знайти найбiльш вигiдний i привабливий ринковий сегмент i знайти свою ринкову нiшу. Розвиток ринку i поступове зростання конкуренції на ньому вимагає вiд конкурентiв пошуку i ефективного застосування широкого спектру маркетингових прийомiв i методiв у кожнiй зі складових комплексу маркетингу. З огляду на те, що на багатьох пiдприємствах дослiджуваної галузi недостатньо досвiду роботи у сучасних ринкових умовах та вiдсутнi фахiвцi зі спецiальною пiдготовкою в галузi маркетингу i логiстики, багато дій робиться інтуїтивно i не приносить високих результатiв.

Вiтчизнянi виробники вiконних конструкцiй позицiонують себе за товарною маркою профiлiв. Деякi з них працюють тiльки з одною маркою, бiльшiсть – з двома-трьома. Широкий асортимент пропонованих виробiв – один з важливих чинників забезпечення конкурентної переваги. Тому бiльшiсть операторiв дослiджуваного ринку прагнуть проявляти в очах споживача готовнiсть задовольнити будь-якi його запити i вимоги щодо конструкції вiкна, марки профiльноi системи, добору фурнiтури.

Основними конкурентами ПП «ВИВАС» є ТОВ «ХАРВЕСТ Индустриалес», СП «Бест Інтернейшнл», ТОВ «КОРСА», ТОВ «Константа», ПП «Вікна Альянс».

3 Організаційна структура управління підприємством

Загальна кількість співробітників ПП «ВИВАС» складає 27 чоловік.

Таблиця 3.1 − Співробітники ПП «ВИВАС»

Посада

Кількість, чол.

Керівники:

Директор

1

Виконавчий директор

1

Комерційний директор

1

Спеціалісти:

Конструктор

2

Начальник відділу маркетингу

1

Маркетолог

1

Менеджер

1

Головний бухгалтер

1

Заступник головного бухгалтера

1

Робітники:

Зборщик металопластикових конструкцій

3

Зборщик алюмінієвих конструкцій

3

Монтажник

5

Охоронник

3

Водій

2

Прибиральниця

1

Всього

27

Організаційну структуру управління підприємством можна зобразити у вигляді схеми.

Рисунок 3.1 − Схема організаційної структури управління підприємством

Директор організовує всю роботу підприємства та несе повну відповідальність за його стан та діяльність. Він представляє підприємство в усіх установах та організаціях, заключає договора, видає накази, згідно з трудовим законодавством приймає та звільняє робітників, застосовує міри заохочення на робітників ПП «ВИВАС».

Бухгалтер здійснює облік коштів підприємства та господарських операцій з матеріальними та грошовими ресурсами, встановлює результати фінансово-господарської діяльності ПП «ВИВАС» та ін., керує роботою з планування та економічного стимулювання на підприємстві.

Менеджер координує й організовує діяльність колективу на основі врахування об'єктивних законів і закономірностей, тобто управління на науковій основі.

Маркетолог проводить комплексний аналіз ринку, маркетингові дослідження, аналіз споживачів та їх уподобань, аналіз попиту. Він також займається розробкою оптимального асортименту та засобів просування товару (реклама, стимулювання збуту, зв’язки з громадськістю).

Досвід конструкторів дає можливість виконувати складні проекти на найвищому професійному рівні. Конструктори мають можливість і більшу кваліфікацію не тільки виконувати проектні роботи, але й робити рекомендації замовникові максимального здешевлення проекту шляхом оптимітизації розкрою аркуша з метою зменшення відходів.

ПП «ВИВАС» має можливість для належного зберiгання i органiзації складання вiконних конструкцiй i виробiв, здiйснюють проектування, складання i встановлення (монтаж) вiконно-дверних конструкцiй за мiсцем призначення, що є бiльш перспективним з огляду на розширення власноi частки на ринку. Iншi ж підприємства будують свiй бiзнес тiльки на перепродажi закуплених у виробникiв готових конструкцiй.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]