Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практична на БЖД.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.07.2019
Размер:
29.14 Кб
Скачать

Практичне заняття № 3.2.

Теорія розвитку та припинення горіння

.

Мета роботи: Ознайомлення з законодавчою базою в галузі пожежної безпеки. Визначення небезпечних для людини факторів пожежі.

Завдання № 4. Визначити небезпечні для людини фактори пожежі:

А) Визначити небезпечні для людини фактори пожежі, які можуть статися на обєктах агро-промислового комплексу згідно варіантів.

Б) Розробить основні заходи пожежної безпеки на обєктах агропромислового комплексу згідно варіантів.

Газ сам по собі являється небезпечною речовиною. При виникненні пожежі на таких складах як склад балонів с газом, можна очікувати на такі наслідки, як вибухи коремих балонів, що є дуже небезпечним при гасінні пожежі оскільки не відомом скільки ще залишилось балонів. Так і вибух всіх одразу, такий вибух супроводжується сильною вибуховою силую що веде до руйнації прилеглих будівель та частвого пошкодження цих самих будівель. Витік газу та чадний дим який утворюється під час горіння газу пошкоджує дихальні органи людини, та до отруєння.

Зберігати балони подалі від легко займистих речовин, мати на території протипожежні засоби (вогнегасники, гідрант, мішки з піском), встановити вентиляцію в приміщенні.

Практичне заняття № 3.3.

Радіаційні та хімічні небезпеки

Мета роботи: Ознайомлення з джерелами радіації, механізмом дії іонізуючих випромінювань на тканини організму, ознаками радіаційного ураження; особ-ливостями забруднення місцевості, води, продовольства у разі виникнення аварій з викидом небезпечних хімічних речовин, організацією дозиметричного й хімічного контролю.

Завдання № 5. Визначити небезпечні для людини фактори радіації та небезпечних хімічних речовин:

А) Визначити джерела радіації на обєктах агропромислового комплексу згідно варіантів.

Б) Розробить заходи захисту приміщень від проникнення токсичних аерозолів на обєктах аг-ропромислового комплексу згідно варіантів.

Якщо стало відомо що в повітрі присутній хімічний аерозоль, потрібно перш за все заклеїти шільно вікна та двері, на поріг, а також двері повісити вологу ганчірку рівну розмірам дверей. Так як волога буде вбирати в себе хімічний аерозоль, а ще краще змочити ганчірку мильним розчином або абсорбентом.

Практичне заняття № 4.

Соціально-політичні небезпеки, їх види та характеристики

Мета роботи: Виявлення найімовірніших криз для районів та міст Миколаївської області. Ознайомлення з особливостями впливу інформаційного чинника на здоров’я людини, соціальними факторами, що впливають на життя та здоров’я людини.

Завдання № 6. Визначити соціально-політичні небезпеки Миколаївський області:

А) Визначити найбільш вірогідні кризи та їх вражаючі фактори у районах Миколаївської області згідно варіантів.

Найбільш вірогідна криза в миколаївському районі це екологічна криза. Оскільки на території присутній аміакопровід строки експлуатації якого вже давно закінчились..Як було сказано вище аміак дуже отруйна речовина.