Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word (8).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
192.51 Кб
Скачать

Стаття 2. Органи, уповноважені розглядати справи про правопорушення у сфері туризму

Справи про правопорушення, передбачені цим Законом, розглядаються відповідними структурними підрозділами місцевих державних адміністрацій, Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, до повноважень яких віднесено реалізацію державної політики у сфері туризму (далі: місцеві органи виконавчої влади у сфері туризму).

Місцеві органи виконавчої влади у сфері туризму здійснюють державний нагляд за додержанням суб'єктами господарювання вимог законодавства в частині порядку встановлення категорії об'єкта туристичної інфраструктури та доведення до споживачів інформації про вид об'єкта туристичної інфраструктури та вид його категорії.

Посадові особи місцевих органів виконавчої влади у сфері туризму мають право:

- безперешкодного доступу на об'єкти туристичної інфраструктури незалежно від форм власності;

- давати у межах своїх повноважень суб'єктам господарювання обов'язкові для виконання приписи щодо усунення порушень законодавства в частині порядку встановлення категорії об'єкта туристичної інфраструктури та доведення до споживачів інформації про вид об'єкта туристичної інфраструктури та вид його категорії;

- одержувати від суб'єктів господарювання необхідні для виконання покладених на них функцій документи та інформацію;

Накладати штраф мають право посадові особи відповідних місцевих органів виконавчої влади у сфері туризму у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Стаття 3. Порядок накладення та стягнення штрафів за правопорушення у сфері туризму

Підставою для розгляду справи про правопорушення у сфері туризму є протокол, складений уповноваженою на те особою місцевого органу виконавчої влади у сфері туризму за результатами перевірки.

Разом з протоколом складається припис про усунення допущених порушень.

У п'ятнадцятиденний термін з дня одержання протоколу про правопорушення питання про накладення штрафу розглядається посадовою особою місцевого органу виконавчої влади у сфері туризму.

Рішення посадової особи місцевого органу виконавчої влади у сфері туризму про накладення штрафу оформляється постановою про накладення на підприємство штрафу за правопорушення у сфері туризму відповідно до цього Закону.

Постанова про накладення штрафу складається у трьох примірниках. Перший примірник постанови у триденний термін після її прийняття вручається під розписку керівнику або уповноваженому представнику суб'єкта господарювання чи надсилається поштою, про що робиться запис у справі. Другий і третій примірники залишаються в органі, який наклав штраф.

Форми протоколу, припису та постанови затверджуються Кабінетом Міністром України.

Штраф підлягає сплаті суб'єктом господарювання у п'ятнадцятиденний термін з дня його накладення. У разі несплати штрафу у зазначений термін він стягується у судовому порядку.

Стаття 4. Оскарження рішень у справах про правопорушення у сфері туризму

Рішення у справах про правопорушення у сфері туризму, передбачені цим Законом, може бути оскаржено до суду. При цьому виконання постанови про накладення штрафу зупиняється до прийняття відповідного рішення або ухвали судом.

Стаття 5. Прикінцеві положення

56. стр. 600 – 611

57.