Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_vkazivki_po_napisannyu_kurs_ta_dipl_ono.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
196.61 Кб
Скачать

3.5. Додатки

У кінці наукових робіт розміщуються додатки в порядку появи посилань у тексті. Крім таблиць, графіків, сюди можуть бути включені анкети, тести, програми тощо. Додаток повинен мати заголовок, який друкується у правому верхньому куті малими літерами (перша - велика) із зазначенням його номера, але без знака №, наприклад: “Додаток 3”. Якщо до наукової роботи включено лише один додаток, то слово “Додаток” подається без номера. Надається назва додатка згідно матеріалу, який він вміщує.

3.6. Порядок подання курсових, дипломних та магістерських робіт до захисту

Після того як рукопис курсової, дипломної чи магістерської роботи надруковано, студент повинен ретельно вичитати і перевірити його. Роботи мають бути написані грамотно: не повинно бути ні граматичних, ні стилістичних помилок. Особливої уваги при перевірці потребують цитати, таблиці, бібліографічні посилання. На останній сторінці робота підписується автором. Перевірені, зброшуровані курсові, дипломні та магістерські роботи подаються науковому керівникові за місяць до їх захисту. Що стосується дипломної та магістерської робіт, то вони подаються у першому варіанті науковому керівникові не пізніше, ніж за 2 місяці до захисту. В остаточний варіант роботи вносяться необхідні зміни відповідно до зауважень наукового керівника, а також уточнення назв розділів, параграфів, таблиць, статистичних даних, цитат і бібліографічних виносок, висновків та рекомендацій. Текст роботи друкується в двох примірниках.

У відзиві наукового керівника обов’язково визначається рівень підготовки студента до виконання наукових досліджень, його вміння працювати з літературою, самостійно вирішувати наукові та практичні проблеми; характеризуються ступінь оволодіння сучасними методами дослідження і вміння втілювати в практику навчання теоретично обґрунтовані нові наукові ідеї, а також вміння логічно, послідовно, аргументовано викладати матеріал і робити висновки. Науковий керівник визначає відповідність дипломної чи магістерської роботи вимогам до наукових досліджень такого типу. Науковий керівник має чітко висловити свою думку щодо рекомендацій (чи не рекомендації) дипломної чи магістерської роботи до захисту.

Рецензенти визначають актуальність обраної проблеми, новизну і методику дослідження, теоретичне і практичне значення роботи, аргументовано характеризують її позитивні сторони та недоліки.

На підставі саме цього рецензенти оцінюють роботу за чотирибальною шкалою: “відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”.

Остаточно оформлена дипломна або магістерська робота з відгуком наукового керівника та рецензією подається на кафедру за 3 тижні до захисту. Студент повинен бути ознайомлений зі змістом відгуку та рецензії.

Рішення про рекомендацію дипломних робіт до захисту приймається кафедрою не пізніше, ніж за три тижні до початку державних іспитів при наявності рецензії та відгуку наукового керівника. Виконані роботи у двох примірниках з написом на титульному аркуші висновку завідувача кафедри про допуск студента до захисту подаються кафедрою деканам факультетів за два тижні до початку державних іспитів. Після зазначеного терміну дипломні роботи деканами факультетів не приймаються, студенти до їх захисту не допускаються.

Разом з дипломною (магістерською) роботою подаються й такі документи:

  • витяг з протоколу засідання кафедри про рекомендацію до захисту;

  • письмовий відгук наукового керівника з характеристикою діяльності випускника під час проведення наукового дослідження і визначення самостійності та рівня виконаної роботи;

  • письмова рецензія на дипломну (магістерську) роботу, яка містить її оцінку за прийнятою чотирибальною системою та критичні зауваження;

  • матеріали, які розширюють репрезентацію наукової роботи студента (зокрема, наукові статті, тези доповідей з теми дослідження)

Наводимо орієнтовну схему рецензії та відгуку наукового керівника на дипломну роботу.

Рецензія на дипломну роботу складається в довільній формі і подається до попереднього захисту роботи на кафедрі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]