Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_kursova_FDSP_2009.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
348.67 Кб
Скачать

Методичні вказівки до виконання курсової роботи Загальні положення

Студенти IV курсу згідно з навчальним планом виконують курсову роботу з дисципліни “Фінансова діяльність суб’єктів господарювання”.

Курсова робота – це важлива форма перевірки якості професійної підготовки фахівця фінансового профілю, який завершує процес навчання.

Курсова робота за своєю сутністю повинна бути завершена самостійним дослідженням студентом однієї з важливих фінансових проблем. На підставі її кафедра визначає рівень підготовки студента, ступінь оволодіння ним теоретичними знаннями та вміння використовувати набуті в процесі навчання знання для виконання конкретного фінансового аналізу та прийняття раціональних фінансово-управлінських рішень.

Метою і завданням курсової роботи є:

  • закріплення, поглиблення та систематизація одержаних в процесі навчання знань;

  • відпрацювання навичок курсової роботи та вміння узагальнювати теоретичні матеріали і працювати з літературою;

  • розвиток вміння на практиці використовувати набуті знання щодо методів та прийомів здіснення фінансово-економічного аналізу та вміння здійснювати наукове дослідження і узагальнювати його результати, аналізувати полемічні точки зору з досліджуваних питань, та чітко аргументувати власну точку зору з досліджуваної проблеми;

  • вироблення вміння працювати із статистичними довідниками і аналізувати практичну фінансово-економічну інформацію;

  • розвиток вміння чітко обгрунтовувати власні висновки, рекомендації та пропозиції, щодо вдосконалення існуючої практики в галузі досліджуваної проблеми;

  • виявлення здібності студента підбирати, систематизувати та аналізувати фінансово-економічну інформацію про діяльність об’єкту дослідження та вміння здійснювати фінансово-економічної діагностики об’єкту дослідження, в тому числі за умов неповної інформації про його діяльність;

  • закріплення оволодіння студентом в ході навчання системним та комплексним підходом, сучасною методологією та методикою здійснення досліджень, інструментарієм та технологічними прийомами обґрунтування фінансово-економічних рішень.

Основні принципи виконання курсової роботи слідуючі:

  • ініціативність та добровільність у виборі студентом конкретної теми курсової роботи;

  • обов’язковість для всіх без винятку студентів виконання курсової роботи;

  • самостійність виконання курсової роботи;

  • індивідуальність консультування науковим керівником кожного студента по темі і змісту його курсової роботи;

  • особиста відповідальність кожного студента за своєчасне і якісне виконання курсової роботи та додержання встановленого даними методичними вказівками регламенту її написання.

В ході написання курсової роботи студенти повинні глибоко вивчати законодавчі, нормативні, інструктивно-методичні матеріали з досліджуваних питань.

В роботі необхідно обґрунтувати актуальність та практичну значимість проведеного дослідження.

В курсових роботах рекомендується використовувати фактичні матеріали із статистичних щорічників по народному господарству України та інших довідників для фінансового аналізу з досліджуваних проблем на макрорівні, а також звітних бухгалтерських та статистичних даних по об’єкту дослідження.

В курсових роботах рекомендується також використовувати матеріали виконаних студентом курсових робіт з інших фінансових дисциплін.

На основі проведеного в курсовій роботі фінансового аналізу студенти повинні сформулювати обґрунтовані висновки та пропозиції щодо покращання фінансового управління об’єктом управління.

Обов’язком студента є дотримання встановленого цими методичними вказівками регламенту її виконання та встановлених до курсової роботи вимог.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]