Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курсовой проект МС.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
257.02 Кб
Скачать

4.5 Таблиці

Таблиця - це перелік систематизованих цифрових даних або будь-яких інших відомостей, розташованих у певному порядку за графами.  Є різні типи таблиць. При оформленні текстової і  графічної документації навчального проектування в залежності від використовуваного матеріалу, як правило, застосовуються цифрові і текстові таблиці. Таблиця складається з таких елементів: нумераційного заголовка, тематичного заголовка, головки (заголовка або підзаголовків граф і найменування боковика), горизонтальних рядів (рядків), боковика (заголовків рядків), граф колонки, виноски або примітки.

Нумераційний заголовок розташовувати через одинарний міжрядковий інтервал від тексту. Даний заголовок включає слово "Таблиця" і її порядковий номер арабськими цифрами, наприклад:

Таблиця 2.12 - порядковий номер "12" у межах розділу "2" пояснювальної записки.

Крапку в кінці нумераційного заголовка не ставити.  Від нумераційного заголовка в наступному рядку слід розташовувати тематичний заголовок. Заголовок повинен бути коротким і змістовним. Перенесення слів і скорочення не допускаються, крапку в кінці заголовку не ставити, текст у рядку вирівнювати "по центру". Тема друкувати маленькими літерами (перша літера - прописна), накреслення шрифту - "звичайне".  Через половину міжрядкового інтервалу від тематичного заголовка розташовувати верхню обмежувальну горизонтальну лінію таблиці.  Головка таблиці містить заголовки і підзаголовки граф (колонок) і найменування боковика. Всі перші рядки заголовків і підзаголовків граф розташовувати на одній горизонталі. Вирівнювання тексту в заголовках, короткий зміст граф і в найменуванні боковика вибирати "по центру" кожного рядка; текст всіх рядків боковика друкувати маленькими літерами, починаючи з великої, і вирівнювати "по лівому краю".Заголовки граф починати з великої літери, а підзаголовки - з малої, якщо вони за змістом складають одне речення з основним заголовком графи. Підзаголовки, що мають самостійне значення, починати з великої літери. В кінці заголовків, підзаголовків граф, найменування та рядках боковика розділові знаки не ставити. Перший рядок тексту після таблиці друкувати через полуторний міжрядковий інтервал. 

4.6 Список використаної літератури

Список використаної літератури є складовим елементом довідкового матеріалу текстової та графічної документації. До нього включаються основні джерела інформації, використані студентом у своїй роботі при застосуванні фактичного матеріалу з інших книг та документів. У тексті пояснювальної записки необхідно робити відповідні посилання, наприклад: посилання на джерело інформації [12] або [12, с. 5], що означає: 12 номер джерела, 5 сторінка. Бібліографічний опис літературних джерел повинно відповідати вимогам ГОСТ 7.1-2003 "Бібліографічний опис документа. Загальні вимоги та правила складання" [6]. Джерела інформації розташовують у списках в міру згадування в тексті або в алфавітному порядку. Оформлення бібліографічного опису джерела наступне: у рядку роблять абзацний відступ, ставлять порядковий номер, точку, пробіл, потім прізвище автора або назву книги і т. д. Причому другий рядок починають від лівого краю поля сторінки. Нижче наведені зразки бібліографічних описів: книг, державних стандартів, науково-технічних статей, авторефератів дисертацій, авторських свідоцтв і патентів на винаходи.