Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_vba.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
217.6 Кб
Скачать

Варіанти задач для створення макросів

  • Для середовища програми MS Word :

  1. Ввести назву внз, кафедри, де Ви навчаєтесь.

  2. Ввести прізвище, ім`я, по-батькові у різні комірки, що йдуть підряд у рядочку.

  3. Ввести назви вулиць і номери корпусів, де Ви навчаєтесь.

  4. Ввести поштову адресу Ваших батьків (із вказанням ПІБ) та вашу поточну адресу.

  5. Ввести перелік предметів, які вивчались і першому семестрі.

  6. Ввести перелік заліків та екзаменів, які будуть здаватись у другому семестрі.

  7. Ввести список Вашої підгрупи.

  8. Ввести своє меню дня (сніданок, обід, вечеря).

  9. Ввести назви улюблених музичних груп, виконавців, книг.

  10. Ввести курси валют.

  11. Вести перелік зданих лабораторних робіт.

  12. Ввести предмети та оцінки (бали), одержані у першому семестрі.

  • Для середовища програми MS Excel:

  1. Створити таблицю студентів групи, їх номерів залікових, номерів телефонів та місць проживання.

  2. Створити таблиць доходів та витрат сім`ї за останні два місяці.

  3. Створити таблицю значень квадратичної функції та побудувати її графік.

  4. Створити таблицю, де розмістити назви предметів, форму звітності та власні результати.

  5. Створити таблицю з інформацією про наявну побутову техніку, якою користуєтесь вдома, фірму - виробник, рік придбання.

  6. Створити таблицю з інформацією про марки комп`ютерів у комп`ютерному класі (тип процесора, об`єм ОП, об`єм вінчестера, тип монітора).

  7. Створити таблицю з інформацією про відомі гуртки дозвілля студентів, які працюють в університеті та графік їх роботи.

  8. Створити таблицю з інформацією про номенклатури товару у канцтоварному магазині, їх цінами, кількістю (ручки, олівці, зошити, блокноти тощо).

  9. Створити таблицю з інформацією про асортимент буфету першого корпусу, вказуючи назви, ціну, дату виготовлення.

  10. Створити таблицю з інформацією про одержання прибутку за депозитними рахунками у банку (з відсотками 13,5% річних). Депозит дійсний на 12 місяців.

Лабораторна робота №2 Тема: Побудова інтерфейсу із стандартними елементами керування для розв’язання обчислювальної задачі Завдання.

Створити макрос для розв`язування поставленої задачі. Інтерфейс для задачі розробляти таким чином, щоб користувач не міг зробити дії, що призведуть до помилкового виконання програми. Непотрібні у певний час елементи керування зробити невидимими або недоступними. Результати задачі розташовувати у поточному документів (для текстової чи мішаної інформації) чи у поточному аркуші (для числової інформації).

  1. Із заданого тексту, який закінчується крапкою, вивести у вікно або всі голосні літери, або всі цифри, або всі допоміжні знаки, або всі слова, які повторюються. Заголовок мітки, яка позначає вікно виведення, змінювати в залежності від результату (використати OptionsButtons).

  2. Для заданих трьох вершин трикутника і точки, яка лежить всередині, знайти відстань від даної точки до найближчої сторони трикутника. При необхідності (використати CheckBoxes) вивести відстані до всіх сторін. Передбачити видачу повідомлень при помилковому введенні даних (не трикутник, точка не лежить всередині).

  3. Для заданих координат вершин двох трикутників знайти площу більшого трикутника. При необхідності (використати CheckBoxes) видати інформацію про цей трикутник (рівносторонній, рівнобедрений, гострокутний,...). Передбачити видачу повідомлень при помилковому введенні даних (не трикутники).

  4. Ввести два рядка символів. Знайти перетин цих рядків. В результуючий рядок попадають слова, які є в першому і другому рядках. При необхідності (використати CheckBoxes) ігнорувати регістр букв.

  5. Дано рядок символів. Підрахувати або суму цифр найбільшого числа, або кількість букв, або інших знаків. Вивести інформацію в одне текстове поле. При необхідності (використати CheckBoxes) видати довжину тексту.

  6. Ввести число у двійковій, вісімковій, десятковій або шістнадцятковій системі числення (вибір системи числення зробити за допомогою радіокнопок). Заповнити всі інші поля тим же числом у відповідній системі числення.

  7. У заданому тексті перевірити, чи він містить 3 введені слова (регістр не істотній). Якщо так, – помітити кожне з слів (використати CheckBoxes) і вивести, з якої позиції починається збіг та скільки разів повторюється кожне введене слово.

  8. Трикутник заданий трьома вершинами. Обчислити або три його кути, або довжини його сторін або довжини висот (у залежності від ознаки типу OptionsButtons). Результати заносити в три поля, назви яких змінювати в залежності від ознаки. Видати повідомлення, якщо такого трикутника не існує. Намалювати трикутник методом Line.

  9. Для заданих чисел a, b, c, d, e – довжин 5 відрізків - визначити трійки чисел, для яких існує трикутник, помітити такі трійки (використати CheckBoxes) і обчислити їх площу.

  10. У заданому тексті підрахувати кількість слів, які починаються і закінчуються однією буквою; містять тільки три букви; є симетричними. Результати виводити в три різних вікна в залежності від вказаної ознаки (використати CheckBoxes). Симетричні слова вивести у список.

  11. Із заданого тексту утворити новий, в який включити всі слова, що починаються з великої букви і містять парну або непарну (використати CheckBoxes) кількість символів. Однакові слова виводити один раз.

  1. Дано текст (послідовність символів). З’ясувати:

  • чи зустрічається в ньому слово, введене користувачем (і кількість таких слів);

  • чи кількість букв перевищує кількість цифр;

  • чи в тексті присутні більше 3 розділових знаків.

Використати OptionsButtons, а для виведення результату –MsgBox.

  1. Дано послідовність символів. Знайти в ній:

  • найбільшу кількість малих латинських букв, що йдуть підряд;

  • найбільшу кількість пробілів, що йдуть підряд;

  • суму позицій букви «e».

Використати CheckBox. Поля результатів, які не використовуються, зробити невидимими.

  1. Дано цілі числа a1,…,an. Одержати:

  • кількість непарних і від’ємних;

  • кількість елементів, що задовольняють умові ;

  • суму чисел, кратних 5.

Використати CheckBoxes. Утворити 3 тестових поля для виведення результатів. Поля результатів, які не використовуються, зробити невидимими.

  1. Ввести координати точок на площині. Впорядкувати точки або за відстанню від початку координат, або за зростанням кута між векторами з заданими координатами та віссю абсцис (використати OptionButtons). При необхідності (використати CheckBox) знайти відстані і/або кути. Поля, які не використовуються, зробити невидимими.

  2. Дано рядок символів. Вивести або всі слова, в яких є однакові букви, або кількість слів, в яких усі букви різні (використати OptionButtons). Назву поля результатів міняти в залежності від інформації. Вивести повідомлення, якщо потрібних слів немає (використати MsgBox).

  3. Дано текст і окремо слово. Вивести або всі слова, в яких є всі букви цього слова, або кількість слів, в яких немає жодної букви введеного слова (використати OptionButtons). Назву поля результатів міняти в залежності від інформації. Вивести повідомлення, якщо потрібних слів немає (використати MsgBox).

  4. Дано текст у вигляді декількох речень. Вивести слова першого речення у стовпчик, чи кожне друге слово другого речення або усі слова третього речення, які починаються на голосну букву. Використати CheckBoxes.

  5. Дано текст. Забезпечити обчислення однієї з величин(Використати CheckBoxes):

  • число входження в слова складу «ро»;

  • число входження в слова словосполучення «для»;

  • число входження подвоєних букв.

  1. Дано декілька текстових фраз. Перевірити (використати CheckBoxes):

  • чи ці фрази є дзеркальними, якщо так то вивести її;

  • у якій із фраз найбільше зустрічається голосна «а»;

  • вивести слова, що повторюються у всіх трьох фразах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]