Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pulpit.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
05.08.2019
Размер:
277.5 Кб
Скачать
  1. Хвора О., 32 роки, скаржиться на ниючий біль, що періодично виникає при попаданні твердої їжі в каріозну порожнину 16 зуба. Біль припиняється через 20-30 хв. після усунення подразника. Об'єктивно: на жувальній поверхні 16 зуба є глибока каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину. Дно і стінки щільні при зондуванні незначна болючість в окремій ділянці дна порожнини, де виявлена оголена пульпа. На холодовий подразник виникає тривалий ниючий біль. ЕОД 40 мкА. Поставте діагноз.

    1. Гострий глибокий карієс.

    2. Хронічний фіброзний пульпіт.

    3. Гіперемія пульпи.

    4. Загострений хронічного пульпіту

    5. Хронічний глибокий карієс.

  1. Чоловік 38 років скаржиться на наявність каріозної порожнини у 37 зубі. Раніше у цьому зубі виникав ниючий, мимовільний біль. Об’єктивно: на дистально-жувальній поверхні 46 зуба виявлена глибока каріозна порожнина, виповнена розм’якшеним пігментованим дентином. При зондуванні виявлена перфорація у одній точці. Перкусія 46 зуба безболісна. На холодовий подразник виникає короткочасний біль протягом 10-20 хвилин. Який діагноз захворювання.

    1. Хронічний глибокий карієс

    2. Загострення хронічного пульпіту

    3. Гострий глибокий карієс

    4. Хронічний фіброзний пульпіт

    5. Хронічний фіброзний періодонтит

  1. Хворий К. скаржиться на тривалий ниючий біль у 16 зубі, що виникає при прийманні холодної їжі. В анамнезі зуб пломбований з приводу глибокого карієсу, пломба випала рік тому. Об`єктивно: на жувальній поверхні 16 зуба є глибока каріозна порожнина, що сполучається з порожниною зуба, перкусія безболісна, зондування болісне у ділянці перфорації пульпи, ЕОД - 50 мкА, Термодіагностика болісна. Поставте діагноз.

    1. Хронічний фіброзний періодонтит.

    2. Хронічний глибокий карієс.

    3. Хронічний фіброзний пульпіт.

    4. Гострий глибокий карієс.

    5. Хронічний гангренозний пульпіт.

  1. Чоловік 27 років скаржиться на тривалий ниючий біль у 15 зубі під час їжі, особливо холодної. Іноді відмічає біль при зміні температури. Об'єктивно: на дистальній контактній поверхні 15 зуба є глибока каріозна порожнина, заповнена розм'якшеним дентином. При зондуванні відмічається біль у місці перфорації каріозної порожнини. Електрозбудливість пульпи 35 мкА. Який найбільш ймовірний діагноз?

    1. Гострий середній карієс

    2. Гострий глибокий карієс

    3. Хронічний фіброзний пульпіт

    4. Гіперемія пульпи

    5. Хронічний гангренозний пульпіт

  2. Хворий А, 45 років, скаржиться на ниючий, тривалий біль в 46 зубі, який виникає під дією температурних і хімічних подразників їжі. При огляді на жувальній поверхні 46 зуба є глибока каріозна порожнина, заповнена розм’якшеним дентином. Порожнина зуба розкрита в одній точці, зондування відкритої пульпи болісне. Від холодної води виникає повільно наростаючий ниючий біль, який триває протягом 20-30 хвилин після припинення дії подразника. Поставте діагноз?

    1. Хронічний фіброзний пульпіт

    2. Гострий глибокий карієс

    3. Хронічний глибокий карієс

    4. Хронічний гангренозний пульпіт

    5. Хронічний фіброзний періодонтит

  1. Хворого 45 років турбує кровоточивість з каріозної порожнини 16 зуба при прийманні твердої їжі. Об'єктивно: на жувальній поверхні 16 зуба глибока каріозна порожнина, заповнена розростанням м'якої тканини багряно-червоного кольору, що легко кровоточить при доторкуванні. Зондування новоутворення слабо болісне. Реакція на холодовий подразник практично безболісна. На рентгенограмі патологічних змін у періапікальних тканинах не виявлено. Визначте діагноз.

    1. Хронічний гранулюючий періодонтит

    2. Хронічний гіпертрофічний пульпіт

    3. Хронічний гангренозний пульпіт

    4. Гіпертрофічний папіліт

    5. Хронічний грануломатозний періодонтит

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]