Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekonomika i cinoytvorennya - T - denna - zaochn....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
560.64 Кб
Скачать

Тема 4.2. Тру­до­вий потенціал ту­ри­с­ти­ч­ного підприємства та критерії ефективності його використання. Аналіз і планування показників з праці і заробітної плати

Поняття трудового потенціалу та кадрового складу туристичного підприємства, джерела формування. Ефективність та продуктивність праці: поняття, критерії, показники оцінки і методи їх визначення. Фактори зростання продуктивності праці та ефективності використання персоналу туристичного підприємства.

По­ка­з­ни­ки плану з пра­ці та за­ро­бі­т­ної пла­ти, їх вза­є­мо­зв’я­зок та вза­є­мо­за­ле­ж­ність. Зміст пла­ну з пра­ці і за­ро­бі­т­ної пла­ти та по­ря­док його роз­ро­б­ки. Ме­то­ди­чні підходи до ана­лі­зу чи­се­ль­но­с­ті і складу пра­ців­ни­ків ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва.

Форми і си­с­те­ми оплати праці та ор­га­ні­за­ції ма­те­рі­а­ль­но­го сти­му­лю­ван­ня пра­ців­ни­ків ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва, оцінка ефективності їх використання.

Комплексний аналіз фо­н­ду опла­ти пра­ці, продуктивності праці та середньої заробітної плати працівників туристичного підприємства.

Показники плану з праці і заробітної плати, методичні підходи до їх обґрунтування. Особливості но­р­му­ван­ня пра­ці пе­р­со­на­лу та скла­дан­ня ба­ла­н­су ро­бо­чо­го ча­су. Шляхи підвищення ефективності організації, оплати і матеріального стимулювання праці на туристичних підприємствах.

Лекція 3.

Тема 4.3. Джерела формування фінансових ресурсів та критерії їх оптимізації. Аналіз і пла­ну­ван­ня фі­нан­сів та шля­хи за­по­бі­ган­ня банкрутств туристичних підприємств

Поняття фінансових ресурсів туристичного підприємства, їх склад та характеристика. Структура активів і пасивів балансу. Джерела та порядок фінансування основних і оборотних коштів туристичного підприємства, співвідношення внутрішніх та зовнішніх джерел їх фінансування. Поняття та джерела утворення власних фінансових ресурсів. Фінансові фонди туристичного підприємства, порядок їх формування і напрямки використання.

Методичні підходи до визначення ефективності використання фінансових ресурсів туристичного підприємства. Діагностика фінансового стану туристичного підприємства. Аналіз джерел формування та використання власних фінансових ресурсів. Показники фінансової стійкості і платоспроможності туристичного підприємства, методи їх визначення. Прогнозна оцінка фінансової рівноваги туристичного підприємства.

Сутність фінансового планування. Зміст фінансового плану туристичного підприємства, склад розділів і показників, принципи і послідовність розробки. План грошових доходів і витрат підприємства. Сутність амортизаційної політики підприємств та ефективність застосування різних методів амортизації.

Узагальнюючий план досягнення результатів фінансово-господарської діяльності туристичного підприємства.

Сутність банкрутства туристичного підприємства, його причини та наслідки. Законодавчі основи розгляду справ про банкрутство в Україні, порядок ліквідації туристичного підприємства. Сутність санації туристичного підприємства. Шляхи запобігання банкрутств туристичних підприємств.

Лекція 4.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]