Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка з практики.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
533.5 Кб
Скачать

Висновки

У висновках необхідно узагальнити результати проведеної роботи впродовж практики, визначити особливості організації облікового процесу на обраному підприємстві та навести ступінь виконання поставлених завдань, що описані в усіх розділах звіту з обов’язковим переліком пропозицій і рекомендацій щодо удосконалення роботи бухгалтерської служби, а також міркувань щодо практичної їх реалізації і впровадження на базі практики. Обсяг 4-5 сторінок.

Список використаних джерел

У списку літератури наводяться усі використані літературні джерела (підручники, посібники, монографії, статті з відповідними посиланнями), нормативно-законодавчі та інструктивні акти, а також розпорядчі та організаційні документи бази практики.

Додатки

У додатках розміщують первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, статут підприємства, фінансову звітність тощо.

6. Підбір та опрацювання матеріалу

Джерелами інформаційної бази для підготовки звіту з практики є документально оформленні фінансово-господарські операції бази практики, результати її діяльності, які містяться у первинних документах, регістрах та фінансовій звітності.

Підґрунтям для опрацювання матеріалу є методологія та інструментарій дисциплін котрі студенти мали змогу вивчити за період навчання. При цьому важливо використовувати набуті знання з різних дисциплін.

Збираючи та опрацьовуючи матеріал, необхідно дослідити якомога більше нового з практики ведення обліку та аналізу діяльності підприємства на котрому студент проходить практику. Матеріали мають стосуватися різноманітних аспектів обліку, аналізу та аудиту діяльності аналізованого підприємства та відображати специфіку його діяльності. Зібрані дані повинні бути належним чином опрацьовані та систематизовані під контролем керівників практики від кафедри обліку та аналізу і підприємства. Керівники ПРАКТИКИ надають студентам консультації щодо добору матеріалів, їх аналізу, систематизації, оформлення тощо.

З урахуванням цих матеріалів аналізується порядок здійснення первинного обліку, механізми узагальнення облікових даних та формування звітності на базі практики.

7. Порядок складання та оформлення щоденника з практики

Щоденник – є одним з основних документів студента під час проходження практики.

На початку практики у щоденнику практики проставляється печатка бази практики, посада, підпис, прізвище та ініціали відповідальної особи, а також вноситься інформація про призначеного керівника практики від підприємства (посада, прізвище, ім’я, по-батькові).

Під час проходження практики студент щодня коротко повинен записувати в щоденник усе, що він зробив при виконанні календарного графіка проходження практики.

Не рідше одного разу на тиждень студент зобов’язаний подавати щоденник на перегляд керівникам практики від вузу й підприємства, які перевіряють щоденник, дають письмові зауваження та настанови, формують завдання для подальшого проходження практики.

Після закінчення практики щоденник разом зі звітом має бути переглянутий керівниками практики, які складають відгуки та підписують його.

Оформлений щоденник разом зі звітом студент повинен здати на кафедру у визначений термін згідно графіка проходження практики. Без заповненого щоденника практика не зараховується.