Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Левіцкий екологія1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
1.94 Mб
Скачать

Висновок

Основні проблеми в роботі Бортницької станції аерації пов'язані, в першу чергу, з тим, що існуючі споруди були запроектовані та побудовані ще в 50-60-х роках минулого століття і на сьогодні застаріли не тільки фізично, а й морально.

  1. У самому критичному стані — споруди I блоку станції, які експлуатуються ще з 1964 року. Очисні споруди вже відпрацювали свій експлуатаційний термін і потребують негайної реконструкції. Першочерговим є питання будівництва нової насосної станції першого підйому, яка подає стічні води на I блок Бортницької станції аерації.

2. Низька ефективність роботи існуючих грабельного відділення. Відповідно до проекту на грабельного відділення Бортницької станції аерації встановлені решітки з отворами 16 мм. Ці грати внаслідок великих розмірів отворів не забезпечують повного затримання всього сміття, що надходить на станцію зі стічними водами, що призводить до винесення сміття на споруди механічної очистки стічних вод — пескоулавлевателі та первинні відстійники. Відбувається засмічення споруд, що призводить до порушення режимів їх роботи. Сміття, що накопичується в первинних відстійниках, відкачується на метантенк разом з сирим осадом. При відкачуванні відбувається засмічення насосів відкачки сірчаного осаду, який веде до їх виходу з ладу. При засміченні приймачів відстійників відбувається накопичення в них сирого осаду, що призводить, особливо в літній період, до виникнення процесів бродіння у відстійниках з викидом в атмосферу метану та сірководню.

Список літератури

Головним джерелом реферату були:

  • Вікіпедія – статті про екологію і способи очищення стічних вод і про саму БСА. ( http://uk.wikipedia.org/wiki/ )

  • Інтернетенциклопедія(http://wek.kiev.ua/uk/Бортницька_станція_аерації)

  • Фотозвіт Андрієва Матвія (http://matvey.kiev.ua/photos/bsa/)

  • Одна з фото була взята з сайту СТБ (http://www.stb.ua/ )