Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 2 .doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
278.53 Кб
Скачать

5.4. Підсумковий контроль успішності студентів

Об’єктом контролю знань студентів у формі заліку (диференційованого заліку) є результати поточного контролю знань студентів (виконання модульних завдань та систематичність й активність роботи).

Оцінка з дисципліни, семестрова атестація з якої передбачена у формі заліку, виставляється з урахуванням вимог, викладених в розділі 3 даного Положення.

Рейтингова оцінка з дисципліни (R), семестрова атестація з якої передбачена у вигляді заліку (диференційованого заліку), доводиться до студентів на передостанньому занятті. Студенти, які виконали всі умови допуску до семестрової атестації з дисципліни та мають рейтингову оцінку R = 0,6Rmax і більше, отримують відповідну позитивну оцінку (за двобальною шкалою чи за чотирибальною шкалою, якщо залік диференційований).

Студенти, які були не допущені до семестрової атестації (заліку) з дисципліни, мають усунути причини, що призвели до цього.

На заліковому занятті викладач проводить семестрову атестацію (залік) зі студентами, які не змогли отримати за рейтингом позитивну оцінку (але були допущені до семестрової атестації з дисципліни), а також з тими, хто бажає підвищити свою позитивну оцінку.

Підсумкова рейтингова оцінка заноситься у залікову відомість (Додаток Б).

Об’єктом контролю знань студентів у формі екзамену є результати навчальної діяльності студентів у процесі вивчення навчальної дисципліни та результати виконання екзаменаційних завдань.

Оцінка з дисципліни, семестрова атестація з якої передбачена у формі екзамену, виставляється з урахуванням вимог, викладених в розділі 3 даного Положення.

Присутність усіх студентів на екзамені є обов’язковою.

Рейтингова оцінка з дисципліни (R), семестрова атестація з якої передбачена у вигляді екзамену, доводиться до студентів на останньому занятті. Напередодні екзамену викладач виставляє її в екзаменаційну відомість (Додаток В).

Після оцінювання відповіді студента на екзамені викладач записує цей результат (Re) до екзаменаційної відомості, підраховує загальний результат (R) та переводить його в традиційну оцінку, яка заноситься у відомість та залікову книжку студента.

Перескладання заліків та екзаменів проводиться за тією ж технологією поза екзаменаційною сесією.

5.5. Академічний рейтинг студента

За результатами семестрової атестації завідувачі відділень складають академічні рейтинги студентів. Академічні рейтинги є інструментом інтегрованого оцінювання студентів з усіх вивчених дисциплін на окремих етапах – це комплексний показник якості навчання студента, його розвитку на певному етапі, який визначає якість отриманих ним знань і вмінь з окремих дисциплін, активність, творчість та самостійність під час навчання. Академічний рейтинг передбачає періодичне ранжування студентів (за семестр, за навчальний рік та, у підсумку, випускників певної програми навчання).

Академічний рейтинг використовується для:

  • ранжування студентів коледжу, окремої навчальної групи за рівнем підготовки та обґрунтованого надання різних пільг, заохочень;

  • призначення іменних стипендій.

Кожен студент може одержати аргументовані відомості про свій академічний рейтинг.

Семестровий рейтинг Rsm – відображає успішність навчання студента з усіх дисциплін, що вивчаються відповідно до робочого навчального плану у певному семестрі, а також активність та результативність його творчої роботи.

Семестровий рейтинг студентів обчислюється керівниками академічних груп, завідувачами відділень після закінчення кожної сесії на підставі рейтингових відомостей успішності студентів з дисциплін (з яких в даному семестрі навчальним планом не передбачено підсумкової атестації), екзаменаційних та залікових відомостей.

Семестровий рейтинг розраховується за формулою:

Академічний ранг студента – це його місце (ранг) у навчальній групі (на курсі, відділенні), що визначається ранжуванням семестрових рейтингів студентів. У випадку рівності індивідуальних рейтингів студентам дається один ранг.

Підсумковий рейтинг за весь період навчання в коледжі (розраховується як середнє арифметичне значень всіх семестрових рейтингів студента Rsm) використовується для вирішення таких питань, як рекомендація студентів для вступу на навчання за освітньо-професійними програмами бакалавра (для тих студентів, хто здобуває освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста), для продовження навчання у вищих навчальних закладах ІІІ – ІV рівнів акредитації на умовах пільгового вступу на навчання за освітньо-професійними програмами спеціаліста, магістра.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]