Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна для МКз 3-3.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
214.53 Кб
Скачать

2.4 Вибір типу рухомого складу.

Вибір типу автобусів для роботи на міжнародних маршрутах обумовлюється:

  • дорожніми умовами. Автобуси, що мають високі швидкості руху, повинні експлуатуватися на дорогах з удосконаленим покриттям, що мають достатню ширину поїзної частини, необхідні радіуси повороту;

  • умовами проїзду пасажирів на маршрутах великої довжини. При наявності значної кількості транзитних пасажирів повинні використовуватися автобуси, що забезпечують найбільший комфорт поїздки;

  • розміром і характером пасажиропотоку, ефективністю експлуатації автобусів. На маршрутах з невеликим пасажиропотоком доцільно використовувати автобуси середньої й малої місткості.

Тип рухомого складу на маршруті визначаємо в залежності від найбільш завантаженої ділянки маршруту за рейс. Для маршруту Кривий Ріг (Україна)-Любляна(Словенія) цей показник дорівнює:……..

Приймаємо автобус:MAN Lions Coach R07,який буде задіяний в перевезенні пасажирів в міжнародному сполученні.

Техніко-експлуатаційні характеристики:

-призначення:туристичний;,

-тип:великий;

-клас:люкс;

-колісна формула:6*2;

-базове шаси:6.060мм;

-повна маса:без навантаження-16070кг,максимальна вага-24000кг;

-двигун:D 2866 LOH;

-тип двигуна:дизель;

-робочий об’єм двигуна:11.967 см3;

-норму токсичності:Euro 4;

-кількість посадкових місць:50+1;

-об’єм багажних відділень: 10 м3 ;

-розмір шин: 295/80 R 22,5.

2.5 Складання розкладу руху автобусів на маршруті (наказ Міністерства транспорту України від 21.01.1998 № 21).

Розклад - це основний документ, що визначає організацію і ефективність роботи автобусів на маршруті, а також час початку і закінчення кожного рейсу, час проходження проміжних контрольних пунктів, час обідніх і внутрішньозмінних перерв, час перезмінки водіїв. Розклад складають не пізніше ніж за 14 діб до відкриття руху окремо на весняно-літній і осінньо-зимовий період і характерні дні тижня. При необхідності розробляють інші розклади. Щорічно розклади руху підлягають корегуванню для врахування змін кількості автобусів на маршруті, конфігурації траси маршруту, норм часу на виконання рейсів, систем організації праці водіїв, а також при зміні варіантів організації комбінованого руху автобусів і введені спеціальних рейсів.

Розклад руху

Розклад руху є основою організації руху на маршрутах і обов'язковий для виконання працівниками пасажирського автомобільного транспорту.

Розклад руху повинен розроблятися з дотриманням таких вимог:

-вчасного задоволення попиту населення на перевезення;

-використання місткості автобусів згідно з паспортом заводу-виготовлювача;

-мінімальних витрат часу пасажирів на поїздки;

-регулярності руху автобусів на маршруті;

-комфортності умов поїздки пасажирів;

-дотримання режимів та умов праці водіїв і кондукторів згідно із законодавством;

-ефективного використання автобусів на маршрутах.

Перевізники складають такі види розкладу руху:

-зведений - для міських, приміських, міжміських, міжнародних, туристичних, експресних і таксомоторних маршрутів - у формі таблиць. У ньому зазначається час відправлення автобусів з початкового пункту та прибуття до кінцевого пункту;

-автостанційний - на приміських, міжміських та міжнародних - для кінцевих і проміжних пунктів маршрутів. У ньому зазначається час прибуття та відправлення з початкового і проміжних пунктів, прибуття до кінцевого пункту, тривалість зупинок та всього рейсу;

-робочий - розклад руху, який водій одержує перед виїздом на маршрут - для міських, приміських, міжміських, міжнародних, туристичних, експресних і таксомоторних маршрутів. У ньому зазначається час відправлення з початкової зупинки і контрольних пунктів та прибуття до кінцевого пункту.

Відповідні зразки розкладу руху подано в таблицях 1-3 додатка 9 до цих Порядку і умов.

Розклад руху на міських і приміських маршрутах затверджується, а на внутрішньообласних - погоджується відповідними місцевими державними адміністраціями або органами місцевого самоврядування в межах їх повноважень. Розклад руху на міжобласних маршрутах затверджується, а на міжнародних - узгоджується з Державним департаментом автомобільного транспорту.

Автостанції на основі приміських, міжміських, міжнародних розкладів руху, складених перевізниками, розробляють автостанційні розклади руху, які розміщуються в приміщенні автостанції для інформування пасажирів, а також публікуються в інформаційних листках, брошурах тощо для поширення серед населення.

Розклад руху на міських, приміських, міжміських та міжнародних маршрутах складається на весняно-літній та осінньо-зимовий періоди року, а на міських, приміських та міжміських - ще й окремо на робочі і вихідні дні.

Термін переходу на відповідний розклад руху на міських, приміських та внутрішньообласних маршрутах щорічно визначається відповідними місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування, а на міжміських та міжнародних - Державним департаментом автомобільного транспорту.

Зміни в розкладі руху на приміських, міжміських та міжнародних маршрутах узгоджуються перевізником з відповідними автостанціями.