Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursovoy_proekt_2012.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
4.62 Mб
Скачать

2.3Вимоги до оформлення графічної частини проекту

Всі креслення графічної частини виконуються олівцем з дотриманням умовних графічних зображень і літерних позначень, відповідно з діючими ДОСТами, або за допомогою комп’ютерної програми «Компас».

Форми та розміри основних написів графічної частини повинні відповідати ДОСТу. Приклад та пояснення до заповнення таблиці основного напису приведені у додатках.

З Орієнтовний зміст пояснювальної записки

3.1 Вступ

Вступ повинен дати відомості про сучасний стан як енергетики в цілому, так і в електроенергетиці, при втіленні її в різні галузі промислового виробництва, побуту, транспорту, тощо. Слід показати також тенденції розвитку електроенергетики і закінчити вступ застосуванням сучасних засобів електропостачання для промислових підприємств великої потужності, особливо звернувши увагу на ту галузь, до якої належить підприємство, що проектується.

Матеріалами для написання вступу можуть бути літературні джерела в галузі, до якої належить тема проекту, статті в сучасній пресі, присвячені галузі, що пов'язана з темою проектування, рішення уряду, присвячені розвитку цих, або споріднених галузей виробництва, відомості зарубіжного досвіду з вище зазначених питань, статті в технічних журналах і таке інше.

3.2 Коротка характеристика промислового підприємства і опис генерального плану підприємства.

В цьому розділі треба привести основні дані, що характеризують це підприємство: яка продукція випускається і в якій кількості, які види енергії споживаються підприємством (теплова, електрична) і яка потужність існуючого підприємства, або завдана в технічному завданні на проект. Корисно дати таблицю встановлених потужностей по цехах з урахуванням перспективи їх розвитку на найближчі 5 - 10 років і т.і.

Треба вказати на існуючі і можливі джерела живлення, їх відстань від підприємства, що проектується, кліматичні умови, можливість підходів повітряних ЛЕП, характеристики основного обладнання живлячої електростанції або підстанції (кількість джерел живлення) та їх потужність і напругу, або тип вимикача, що дасть можливість визначити струми коротких замикань).

Далі треба з'ясувати класифікацію приміщень з точки зору електробезпеки, вибухо- та пожежобезпеки, а також категорійність цеху або окремих груп споживачів з безперервності живлення.

Треба також визначити кількість змін на добу та інші характерні риси режиму роботи підприємства.

Якщо підприємство, що проектується розташоване на великій площі і має ділянки корисних копалин, то треба дати ескіз генерального плану території підприємства з розташуванням на ньому живлячої підстанції і ліній внутрішньої розподільчої електромережі і дати опис генерального плану по ескізу.

3.3 Короткий опис технологічного процесу.

Опис можна дати за інформацією з Інтернету, або використати журнальні статті, а також навчальну літературу з технології виробництва, що є темою курсового проекту. В описі треба не тільки показати послідовність технологічних процесів, а і надавати параметри, якими супроводжується та чи інша технологічна операція, її енергоємність, тривалість, вказати які існують обмеження, або критичні режими роботи і як все це впливає на якість продукції. Поряд з цим треба зупинятись на описі тих механізмів, які задіяні в технологічному процесі і які вимоги вони ставлять до електроприводу.

Треба також підкреслити, які витрати електроенергії ідуть на виготовлення кінцевого продукту і які резерви можуть бути використані для зменшення витрат електроенергії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]