Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка з мікро 2010.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
254.46 Кб
Скачать

28

Міністерство аграрної політики України

Луганський національний аграрний університет

Кафедра економічної теорії і маркетингу

МІКРОЕКОНОМІКА

Методичні рекомендації з підготовки курсових робіт з мікроекономіки

для студентів економічного факультету спеціальностей:

"Економічна кібернетика", "Фінанси"

Луганськ - 2010

УДК 330.101.542(076)

Мікроекономіка

Методичні рекомендації з підготовки курсових робіт з мікроекономіки для студентів економічного факультету спеціальностей: "Економічна кібернетика", "Фінанси"

Учбовий посібник /Укладачі.: Ткаченко В.Г., доктор економічних наук, професор кафедри економічної теорії і маркетингу; Катеринець С.Л., кандидат економічних наук, доц. кафедри економічної теорії і маркетингу; Бутова О.В., асистент кафедри економічної теорії і маркетингу, Хоружа К.В., асистент кафедри економічної теорії і маркетингу - Луганськ: МАПУ ЛНАУ, 2010. - 28 с.

Рекомендовано: Методичною Радою економічного факультету Луганського національного аграрного університету (протокол № 3 від 17 листопада 2009 р.)

Рецензенти: Гончаров В.М. – доктор економічних наук, професор кафедри економіки підприємства і управління трудовими ресурсами ЛНАУ, Губерна Г.К. - доктор економічних наук, професор кафедри загального і адміністративного менеджменту Донецького університету управління.

Відповідальний за випуск : Ткаченко В.Г., завідувач кафедрою економічної теорії і маркетингу Луганського національного аграрного університету, доктор економічних наук, професор, академік АЕН України.

Комп'ютерний набір і тиражування виконані у видавничому секторі ЛНАУ, тир. 30 прим.

91008, м. Луганськ, містечко аграрного університету.

  1. Мета 1 завдання курсовоі роботи

Одним з етапів підготовки фахівців з економічної кібернетики і фінансів є виконання курсової роботи з мікроекономіки.

Метою курсової роботи є поглиблення і зміцнення теоретичних знань студентів з фундаментальних економічних дисциплін, а також розвиток самостійності у прийнятті рішень у сфері мікроекономіки.

Теми курсових робіт, в яких розглядаються сучасні проблеми мікроекономічного розвитку України, пропонує і затверджує кафедра економічної теорії і маркетингу. Теоретичною основою курсової роботи, є економічна теорія, історія економічної думки, макроекономіка, мікроекономіка. Тому ця курсова робота є спробою самостійної систематизації знань студентів, одержаних ними у процесі навчання з таких дисциплін, як „Основи економічної теорії”, „Макроекономіка”, „Історія економічних вчень”, „Мікроекономіка”.

Головне завдання курсової роботи – показати конкретні знання з економічної теорії, макроекономіки та мікроекономіки, вміти аналізувати мікроекономічні показники, статистичні дані, будувати на їх основі графіки і таблиці, обґрунтовувати висновки і робити пропозиції щодо вдосконалення мікроекономічної політики.

  1. Порядок виконання курсової роботи

Курсова робота - це результат самостійного вивчення однієї з мікроекономічних проблем економіки і вміння застосовувати теоретичні знання для аналізу розвитку народного господарства України в умовах переходу до сталого економічного зростання.

У своїй роботі студент повинен чітко та логічно розкрити всі питання теорії, дотримуватися стислості та чіткості формулювань, переконливості аргументації, обґрунтованості висновків і рекомендацій.

Етапи виконання курсової роботи:

1) вибір теми і затвердження її науковим керівником;

2) визначення завдань і мети дослідження, складання плану роботи і затвердження його науковим керівником;

3) збирання і опрацювання матеріалу та написання курсової роботи;

4) оформлення курсової роботи, складання списку використаної літератури;

5) захист курсової роботи.

Тему курсової роботи студент вибирає самостійно або за порадою наукового керівника кафедри економічної теорії і маркетингу. Теми які вибирають студенти однієї групи, не мають повторюватися. Після завершення вибору тем курсових робіт, складають поіменний список студентів із посиланням на вибрану тему і прізвище наукового керівника.

У разі, якщо студент вирішив змінити тему курсової роботи, він повинен це зробити не пізніше, як через два тижні після затвердження тем, звернувшись до свого наукового керівника для затвердження нової теми роботи.

Курсову роботу оцінюють за чотирибальною системою на базі модульно-рейтингової оцінки знань („відмінно”- 90 -100 балів, „добре” - 75 - 89 балів, „задовільно” - 60 - 74 балів, „незадовільно” - до 60 балів). Оцінка залежить від ступеня розкриття теми, якості її оформлення, рівня виступу на захисті, правильності відповідей на запитання членів комісії.

Студента, який не виконав курсову роботу або не захистив її у встановлені графіком терміни, не допускають до здачі іспиту з дисципліни „Мікроекономіка”.