Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratornaya_rabota__14_-_Stvorennya_form.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
229.89 Кб
Скачать

Елемент керування кнопка

Цей елемент керування призначений для запуску макросу, виклику функції MS Access Basic чи виконання процедури обробки подій. Наприклад, форма може містити кнопку, при натисканні якої відкривається інша форма або звіт.

Якщо майстра по створенню елементів керування включені, можна створити кнопку за допомогою майстра. Для вмикання чи відключення майстрів по створенню елементів керування необхідно натиснути кнопку “Майстер” чи вибрати команду Майстер у меню Вид. Якщо майстра по створенню елементів керування включені, то кнопка зображується натиснутої (утопленої), а ліворуч від команди в меню зображується мітка.

Для розміщення чи тексту малюнка на поверхні кнопки варто визначити її властивість “Підпис поля”(Caption) чи “Малюнок”(Picture) відповідно.

Для створення кнопки треба виконати наступні дії:

  1. Натиснути на кнопку “Кнопка” на панель елементів керування

  2. Позначити мишею область розміщення Кнопки на просторі форми у області даних

  3. У вікні Свойства встановити параметри Кнопки (підпис на кнопці, послідовність обробки подій при натисканні Кнопки)

Малюнки й інші об'єкти

У форму можна включити прості графічні об'єкти, такі як лінії і прямокутники. Для створення ліній або прямокутників необхідно вибрати відповідну піктограму панелі елементів, а потім натиснути мишею на порожній простір у формі. У вікні Свойства встановити параметри цього об'єкту.

Крім того, MS Access підтримує Windows-технологію OLE (Object Linking and Embedding – розміщення і зв'язування об'єктів). Завдяки цьому можна вмонтувати у форми об'єкти, створені кожної з Windows-програм, що підтримують режим OLE-cepвера. Як такі об'єкти можуть бути використані малюнки, діаграми і т.п.

Для розміщення об'єкта у формі варто вибрати піктограму “РАМКА” об'єкта панелі елементів. Після визначення користувачем розмірів для малюнка MS Access відкриває діалогове вікно “Вставка об'єкта”, що містить список засобів, за допомогою яких можна вмонтувати об'єкт у форму, а також дозволяє вмонтувати у форму вже готові об'єкти. Виберіть відповідний чи засіб об'єкт і натисніть ОК. Наприклад, щоб створити малюнок, можна вибрати “Малюнок Paintbrush”. У результаті буде запущена програма Paintbrush, за допомогою якої можна створити необхідний об'єкт. Завершивши створення об'єкта, збережете його за допомогою команди Файл/Зберегти. Він буде збережений разом з формою.

Малюнки й інші об'єкти, що вбудовуються у форми можна зв'язувати з формою цілком, або з кожним записом форми.

Елементи керування, що обчислюються

Елементи форми можуть бути зв’язаними і незв’язаними. Зв’язані елементи прив’язані до поля вихідної таблиці чи запиту. Незв’язані елементи відображають результат обчислення.

  1. Відкрити форму в режимі Конструктора і на панелі елементів вибрати піктограму “ПОЛЕ”.

  2. Зазначити мишею в межах форми місце розміщення поля  створюється нове поле і підпис.

  3. Відкрити вікно властивостей поля і для властивості “Данные” ввести вираз, що задає його значення.

Імена полів у таких виразах полягають у квадратні дужки. У цьому випадку їх легше відрізнити від інших елементів. Крім того, застосування квадратних дужок для імен полів, що містять спеціальні символи, є обов'язковим.

  1. При створенні форми, необхідно встановити значення властивості “Формат поля”

  2. Область приміток форми є найбільше придатним місцем для відображення підсумкових значень.

Відображувана у формі інформація не обмежується чи таблицею чи запитом. Наприклад, можна скористатися функцією Date(), що визначає системну дату. Крім того, за допомогою незв’язаних елементів керування можливе виконання програм, написаних вбудованою мовою програмування Visual Basic.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]