Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Субтест Microsoft Word (3).docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
78.07 Кб
Скачать

Інструкція для досліджуваних

Комплекс складається з 10 відносно самостійних частин (субтестів), кожна з яких призначений для випробування певної розумової здібності: пам'яті, мислення, просторових уявлень і уяви, загальної поінформованості і словника.

Кожна частина, в свою чергу, включає 10 завдань. За кожне правильно виконане завдання виставляється 1 бал. Час виконання тієї чи іншої частини не обмежується і не враховується. Отже, максимально можлива оцінка по контуру - 100 балів. Хто більше набере балів по кожній окремій частині і по КОНТУРУ в цілому?

1-а частина Контуру – це тест(випробування) здатності до запам'ятовування тексту усного оповідання. Проводиться він на зразок звичайного викладу. Екзаменатор двічі прочитує невелике оповідання, після чого кожному випробуваному вручається прочитаний тексту вигляд і спеціального бланка, у якому міститься рівно 10 пропусків (кожен пропуск обмежений квадратними дужками).

Опираючись на свою пам'ять, випробовувані намагаються запам’ятати всі ці прогалини. За кожен точно заповнений пропуск нараховується 1 бал, за використання відповідного синоніма - 0,5 бала.Таким чином, максимально можлива оцінка за даним тестом – 10 балів. З вербальних субтестів три є модифіковані субтесту відомої тестової батареї ШТУР і субтесту розуміння науково-популярного тексту. Невербальна частина включаємо дифіковані варіанти відомих тестів просторового сприйняття і уяви: «Розгорнення», «Вирізи», «Кубики» та ін.. Батарея представлена​​ двома еквівалентними формами (варіантами), що дозволяють здійснювати групове тестування в умовах належного контролю. Кожному випробуваному вручається свій варіант завдань і лист відповідей, в якому зазначається правильну відповідь по кожному із заданих всіх субтестів. Залежно від конкретних обставин повірка та нарахування балів можуть проводитися або екзаменатором, або самими піддослідними під диктовку експериментатора або за допомогою друкарського зразка.

Комплекс інтелектуальних тестів «контур»

Фамілія, ім’я___________________________________________________

Дата__________________________________________________________

Школа________________________________________________________

Клас__________________________________________________________

  1. Субтест запам’ятовування тексту усної розповіді

[3] серпня 1492 р. з міста [Смуга] в море вийшли три невеликих корабля-каравели «Нінья», [«Пінта»] і «Санта - Марія », найбільший з них був довжиною всього [20] м. Екіпаж кораблів складався в більшості з засуджених злочинців. Всього на трьох кораблях було [90] матросів. Океан здався мореплавцям нескінченним. Пройшло [33] дня, як експедиція залишила [Канарські] острова, а землі все ще не було видно. На кораблях назрівав заколот. На щастя для Колумба, [12] жовтня 1492 пролунав довгоочікуваний крик: «Земля!». Кораблі підійшли до плоского острова, вкритого буйно зарослим тропічним лісом. Острів виявився жилим. На ньому жили голі люди з шкірою мідно-червоного кольору. Це був острів Гуанахан з групи [Багамських] островів. Колумб дав йому назву [Сан-Сальвадор].