Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практ зан_ЕД.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
416.26 Кб
Скачать

Практичне заняття №6

Тема 8. Фінансова діагностика

Задача 1.

Виконати рейтингову оцінку підприємств на підставі рівня показників їхнього фінансового стану. Вихідні дані наведені у таблиці 1.1.

Задача 2.

Виконати факторний аналіз рентабельності сукупних активів за даними таблиці 1.6.

Задача 3.

Виконати факторний аналіз рентабельності власного капіталу за даними таблиці 1.8.

Практичне заняття №7

Тема 8. Фінансова діагностика

Задача 1.

За даними додатка А виконати оцінку динаміки фінансового стану підприємства.

Задача 2.

Виконати факторний аналіз валового прибутку від реалізації одного виду продукції. Проаналізувати рентабельність продукції. Вихідні дані наведені у таблиці 7.1.

Задача 3.

Виконати факторний аналіз валового прибутку і рентабельності за системою «директ-костинг». Вихідні дані наведені у таблиці 7.3.

Задача 4.

Виконати факторний аналіз валового прибутку в умовах багатономенклатурного виробництва. Відомості про продукцію, що випускається підприємством, наведені у таблиці 7.5.

Задача 5.

Виконати факторний аналіз валового прибутку в умовах багатономенклатурного виробництва з використанням системи «директ-костинг». Дані про продукцію, що випускається підприємством, наведені таблиці 7.6. Загальна сума постійних витрат за планом складає 216 505 грн., фактично - 212 609 грн.

Задача 6.

У таблиці 7.10 наведені дані з балансу і звіту про фінансові результати підприємства.

Визначити:

  • силу впливу операційного важеля і запас фінансової міцності підприємства;

  • відсоток зміни прибутку при 15-процентній зміні виторгу від реалізації;

  • відсоток зниження виторгу, за яким підприємство цілком позбавляється прибутку і знову встає на поріг рентабельності;

  • рівень ефекту фінансового важеля і силу впливу фінансового важеля. Дати оцінку фінансового ризику;

  • сполучений ефект фінансового й операційного важелів. Дати оцінку сукупного ризику.

Задача 7.

Динаміка обсягу валового прибутку трьох підприємств і вплив факторів на його зміну наведені у таблиці 7.12. Зробити оцінку змін, що відбулися. Відповідь обґрунтувати.

Задача 8.

Динаміка рентабельності сукупних активів трьох підприємств і вплив факторів на зміну її рівня наведені у таблиці 7.13. Зробити оцінку змін, що відбулися. Відповідь обґрунтувати.

Задача 9.

Темпи зростання показників рентабельності продажів наведені у таблиці 7.14. Зробити оцінку змін, що відбулися. Відповідь обґрунтувати.

Задача 10.

Показники рентабельності підприємства наведеш у таблиці 7.15. Оцінити рівень і динаміку рентабельності, зробити оцінку змін, що відбулися. Відповідь обґрунтувати.

Задача 11.

У таблиці 7.16 наведені дані про динаміку показників рентабельності продажів. Вибрати найбільш відповідний варіант для зазначеної ситуації. Відповідь обґрунтувати.

Характеристика ситуації: у звітному році підприємство за рахунок упровадження нових технологій досягло зниження трудомісткості продукції. Фізичний обсяг реалізованої продукції, ціни реалізації, норми витрат основних матеріалів і ціни на них, а також рівень оплати праці залишилися на базисному рівні. Суми загальновиробничих витрат, адміністративних і витрат на збут не змінилися. У звітному році підприємство виконує значний обсяг робіт з освоєння нових видів продукції, що обумовило збільшення відповідних витрат і залучення банківських кредитів. Доходів і витрат від інвестиційної діяльності підприємство в базисному і звітному періодах не мало.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]