Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
33-40.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
78.85 Кб
Скачать

39. Економічна сутність і склад доходів бюджету

Бюдж може складатись із заг та спец фондів.

Заг фонд бюдж включає:

1) всі дох бюдж, крім тих, що призначені для зарахування до спец-го фонду,2)всі видатки бюджету за рахунок надходжень до заг-го фонду бюдж,3)фінансування заг фонду бюдж.

Спец фонд бюдж вкл:

1)бюдж призначення на видатки за рах конкретно визначених джерел надходжень, 2)гаранти або доручення (у вартісному обрахунку), одержані розпорядниками бюдж коштів на конкретну мету, 3) різницю між дох і вид спец фонду бюдж.

Доходи бюдж – частка централізованих ресурсів держ, які потрібні для викон нею відповідних функцій.

За групами і видами дох бюдж поділ на:-податкові надходж, -неподатк надх, -дох від операцій з капіталом,-міжбюдж трансферти.

Видатки бюдж, їх сутність, склад і класифікація.

Видатки бюдж – це кошти, спрямовані на здійсн програм та заходів,передбачених відповідним бюджетом.

До видатків бюдж не належ: погаш боргу, надання кредитів з бюдж, розміщення бюдж коштів на депозитах, придбання цінних паперів, повернення надміру сплачених до бюдж сум податків і зборів та ін доходів бюдж, проведення їх бюдж відшкодування.

Витрати бюдж – видатки бюдж, надання кредитів з бюдж, погашення боргу та розміщення бюдж коштів на депозитах, придбання цінних паперів.

В структурі видатків має бутит резервний фонд бюдж. Його розмір не може перевищувати 1% обсягу видатків заг фонду відповідного бюдж.

Видатки бюдж характеризуються за певними ознаками:

- роллю у виробн ВВП (вид пов’язані з розв виробн сф, видатки за допом яких забезпечується функціонування і розв сфери суп послуг)

- роллю у відтворюючих процесах (поточні(спрямовуються на забезпеч простого відтвор і стосуються фінансув поточної діяльності перехідної мережі підприємств, організацій та установ) і капітальні(пов’язані з розширенням, відтворенням і фінансуванням інвестиційної та інноваційної діяльності))

- сусп призначенням (видатки на ек-ку, соц заходи, оборону, управління)

- рівнями бюдж сист (видатки Держ бюдж, видатки місц бюдж)

- рівнями повноважень (вид на здійсн неделегованих держ повноважень, видатки на здійсн делегованих повноваж, вид на здійсн власних повноважень)

бюджетна класифікація видатків:

- функціональним призначенням,

- відомчим призн, - цільовим призн, - програмним призн.

40 Бюдж устрій

Бюдж устрій визначає яким чином побудована бюдж сист. Це організація вертик структурної побудови бюдж держ за рівнями влади. Встановлений законодавчо.

Бюдж устрій ґрунтується на таких засадах: - виокремлення видів бюдж, що ств в даній країні, - встановлення принципів побудови бюдж сист, - розмежув дох і видатків між ланками бюдж сист, - визнач характеру і форм взаємовідносин між бюдж.

Правове регулювання бюдж взаємовідн. Бюдж кодекс

Бюдж взаємовідносини регулюються такими документами: Конст Укр.,Бюдж код Укр., ЗУ «про держ бюдж», бюдж класифікація, ін законодавчі і нормативні док, що регулюють формування і використання бюдж коштів

Бюдж права – це сукупність юрид норм, які визначають бюдж устрій країни, права органів держ влади, держ управл і місцевого самоврядув у процесі складання, розгляду, затвердження і виконання бюджетів, а також складання і затвердження звітів про виконання бюдж.

Бюдж ініціатива – право членів законодавчого органу вносити зміни у представлений виконавчою владою проект бюджету. Користають такими правами Президент, народні депутати, депутати місц рад.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]