Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГПП магистр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

Тема 11. Виконання рішення, ухвали, постанови господарського суду

Обов'язковість виконання судових рішень. Наказ господарського суду і пред'явлення його для виконання. Зміст наказу. Строк для пред'явлення наказу до виконання. Поновлення пропущеного строку для пред'явлення наказу до виконання. Видача дублікату наказу. Відстрочка або розстрочка виконання рішення, зміна способу та порядку виконання рішення, ухвали, постанови. Зупинення виконання судового рішення. Оскарження дій чи бездіяльності органів Державної виконавчої служби. Поворот виконання рішення, постанови.

Тема 12. Особливості провадження у справах про банкрутство

Поняття осіб, які беруть участь у справі, їх права та обов’язки. Поняття інтересу осіб, які беруть участь у справі.

Суб’єкти банкрутства: боржник і банкрут. Особливості правового статусу боржника і банкрута. Обмеження щодо визначення кола суб’єктів.

Кредитори. Комітет кредиторів. Види кредиторів: ініціюючі, Вимушені, заставні, поточної заборгованості, привілейовані, Реєстрові (конкурсні), погашеної заборгованості. Права та обов’язки кредиторів. Комітет кредиторів, порядок його утворення та правове забезпечення діяльності. Право подання заяви. Права та обов’язки суб’єктів та учасників.

Умови відкриття провадження у справах про банкрутство.. Заява про порушення справи. Додатки до заяви. Прийняття або відмова в прийнятті заяви. Повернення заяви. Відзив заяви. Порушення провадження. Відзив боржника. Забезпечення грошових вимог кредиторів. Мораторій на задоволення вимог кредиторів. Розпорядник майна боржника. Виявлення кредиторів та осіб, які бажають прийняти участь у санації боржника. Попереднє засідання господарського суду. Збори кредиторів та комітет кредиторів. Винесення ухвали.

Провадження у справах про банкрутство. Стадії провадження. Припинення провадження у справі про банкрутство. Постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Наслідки визнання боржника банкрутом. Функції арбітражного суду у ліквідаційній процедурі. Повноваження ліквідатора та членів ліквідаційної комісії. Ліквідаційна маса. Оцінка майна банкрута. Продаж майна банкрута. Черговість задоволення вимог кредитора. Звіт ліквідатора. Зберігання господарсько-фінансових документів.

Мирова угода про строк її укладення. Умови укладення мирової угоди. Укладення мирової угоди та набрання нею чинності. Розгляд мирової угоди в арбітражному суді. Недійсність мирової угоди або її розірвання та наслідки невиконання мирової угоди.

Винесення рішення про санацію боржника, призначення керуючого санацією та його повноваження. План санації боржника. Продаж в процедурі санації частини майна боржника. Звіт керуючого санацією. Особливості провадження санації боржника його керівником.

Особливості банкрутства окремих категорій підприємств.

Тема 13. Особливості розгляду господарських спорів у третейських судах

Закон України «Про третейські суди». Основні терміни. Право передачі спору на розгляд третейського суду. Підвідомчість справ третейським судам. Законодавство, яке застосовується третейськими судами при вирішенні спорів.

Третейська угода, види і форми. Формування третейського суду. Витрати, пов’язані із вирішення спору третейським судом.

Третейський розгляд. Компетенція третейського суду. Визначення правил третейського розгляду. Місце проведення третейського розгляду. Розгляд справ третейським судом та мирова угода.

Учасники третейського розгляду. Форма та зміст позовної заяви. Відзив на позовну заяву. Зустрічний позов. Забезпечення позову. Докази. Протокол засідання третейського суду. Рішення третейського суду. Оскарження рішення. Виконання рішення.