Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лаб_роб_2.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
103.94 Кб
Скачать

Банкомат (e-olimp, № 138)

В банкоматі є в наявності в достатній кількості купюри 10, 20, 50, 100, 200 та 500 грн. Знайти мінімальну кількість купюр, яку необхідно використати, щоб видати суму N грн. або вивести -1, якщо вказану суму видати неможна.

Технічні умови

У вхідному файлі одне число N. 1<=N<=1000000.

В вихідний файл потрібно записати відповідь – одне число.

Варіанти № 3, 6, 8, 11

Корупція (e-olimp, № 21)

З метою боротьби с тіньовою економікою банк вирішив впровадити об’єднання N рахунків фірми в один. За одну операцію об’єднуються 2 рахунки та банк автоматично перераховує на свій рахунок Р% від суми об’єднання за виконання операції та закриття одного з рахунків. Яка найбільша сума може залишитися на рахунку фірми? На кожному з рахунків до впровадження політики об’єднання було не більше, ніж G грн.

Технічні умови

Вхідні дані

В першій стрічці 2 числа: кількість рахунків N та процент відрахувань P.

В другій стрічці N чисел: сума на кожному з рахунків фірми.

Вихідні дані

Найбільша сума, яка може залишитися на рахунку.

2 ≤ N ≤ 100000, 0 ≤ Р ≤ 20, 0 ≤ G ≤ 10000

Варіанти № 7, 13, 14 Вода (e-olimp, № 609)

Нещодавно Сергій пішов до криниці за водою, але так і не повернувся. Він узяв з собою n каністр, кожну з яких він повністю наповнив водою. Тепер Сергій хоче доставити їх у свій заміський будинок. Ось в цьому і є проблема. За один раз Сергій може занести не більше 2 каністр – у нього всього дві руки. Більше того, він може нести не більше, ніж k літрів води.

Тепер Сергій стоїть біля криниці й думає, за яку мінімальну кількість раз він може віднести всю воду додому, й чи може взагалі. Допоможіть йому розв’язати цю задачу.

Технічні умови

Вхідні дані.

В першій стрічці вхідного файлу два цілих числа – n та k (1 ≤ n ≤ 105). В другій стрічці n цілих чисел — об’єми каністр в літрах. Усі числа в вхідному файлі додатні та не перевищують 109.

Вихідні дані.

Якщо Сергій не зможе занести всю воду додому, виведіть «Impossible». Інакше виведіть одне число – мінімальну необхідну кількість раз.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]