Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
spo.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.07.2019
Размер:
404.99 Кб
Скачать

94. Особовий склад таприйняття на службу в міліцію.

Особ.склад міліції склад.з працівників,що проходять держ.службу в підрозділах міліції,яким відповідно до чинного законод.присвоєно спец.звання міліції.Працівники міліції мають єдиний формений одяг,зразки якого затвердж.КМУ,що видається безплатно,і відзнаки.Працівникам міліції видається службове посвідчення.Викор.спец.звань,відзнак,форми одягу і служб. посвідчення працівника міліції особою,яка не є працівн.міліції,тягне за собою відповід.за законом.

Прийняття на службу до міліції:на службу до міліції прийм.на контрактній основі громадяни,

здатні за своїми особистими,діловими і морал.якостями,освітнім рівнем,фіз.підготовкою і станом здоров'я виконув.покладені на міліцію завдання.При прийнятті на службу може бути встановлено іспитовий строк до одного року.Працівники міліції приносять присягу,текст якої затвердж.КМУ. Не можуть бути прийн.на службу до міліції особи, які раніше засуджув.за вчин.злочину.

95.Статус, завдання тафункції Національного Центрального бюро Інтерполу в Україні.

30 вересня 1992р.Кабмін прийняв постанову №555 про вступ Укр.до Інтерполу,у зв*яз.з чим постанову Кабміну Укр.від 25 березня 1993р(№220)було створено Нац.Центр.бюро Інтерполу. Згідно з цією постанов.взаємодія правоох.орг.Укр.з компетентними орг.заруб.держав щодо виріш.пит.боротьби зі злочин.,що має транснац.ха-тер,або виход.за межі держ.здійсн.через Нац.Центр.бюро Інтерполу,повнов.Укр.бюро поклад.наМВСУумежахякогоствор.робоч.апарт бюро

Осн.завд.

1.координ.діялн.правоох.орг. у борот.зі злочин.,що має транснац.ха-тер,або вих.за межі держави.

2.забезп.взаємодію з ген.секретаріатом та відпов.орг.держав–членів Інтерп.в боротьбі зі злочинніст

3.оцінка рівня пошир.в Укр.злочинності,що має транснац.ха-тер,загроза злочин.діяльн.громадянам

Укр.за кордоном

96.Поняття та види органів досудового розслідування кримінальних справ.

Досудове розсл.-це здійснювана відпов.до вимог крим-процес.закону діяльність слідчого та органу дізнання спрям.на збирання,дослідж,оцінку,перевірку і викор.доказів,попередж.,запобіг.та розкритя злочинів, встановл.об*єктивної істини,забезп.правильного застосув.закону,охорону прав,законних інтересів фіз.та юр.осіб.

Досуд.розсл.-це одна із стадій крим.процесу,сутність якої полягає в тому,що уповнов.особами та орган.держави у відпов.формах зд.суворо регламент.дільн.спрямов.на досягн.мети кримін.судочин.

Досуд.розсл.крим.справ включ.в себе досудове слідство та дізнаня,яке по суті є його процедур.

формами. Досуд.розсл.обов*яз.провадиться у всіх справах,за винятком справ про злочини,визнач.

КПК Укр.

97.Органи дізнання, їх система, завдання та повноваження.

Слідство – це поч.форма досуд.розсл,яку уповнов.здійснювати лише ті органи і посад.особи,

вичерпний яких визнач.у ст101 КПК Укр.

Дізнання – це форма досуд.розсл,здійснювана відпов.суб*єктами крим.справ для забезп.успішного провед.досуд.слідства,вжиттям крим-процес,операт-розшук.та адмін.заходів спрямов.на розкриття,

виявлення,попередж.та припин.злочинів.

Органи дізнання — це органи оперативно-розшукової та адміністративної юрисдикції, які наділені правом провадження кримінально-процесуальних дій

Органами дізнання є:міліція;податкова,органи безпеки,командири військових частин,з'єднань, начальники військових установ,митні органи .

Форми(види) дізнання: у справах про тяжкі та особливо тяжкі злочини; у справах про злочини, що не є тяжкими чи особливо тяжкими.

Форми закінчення дізнання: передача справи слідчому; закриття справи.

Функціїї орг.дізн.поділ.на:основні та забезпечувальні.

Основні:крим.переслідув,прийняття,реєстрація та розгл.заяв і повідомл.про злоч,провед.розшуку,

зд.необх.адмін.і операти.розшук.заходів,попередж.та прип.злоч.діяльн.

Забезпечув.:сприяння орг.досуд.слідства і суду у провадж.в крим.справах,охорону правопор.та громад.безпеки в процесі крим.судоч.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]