Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додаток.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.07.2019
Размер:
204.87 Кб
Скачать
  1. Преавторизація

Процедура “Preauthorization”

Якщо клієнт планує зупинитися у Готелі на тривалий час і Готель не вимагаєте попередньої оплати, рекомендується провести так звану “преавторизацію” при поселенні клієнта. Це унеможливить ситуацію, за якої на кінець перебування клієнта у Готелі залишок його карткового рахунку виявиться недостатнім для повної оплати за готельні послуги чи виникнуть інші проблеми (наприклад, проблеми зв’язку). У такому випадку проведення преавторизації дозволить уникнути цих проблем, а очікувану суму для розрахунків буде заблоковано на рахунку клієнта заздалегідь.

Для проведення преавторизації необхідно згідно з Інструкцією по роботі з електронним терміналом використати відповідний пункт меню та провести преавторизацію на суму, що очікується для сплати клієнтом за послуги. Отриману квитанцію (чек) про преавторизацію необхідно зберігати разом з іншими розрахунковими документами.

Під час остаточного розрахунку необхідно вибрати запис, що відповідає проведеній раніше преавторизації, та направити для сплати згідно з Інструкцією по роботі з електронним терміналом. Якщо сума остаточного розрахунку відрізняється від суми, яка була преавторизована раніше, її можна скоригувати, але треба мати на увазі, що сума оплати не повинна перевищувати суму преавторизації більш ніж на 15 % (без проведення додаткової авторизації).

Додаткові рекомендації при здійсненні зазначених вище процедур:

  • чітко дотримуватися правил здійснення процедур, щоб уникнути необгрунтованих фінансових втрат;

  • обирати процедури відповідно до ступеня довіри клієнтові;

  • при оформленні резервування для нових клієнтів проводити тест-авторизацію на суму 1,00 долар США або еквівалентну суму;

  • для нових клієнтів при закінченні строку можливого анулювання резервування проводити авторизацію на суму вартості проживання за одну добу.