Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти та науки україни.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
702.46 Кб
Скачать

Знайомство з групою.

Доброго дня, шановні екскурсанти. Мене звуть Галкіна Катерина Сергіївна, можно просто Катерина. Саме я сьогодні буду поруч з вами протягом всієї екскурсії. Я домоможу вам зануритись до істоків появи міста Антрацита, ми розкриємо це невелике містечко зовсім з іншої, нової сторони.

У кінці екскурсії всі разом ми влаштуемо обід у кафе і кожен буде мати можливість поставити мені питання стосовно екскурсії та обмінятися враженнями. Також я хочу познайомити вас з нашим водіем Сан Саничем. Він просто найдобріша людина, не зважаючи на його суворий вираз обличчя!

Тож я щиро бажаю всім вам цікавоі екскурсії та чудових вражень.

Техніка безпеки.

Правила безпеки на екскурсіях

Безпесередньо виконувати віс накази керевників групи. У разі запізнення одного з учасників екскурсії, він повинен повернутися додому, не намагаючись наздогнати групу.

У разі, якщо один з учасників відстав від групи він повинен залишатися на місці нез намірів відшукати групу чи спроб повернутись додому.

Під час екскурсії : не відставати від групи , дорогу переходити тільки в дозволених місцях за згодою керівника. Категорично забороняється без згоди керівника відлучатися від групи та заходити в супермаркети чи магазини. За необхідністю відвідати туалет треба попередити про це керівника групи.

Під час зупинок на маршруті не виходити па проізжу частину дороги та не заважати руху транспорту і пішохідам.

Правила поведінки під час екскурсії та в екскурсійному автобусі.

  1. Ви заходете до чистого автобусу, тож вийти ви маєте також з чистого автобусу. Забороняеться залишати сміття у автобусі, залишати порожні пляшки , обгортки від цукерок та ін.

  2. Для безпеки на маршруті під час рузу автобуса забороняеться бігати по салону, висовуватись із вікна та не відкривати іх без дозволу керівника групи.

  3. Щоб не бідволікати увагу водія автобуса забороняється голосно кричати.

  4. Під час екстренного торможення необхідно оператись руками та ногами у переднє крісло автобуса.

  5. У разі аварії необхідно виконувати розпорядження та інструкції водія.

  6. Під час посадки до автобуса потрібно заходити по одному, не толкатись та не створювати натовп. Останнім до автобуса заходить керівник групи, щоб перевірити чисельність екскурсантів.

  7. Під час екскурсії необхідно уважно слухати екскурсовода, не перебивати те без дозволу нічого не чіпати.

  8. Якщо ви забажали відлучитися до туалету, вам необхідно попередити керівника групи.

Пам`ятайте, що від вашої поведінки залежить реноме всіеї школи чи організації. Ставте собі за мету дізнатись щось нове та збагатити свій внутріщній світ, тому що екскурсія-це пізнавальна поіздка.

Правила поведінки у суспільних містах та транспорті. Вимоги щодо зовнішнього вигляду навулиці.

До зовнішнього вигляду навулиці надаються такі ж вимоги, як ів інших суспільних місцях. Одях та взуття повиння бути чистими та охайними, волосся має мати акуратну зачіску . Переходити вулицю треба в дозволених місцях, неможна перебігати дорогу по газонах чи клумбах. Якщо ви когось зачепили у натовпі-треба негайго вибачитися. Вопроси шодо шляху та схожого типу треба задавати поважливо, обовязково треба дякувати за відповідь. Якощо щось питають у вас то треба чітко та зрозуміло відповісти. На ходу не можна горбитись чи сильно розмахувати руками або тримати їх у карманах. Також на вулицях неможна курити чи істи та розпивати алкоголь. Мусор треби кидати в урни, а не на дорогу, чи на проїзжу частину.

Максимально дозволена кількість людей , ідучих в один ряд-три. Чоловік займає місце справа, якщо йдуть два чоловіки та жінака, то вона повинна бути між чоловіками.

Якщо йдуть дві жінки та один чоловік, то він повинен бути посередені. Сумку требе несту так , щоб вона не торкалась поряд ідучих.

Коли переходите дорогу треба буде дуже уважним та дивитись зі сторони в сторону, також неможна розмовляти по телефону.

Якщо ві зустріли знайомого і бажаєте порозмовляти з ним , то треба відійти у стороно та не заважпти перехожим.

На вулиці заборонено громко кричати, свистіти, тикати пальцем та роздивлятись перехожих.

Справжня вихована людина буде не тільки дотримуватись всіх цих правил, але й допомагати іншим людям, якщо вони потребують вашої допомоги.

Таблиця 1. Основна частина методичної розробтки.

Методичні

Вказівки

Привернути увагу екскурсантів до історії краю, показати цікаві міся Антрацита

Під час розповіді використовувати факти з історії міста, розповідь про героїв та відомих людей краю.

Звернути увагу на можливість обіду у кафе

«Green Park»

Вказівки з организації

Організувати вихід групи із автобуса та оглядини памятники «Катюша», кін. Ім. Шевченка памятник Шевченку.

Організувати вихід групи із автобуса та оглядини памяткика Ляхову

Організувати вихід групи із автобуса та оглядини городської площі ім. Леніна, меморіального комплексу «вічне вогнище», памятника «Колокол Чернобиля», та історичного музею Міста.

Основний зміст інформації

1.Коротка інформація про історію міста, воєнні часи, героїзм Антрацитівцім.

2. інформація про героя-космонавта Ляхова.

3. Інформація про загиблих у другій світовій війні та у Чорнобільській катастрофі. Корока розповідь про історію музея, виставки та експозиції.

Продолжительность осмотра

30 хв.

20 хв.

1год.40 хв.

Обьєкти показу

1. Стелла «Антрациту»

2. Памятник «Від вдячних українців».

3. Спортивний комплекс міста

4.Памятник «Катюша»

5. Памятник Шевченку

6. Кінотеатр ім. Шевченка

7. Памятник Пєрєверзеву.

8. Памятник «ляхову»

9.Стенд «Ними пишається місто»

10.Площа ім Леніна

11.Памятник Леніну

12. Памятник «Шахтарю»

13.Меморіальний комплекс «вічне вогнище»

14.Памятник «Колокол Чернобиля»

15.Дк.ім Леніна

16.Історичний музей Антрацита

17. Кафе «Green Park»

Етапи переміщення учасників за маршрутом

Зупинкака автобуса за вулицями

  1. Петровського

2.Ростовська

3. Паркова

Контрольний текст екскурсовода

Хоча і Антрацит невелике місто районного значення-у ньому живуть справжні міліонери. У цьому місті є дуже багато золота! Справжнього чорного золота під назвою «Антрацит».

Антрацит-це вугілля з найбільшою тепломісткістю. Має сірувато-чорний колір з металевим відблиском. Характеризується високою плотністю та теплопроводимістю. Антрацит має запаси на територіях колишнього СРСР,Китаю та США. На території міста Антрацита зосереждено 14 млрд. Тон вугілля.

Якщо вірити історіі то місто було назване на честь вугілля.

Територію сучасного міста почали заселяти ще 30 тисяч років потому. Активне заселення міста почалося у 16 сторіччі. Тут будувалися вартові башти, де селилися селяни-втикачі. У 1877 у наші краї на відпочинок приїздив сам Чехов, йому настільки сподобалися ці місці що він дав ім назву «Донська Швейцірія» Сьгодні ми маємо базу відпочинку під назвою «Дача Чехова».

Само місто, як населенний пунк зявився у 1895 році. До 1964 назва була « Боково- антрацит». У 1904 була відкрита шахта «Рудник Боково-Антрацит». Кольберг, Кочергин, Христофоров, Вагнер, Штерич- це найбільші власники копалень на той час.

Сучасний Антрацит розташован у 80 км від обласного центра. На території проживає близько 80 тисяч мешканців. У місті знаходиться та районі 25 шкіл, філіал Східноукраїнського національного університету ім. Даля , філіал Харківського національного університетурадіоелектроніки. , та багато середніх навчальних закладів і профтех ліцеїв.

Серед культурних закладів е спортивний комлекс, басейн, кінотеатр, музей , палац культури та багато кафе і ресторанів.

Влітку діти можуть відпочити на територіі двух дитячих таборів, які знаходяться у мальовничому краї Антрацита.

Також у місті є оздоровчий комплекс «Wellness», якому немаэ аналогыв в області, та баний оздорочо-лікувальний центр.

Антрацит –це промислове місто 75 відсотків з якої займає видобуток вугілля. Також свій внесок у розвитое виробництва у місті вносять завод «Еталон», завад «Антрацитівські теплиці», хлібозавод «Каравай», «Тітан», «Рудоремонтний завод» та багато інших. У останнього виробнича потужність збільшилась у чотири рази, не дивлячись на кризу.

У місті знаходиться 192 малих підприємства, на яких прцює 3 тис.чоловік. Приватним підприємством займається 2 тис. чоловік.

Сьогодні- Антрацит це не вимираюче місто 90-х, це місто з перспективами, завдяки своїм богатим природним ресурсам, вдалому місцерозташуванню, та не зовсім витраченому енергетичному потенціалу.

Схема маршруту екскурсії

Маршрут екскурсії: памятні місця Антрациту, місця бойової слави Антрацита, культурні місця міста.

Обєкти показу: . Стелла «Антрациту»,памятник «Від вдячних українців», Спортивний комплекс міста, Памятник «Катюша» , Памятник Шевченку

Кінотеатр ім. Шевченку, Памятник Пєрєверзеву. Памятник «Ляхову»

.Стенд «Ними пишається місто» ,Площа ім Леніна.Памятник Леніну Памятник «Шахтарю»,Меморіальний комплекс «вічне вогнище»

Памятник «Колокол Чернобиля», Дк.ім Леніна

Історичний музей Антрацита , Кафе «Green Park»

Тривалість:

Протяжність: