Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
212_5__8-12_.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
327.17 Кб
Скачать

4.2. Обслуговування комутатора при підключенні радіостанцій

При включенні ліній від радіостанцій слід дотримуватися полярності. Якщо при підключенні сполучної лінії від радіостанції, установленої для дистанційного управління, до комутатора відкриваються дверцята відбійно-викличного клапана, то необхідно поміняти місцями проводу, підключені до затисків Л1 і Л2 комутатора.

При надходженні виклику від радіостанції телефоніст закриває дверцята клапана, натискає на опитувально-визивну кнопку й опитує радіоабонента, управляючи радіостанцією за допомогою розмовного клапана мікротелефонної трубки. Після опитування телефоніст викликає необхідного абонента і з'єднує його з радіоабонентом. Подальше управління радіостанцією здійснює абонент, апарат якого пристосований для дистанційного управління (ТАИ-43Р чи ТА-57).

Циркулярне з'єднання радіостанцій здійснюється звичайним способом, при цьому рекомендується з'єднувати не більш трьох - чотирьох радіостанцій.

При з'єднанні абонентів для переговорів по радіо телефоніст щораз зобов'язаний попереджати абонента: "Говорите по радіо".

4.3. Згортання комутатора

Комутатор згортати в такій послідовності:

відключити від комутатора проводи абонентських ліній чи сполучний кабель, проводи від сигнального дзвоника і провід заземлення; покласти мікротелефонну трубку на верхню панель з лінійними затисками і навколо її укласти шнур, стежачи за тим, щоб (розмовний клапан не залишився натиснутим (при натиснутому клапані мікротелефонної трубки харчування підсилювача включене); закрити верхні дверцята комутатора і закріпити її гачками; вийняти штепселі сполучних шнурів з робочих і неодружених гнізд;

відкрити дверцята з неодруженими гніздами, вийняти з піддона мішечок для укладання штепселів, уставити штепселі в кишені мішечка і після цей мішечок разом із сполучними шнурами укласти, у отвір піддона; поворотом засувки закрити дверцята з фальшгніздами;

закрити дверцята відбійно-викличних клапанів шторкою;

закрити передні дверцята комутатора і замкнути її двома запорами;

поставити комутатор на дно сумки так, щоб передня стінка його прилягала до повстяної стінки сумки; закрити бічні кришки і застебнути їхньою пряжкою; закрити лицьову кришку і застебнути її двома пряжками.

Для згортання з’єднувального обладнання необхідно:

відключити абонентські лінії від затисків лінійного щитка; відключити з’єднувальний кабель від лінійного щитка, згорнувши його в бухту, надягти мішечки на 30-контактні сполучні колодки й укласти кабель в укладальну сумку;

закрити лінійний щиток, укласти його в сумку; закрити правий і лівий клапани сумки і застебнути їх пряжками; закрити верхню кришку сумки і застебнути її пряжками.

Викладач кафедри звп

службовець І.В.Дейнега

“____” травня 2010 р.

Телефонний апарат ТА-57. Зовнішній вигляд

1 — ремінь, 2— кнопка перемикача РП (маркировка ЦБ),

3 - кнопка перемикача ПУ (маркировка У), 4 - пластина для записів.

Телефонний апарат ТА-57 у розгорнутому стані.

Телефонний апарат ТА-57. Зовнішній вигляд передньої панелі

I—клеми лінійні, 2—пружина, 3—пружини. 4—пружина, 5, 7—важелі,

6—обмежувач, 8—кришка.

Вид на лицьову панель комутатора

1 — планка с надписом: "Помни, противник подслушивает" ; 2— планка для запису позивних абонентів; 3 - важіль повернення опитувально-визивних кнопок в вихідне положення; 4 — опитувально-визивні кнопки; 5 — відбійно-визивні клапани; 6 — абонентські з’єднувальні гнізда; 7 - дверці с фальшивими гніздами, які прикривають піддон; 8 — з’єднувальні шнури з штепселями, які вставлені в фальшиві гнізда; 9 — шторка для закріплення дверець відбійно-визивних клапанів (у відкинутому положенні); 10 мікротелефонна трубка; 11 — шнур мікротелефонної трубки

Комплект комутатора П-193М:

1 – з’єднувальний кабель; 2- лінійний щиток; 3- комутатор.

Набір 2008 року

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]