Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Колб.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
271.26 Кб
Скачать

Оплата праці. Середньомісячна заробітна плата. Заборгованість з виплати заробітної плати

За 9 місяців 2011 року розмір середньомісячної заробітної плати на підприємствах, що належать до сфери управління Міненерговугілля України у розрізі галузей становить :

електроенергетика – 3 826,0 грн. (збільшення до 2010 року – 20,6%);

Станом на 1 листопада 2011 року на державних підприємствах Міненерговугілля України загальна заборгованість із виплати заробітної плати склала 39 074,2 тис. грн., у тому числі на підприємствах:

електроенергетики – 1 965,5 тис. грн.

Висновок

Загалом питання електроенергетики потребує подальшого вивчення.

У зв'язку з енергетичною кризою та неоплатою споживачів за електроенергію відбувається масове виключення електроструму. Але чому ? Адже в Україні такий могутній енергетичний потенціал, так багато потужних електростанцій. Також в Україні середні показники за виробництвом електроенергії в світі - 5 000 кВт/год на людину. Нині у зв'язку з кризовим станом економіки України істотно скоротилися можливості зебезпечення її паливно-енергетичними ресурсами , в тому числі й електроенергією.

В "галузі" Електроенергетика відбувається спад у виробництві електростуму. Стратегія розвитку галузей електроенергетики спрямована на реконструкцію технологічно неефективних виробництв.

Прогноз енергозабезпечення економіки України на перспективу розробляється з урахуванням ролі і місця енергетичного фактора в економіці України. В основу прогнозу покладено Національну енергетичну програму України до 2016 року (НЕП). Програму структурної перебудови економіки, Комплексну програму енергозбереження на період до 2016 року. Концепцію енергетичної безпеки України на 2010 рік інші законодавчі та нормативні акти.

Нарощування виробництва електроенергії прогнозується за рахунок рацінальнішого використання сировинних та енергетичних ресурсів, зниження енергомісткості та паливомісткості , а також в результаті того , що очікуваний приріст валової доданої вартості у електроенергетиці випереджатиме темпи зростання валового випуску електроенергії.

Список використаної літератури

1. Заставний Ф. Д. Географія України. - Львів, 1999.

2. Іванук Р. І. Економічні проблеми розвитку паливно-енергетичного комплексу України // Економіка України - 2007 р.- № 2 -ст. 38-43

3. Розміщення продуктивних сил України за ред. Є. П. Качана. - К. ,2009.

4. Масляк П. О. , Шищенко П. Г. Географія України . - К., 2008.

5. Падун М. М., Бейдик О. О. Географія: посібник для вступників до вищих навчальних закладів. - 2-е вид. - К. : Либідь , 2006.

6. Сиротенко А. Й., Б. О. Чернов Географія України 9 . - Київ "Освіта", 1998 р.

7. Огінський А. // Економіка України , квітень 2001 року.