Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Inna_i_Maryana.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
20.84 Кб
Скачать

Спільна політика єс в сфері туризму

Варіант №1

1. Європейський туристичний форум 2007 року.

Даний туристичний Форум був організований спільними зусиллями Португалії та Європейської Комісії та за участю європейського туристичного сектора. Темою цього Форуму було обрано «стале управління туристичними напрямками».

В нещодавному поданні Європейської Комісії, була представлена програма для розвитку сталого та конкурентного європейського туризму. Важливість цього подання було підкреслено Віце-президентом Європейської Комісії Гюнтером Ферхойгеном та Міністром економіки та інновацій Португалії Мануелем Пінхо в презентації.

Програма сталого розвитку представляє багато викликів і можливостей для розвитку туризму. Було представлено наступні теми для обговорення на Форумі:

1. Управління та збереження природної і культурної спадщини.

Туристичний сектор є прекрасною можливістю внести свій вклад у збереження природної та культурної спадщини, оскільки, це процес, який вимагає відповідальності, чесності, співробітництва і зобов'язання всіх зацікавлених сторін.

Форум підкреслив необхідність спільної роботи та партнерства для визначення впливу на туризм. Існує необхідність поліпшення його координації на європейському, національному та місцевому рівні між установами державного сектора. Існує також необхідність підприємств приватного сектора в повній мірі брати участь у збереженні природи і культури. Це може бути полегшити шлях надання чіткої політичної основи та інструментів у державному секторі, на який підприємства можуть відгукнутися. Крім того, є необхідність забезпечити активну участь місцевої громади в стратегії та заходи по збереженню культурної спадщини та навколишнього середовища, а також у розвиток сталого туризму.

На Форумі було визначено три основні вимоги, що дадуть змогу територіям, що охороняються сприяти розвитку сталого туризму: більш ефективний правовий захист та його застосування; висока якість планів, здійснюваних співробітниками з численними навичками, а також надання достатніх фінансових ресурсів.

Переходячи до більш конкретних аспектів, внески делегатів вказали на необхідність уникнути стандартизації, особливо там, де норми і правила ЄС можуть перешкодити розвитку туристичного бізнесу та вираження креативності громад. Також, на Форумі було нагадано про глобальні зобов'язання в Європі, наприклад, викладені в Конвенції про біологічне різноманіття.

2. Раціональне використання ресурсів і відходів.

Незважаючи на досягнення загального сталого розвитку з точки зору використання ресурсів і забруднення навколишнього середовища – є ілюзією, ще багато треба і потрібно зробити. Це може привести до підвищення ціни для споживачів, що повинно бути прийнято і пояснено, але це не завжди так буває.

Можуть використовуватися інструменти, що стимулюватимуть більш раціональне використання ресурсів. Часто, у сферах зовнішнього туризму може бути необхідним дотримання законодавства (до прикладу, Водна Рамкової Директива). Уряди можуть сприяти раціональному використанню ресурсів шляхом застосування економічних інструментів, таких як податкові пільги. Тим не менш, багато що може бути досягнуто за рахунок добровільних інструментів, які можуть тягнути за собою подальшу відповідь перед основними вимогами законодавства.

На Форумі було надано інформацію про різні дослідження по використанню ресурсів та управління ними, різні аспекти туристичного продукту, а також необхідність вдосконалення знань, обмін та поширення інформації було підкреслено. Нарешті, стало ясно, що є постійна потреба для звукового моніторингу та вимірювання впливу, якщо призначене управління буде успішним.

3. Стале управління: корпоративна відповідальність за конкурентоспроможність та створення робочих місць.

Туристичні підприємства відіграють ключову роль в досягненні сталого розвитку. Багато великих компаній тепер мають чітку політику сталого розвитку, підкріплену управлінськими процесами і відданими своїй справі працівниками та оприлюднення через механізми звітності. Малі підприємства також демонструють підвищення прихильності до навколишнього середовища та соціальних питань.

Як і в багатьох аспектах сталого розвитку, Європейська Комісія хоче використовувати його роль в забезпеченні обміну інформацією і створення мереж для сприяння соціальному діалогу в сфері туризму. Сезонність попиту, однак, до сих пір вважається ворогом сталого розвитку, не в останню чергу через його вплив на якість роботи, і повинен бути направлений, через діалог, творчий маркетинг і розробку продукту.

Нові перспективи в галузі туризму, освоєння природних ресурсів і оцінки місцевих культур та самобутності, може принести нові робочі місця, наприклад, у секторі громадського. Заходи для забезпечення сталого розвитку зайнятості в сфері туризму повинні обертатися навколо забезпечення базової освіти, відмінної професійної підготовки, поліпшення досліджень та розробок, міцне партнерство між співробітниками та їхніми представниками, роботодавцями та урядом.

Наша відповідальність за якість роботи - з точки зору оплати і умов праці – відноситься до основних принципів сталого розвитку соціальної справедливості, але є і ключем до здобуття досвіду, а значить, і конкурентоспроможності в галузі.

В ході форуму, Європейської Комісія нагородила кращі європейські нові сільські туристичні напрямки 2007 року. Вперше, було обрано десять напрямків з видатних ініціатив в галузі сільського туризму в рамках пілотного проекту «EDEN».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]