Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
123.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
1.49 Mб
Скачать

Рейтинг найкращих міст для життя в Україні

Першим серед 55 міст України став Харків. За рік він піднявся на 5 позицій, закріпивши свої позиції за такими показниками, як середня зарплата й туристична привабливість. Також Харків назвали містом з найвищими можливостями для здобуття в ньому вищої освіти.

Населення Харкова офіційно становить майже 1,5 мільйони людей - більше в рейтингу тільки у Києва. Найбільшу кількість балів місто отримало за кількість ВУЗів III і IV рівня акредитації, а також співвідношення кількості студентів та чисельності населення. Середня вартість одного квадратного метра житла в Харкові становить 1005 доларів. Середня зарплата жителів міста - 1914 гривень. Рівень безробіття - один з найнижчих в країні - 0,8. А ділова активність вища лише в Києві.

Київ

Уже четвертий рік поспіль друге місце в рейтингу лишається за Києвом. Незважаючи на найвищий рівень ділової активності та найнижчий рівень безробіття (0,3), найвищі рівень культури та привабливість з туристичної точки зору, стати лідером столиці завадив високий рівень злочинності, погана екологія та ціни на нерухомість.

За останнім критерієм Київ поступається лише Ялті, де квадратний метр житла обійдеться мінімум у 2,2 тисячі доларів - на 100 доларів дорожче, ніж в столиці. Населення столиці офіційно становить 2 мільйони 744 тисячі 700 людей, середня зарплата - 3368 гривень.

Івано-Франківськ

Івано-Франківськ, як і столиця, продовжує утримувати своє місце у рейтингу - третя позиція. Населення міста майже в 10 разів менше, ніж у Києві.

Рівень злочинності один з найнижчих у країні, а от культури та туристичної привабливості - одні з найвищих. Квадратний метр житла у місті становить 890 доларів, середня зарплата - 1751 гривня.

Чернівці

Четверту сходинку в рейтингу найкращих міст для життя посідають Чернівці. Населення міста дещо більше, ніж в Івано-Франківську - 252 тисячі 100 осіб. Середня зарплата - одна з найнижчих - 1663 гривні.

Однак рівень безробіття тут доволі низький, а інфраструктура - з найкращих. Один квадратний метр у Чернівцях можна купити за 1150 доларів, але рівень забезпеченості житлово-комунальними послугами вас навряд чи порадує.

Мукачеве

П'ятірку найкращих міст замикає Мукачеве. За останній рік місто піднялося на 15 позицій. Середня зарплата у місті з населенням 83 тисячі 100 осіб становить 1628 гривень.

Рівень злочинності тут один з найнижчих, а житлово-комунальних послуг - у п'ятірці найкращих. Квадратний метр житла у Мукачевому вам обійдеться у 895 доларів. Також вас має порадувати рівень екології в місті.

Севастополь

На шостій сходинці рейтингу опинилося місто-герой Севастополь. Тут живе 380,5 тисяч людей. Рівень екології та злочинності - не з найкращих, але ділова активність - доволі висока.

Середня зарплата в Севастополі становить 1951 гривню, а рівень безробіття - один з найнижчих у країні (0,67). Квадратний метр житла у місті-герої обійдеться в 1120 доларів.

Одеса

Сьому позицію утримує "південна столиця" - Одеса. Інфраструктура у місті з мільйонним населенням на середньому рівні, екологія - гірше. Але рівень ділової активності один із найвищих.

Середня зарплата одеситів - 1943 гривні, а рівень безробіття - найнижчий (такий самий як у Києві). Квадратний метр житла біля у місті біля моря обійдеться в 1600 доларів (дорожче лише в Ялті та Києві). Рівень культури та туристичної привабливості найвищі після Києва.

Ужгород

Восьму сходинку рейтингу посідає Ужгород. У місті з населенням 116 тисяч 400 осіб один з найвищих рівнів екології та розвитку інфраструктури. Рівень житлово-комунальних послуг - середній, але рівень злочинності вас точно не порадує - у п'ятірці найвищих.

Середня зарплата в Ужгороді 1923 гривні, а квадратний метр житла - 855 доларів. Втім туристична привабливість міста, як і багатьох західних міст - висока.

Вінниця

Дев'яте місце з-поміж 55 міст виборола Вінниця. Тут живе 367 тисяч 400 людей. Рівень розвитку інфраструктури міста - середній, як і екологія.

Рівень злочинності доволі низький. Середня зарплата жителів Вінниці становить 1764 гривні, а квадратний метр житла - 965 доларів.

Славутич

Десятку найкращих міст для життя замикає Славутич. Це місто з населенням 24 тисячі 400 осіб редакція "Фокусу" вважає проривом рейтингу, оскільки за останній рік Славутич піднявся на 28 позицій.   

У цьому місті один з найвищих рівнім розвитку інфраструктури, найкращий рівень житлово-комунальних послуг та найнижчий рівень злочинності. Середня зарплата жителів Славутича становить 3923 гривні, а квадратний метр житла коштує 640 доларів.

Найкращі показники

Найвища зарплата серед представлених 55 міст - в Енергодарі, тут у середньому заробляють 4406 гривень. Найкраща інфраструктура у Трускавці, екологія - в Переяслав-Хмельницькому, найнижчий рівень злочинності - у Славутичі, найвища ділова активність - у Києві, також тут найнижчий рівень безробіття, як і в Одесі. Найвищий рівень житлово-комунальних послуг можна знайти у Славутичі, найдешевше житло - в Артемівську, найпривабливіший для туристів та з культурної точки зору - Київ.

У рейтингу-2010 з'явилися три новачки: Кузнецовськ (27 позиція), Південне (13 сходинка) і Комсомольськ (32 місце).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]