Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори інв.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
372.74 Кб
Скачать

13 . Вибір комплексу маркетингу та розрахунок обсягів реалізації продукції.

Після того як обрана стратегія реалізації проекту розпочинається комплекс маркетингу, який в даному випадку слугує тактикою реалізації стратегії.

відомо, що комплекс маркетингу стосується із чотирьох “Р”, тому ми коротко простежимо по кожній із його складових.

  1. Товарна політика визначається виходячи із особливостей товару на обраного сегменту ринку. Передбачає здійснення наступних заходів:

    • визначення товарного асортименту та товарної номенклатури продукції.

    • Вирішення питання, щодо запровадження товарних марок.

    • Вирішення проблем щодо іміджу, упаковки, сервісу та гарантій товару.

  2. Цінова політика передбачає встановлення цін на свою продукцію та розробку гнучкої системи їх коректування.

Заходи:

  • розробка калькуляцій на всі види продукції в роках товарної номенклатури.

Дилема в ціноутворенні:

Вибір цінової стратегії та її обґрунтування. Загальна конкурентна стратегія низьких витрат передбачає наступальне ціноутворення.

Тобто встановлення ціни на початкових стадіях реалізації проекту на низькому рівні.

Але сама цінова стратегія може поєднуватись з низькими витратами на стимулювання збуту або з високими витратами на стимулювання збуту.

3) – розробка системи користування цін (встановлення скидок та надбавок за обсяги закупівлі розробка системи встановлення цін за географічними принципами врахування психології споживача. Тощо).

Комунікаційна політика передбачає вибір та обґрунтування комплексу товаропросування, а саме:

  • обґрунтування рекламної компанії ( вибір виду реклами, носіїв реклами, її частоти), обґрунтування рекламного бюджету;

  • розробка системи стимулювання збуту ( вибір виду стимулювання: споживачів, посередників, власний персонал), обґрунтування засобів стимулювання ( скидки, розповсюдження зразків, виставки тощо);

  • розробка системи заходів на створення позитивного іміджу фірми;

  • особиста продажа продукції.

Збутова політика передбачає вибір каналів розподілу та розрахунок обсягів реалізації по кожному з них.

- обґрунтування каналів розподілу передбачає вирішення низки питань, як створювати власні кошти, чи скори статися послугами гуртових та роздрібних посередників. Якщо фірма вирішує створити власні канали розподілу, то бажано зробити роз пакунок його ефективності.

14.Місце і роль виробничої програми в бп

осоливий інтерес у потенційних кредиторів виникає до всіх деталей виробничого процесу. Це робиться з метою переконання у високій кваліфікації керівництва фірми та обгрунтованості її бізнес-план.

В даному розділі необхідно доказати потенційним партнерам, що бізнесмен в змозі організувати виробництво та постачати необхідну кількість товарів в необхідні строки та місця, з певним рівнем якості. на думку Попова це є самий важний розділ БП.

Виробнича програма розпочнеться з відповіді на питання:

  • На яких потужностях буде здійснюватись виробництво: на вже існуючих чи новостворених. Для нових підприємств в БП виділяється спеціальний підрозділ „Місцезнаходження”. Дане питання має особливе значення для підприємств, які негативно впливають на навколишнє середовище або тісно прив’язане до сировинних зон (добувна промисловість, виробництво цементу).

  • Визначається початкова виробнича потужність підприємства та динаміка її росту по роках, обумовлюється змінність роботи. Розрахунки по даному підрозділі необхідно подавати в перспективі на 3-5 років.

  • Визначаються джерела закупівлі сировини та матеріалів, ліміти на них. Для наглядності бажано побудувати схему виробничих потоків на підприємстві, в якій відображаються джерела постачання сировини на комплектуючих деталей, в яких підрозділах вони будуть перетворюватись в готову продукцію та як і по яких каналах дана продукція буде доставлена споживачам. Бажано на кожній з ланок відображати процеси контролю за якістю та привести систему стандартів, яка буде застосовуватись.

Дана схема приводиться в додатках, однак вона дає можливість змістовно і послідовно описати весь виробничий цикл, та достовірніше оцінити витрати виробництва.

  • зазначається чи передбачається виробнича пропорція: з ким і на яких умовах;

  • придбання обладнання і опис технологічного процесу плюс розрахунок витрат

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]