Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
навчально-педагогічна практика ІІІ курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
204.29 Кб
Скачать

Зпм 3. Формування особистості в дошкільному віці.

5 День.

Завдання №1: Розробіть план-конспект заняття з сенсорного виховання у певній віковій групі (вкажіть вік, мету і завдання заняття, дидактичне завдання, матеріал, хід заняття). Затвердити план-конспект заняття у керівника практики.

Завдання №2: Запропонуйте нові способи організації сенсорного досвіду дітей при ознайомленні з довкіллям.

6 День.

Завдання №1: Організація та проведення затвердженого заняття з сенсорного виховання.

Завдання №2: Проаналізуйте шляхи вирішення завдання сенсорного виховання в різних видах діяльності за орієнтованою схемою:

п/п

Види

діяльності

дітей

Можливості

щодо сенсорного

розвитку

Керівництво вихователя сенсорним розвитком

дітей

1.

Гра

2.

Трудова діяльність

3.

Самообслуговування

4.

Заняття

7 День.

Завдання №1: Оформіть у зошитах порівняльну таблицю завдань морального і трудового виховання дітей дошкільного віку з ускладненнями від групи до групи (на основі чинних програм виховання).

Завдання №2: Проаналізуйте художнє оформлення однієї з груп дошкільного закладу:

  1. динамічність і педагогічна спрямованість у оформленні;

  2. стиль естетичного оформлення інтер’єрів, забарвлення приміщень, підбір меблів, рослин;

  3. використання декоративних прикрас, творів дитячої творчості в оформленні приміщень; твори зображувального і прикладного мистецтва, їх використання в оформленні, відбір, художня цінність, єдність естетичних і утилітарних якостей.

Дайте оцінку художнього оформлення, а за необхідності – рекомендації щодо його вдосконалення.

Завдання №3: Розробіть конспект заняття мистецтвознавчого характеру для узагальнення знань дітей із ознайомлення з певним видом української декоративної іграшки. Затвердить заняття у керівника практики.

8 День.

Завдання №1: Проведення затвердженого заняття.

Завдання №2: Проаналізуйте систему роботи вихователя певної вікової групи щодо ознайомлення дітей із соціальним довкіллям. Які засоби і методи використовує педагог. Наскільки вони є результативними. Результати аналізу фіксуються у зошитах.

Завдання №3 Проведення під час прогулянки народних та спеціальних ігор і вправ рухливого характеру для зміцнення органів і систем дитини (тема, мета, хід ігор та самоаналіз фіксуються у робочому зошиті).

9 День.

Завдання №1: Охарактеризуйте предметно-ігрове середовище певної вікової групи. Аргументуйте доцільність його організації: взаємодію дитини і навколишнього світу, спрямування цього процесу дорослими, вплив грамотно організованого предметно-ігрового середовища на розвиток особистості дитини дошкільного віку.

Завдання №2: Спостереження за будівельною ігровою діяльністю дітей дошкільного віку. Зробіть зарисовки дитячих будівель. На їх основі проаналізуйте рівень розвитку будівельно-конструктивних вмінь дітей і визначте педагогічні умови розвитку конструктивних здібностей дошкільників.