Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MYeTODIChKA-2011-Komplexna_kursova_robota.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
185.34 Кб
Скачать
  • порівняння теоретичних поглядів вчених і практичної діяльності вітчизняних і зарубіжних фірм, формування висновків, рекомендацій.

    1. Грамотність оформлення. Це важлива вимога до курсової роботи, що підвищує її якість. Робота не повинна містити граматичних і стилістичних помилок. Необхідно дотримуватись правил цитування, оформлення виносок, списку використаної літератури. Крім того, виконання цієї вимоги виховує у студента культуру оформлення наукових праць, яка може стати у нагоді в майбутній практичній діяльності.

    5

    Основні етапи підготовки курсової роботи

    Курсова робота є результатом вивчення певного циклу дисциплін чи будь-якої окремої навчальної дисципліни. Підготовка курсової роботи охоплює кілька етапів.

      1. Добір теми курсової роботи

    Тематика курсових робіт визначається змістом навчальних курсів; розробляється і затверджується кафедрою.

    Тема курсової роботи має становити інтерес для студента, бути пов'язаною з його діяльністю і сприяти максимальному використанню здобутих знань і практичного досвіду. Слід зауважити, що студент має право запропонувати власну тему курсової роботи, обгрунтувавши доцільність її розробки.

      1. Формулювання мети та основних завдань курсової роботи

    Залежно від того, якою мірою зрозуміло і точно сформульовано мету роботи, такими ж вдалими будуть її основні завдання, план, організація виконання, стиль викладу.

    Правильне визначення мети роботи дасть змогу студенту виокремити в ній основний напрям дослідження, упорядкувати пошук і аналіз матеріалу, підвищити якість роботи, уникнути загальних міркувань.

    Приклади формулювання мети курсової роботи:

    • "Метою курсової роботи є аналіз операційного менеджменту організації та розробка шляхів його вдосконалення".

    • "Мета курсової роботи — вивчити особливості маркетингового менеджменту провідних зарубіжних компаній і розробити пропозицій щодо їх застосування у практиці управління вітчизняними підприємствами".

    Мета курсової роботи повинна бути тісно пов'язана з назвою теми. На основі сформульованої мети студент повинен визначити основні завдання, які необхідно розв'язати у процесі виконання курсової роботи. Завдання повинні конкретизувати основну мету роботи; їх визначення пов'язане з назвами основних розділів.

    Приклади формулювання завдань курсової роботи

    • теоретичного характеру (її план наведений у дод. 2):

    • розкрити теоретичні засади стратегічного управління;

    - проаналізувати особливості стратегічного менеджменту у провідних зарубіжних компаніях;

    • вивчити зміст основних стратегій розвитку бізнесу;

    - розробити напрями вдосконалення процесу стратегічного управління на вітчизняних підприємствах;

    • на прикладі підприємства (її план наведено в дод. 3):

    6

    • розкрити теоретичні засади інноваційного менеджменту;

    • проаналізувати ефективність управління інноваціями в ...;

    • розробити шляхи підвищення ефективності впровадження інноваційних заходів в ...

      1. Складання плану курсової роботи

    На початку підготовки до написання курсової роботи студент повинен ознайомитись зі змістом наукових публікацій за вибраною темою і скласти розгорнутий план із зазначенням основних розділів і підрозділів роботи, який потрібно узгодити з науковим керівником.

    План курсової роботи є відбиттям її структури, під якою розуміється порядок компонування і взаємозв'язок окремих її частин.

    Виконані розділи роботи студент подає на розгляд керівнику і відповідно до його зауважень уточнює, доповнює і в разі потреби доопрацьовує.

    1. Виклад матеріалу курсової роботи

    Матеріал роботи студент повинен викладати послідовно, логічно взаємопов'язуючи окремі його частини, повністю розкрити тему. Для цього необхідно приділити увагу сучасним теоретичним і методичним розробкам, розглянути і творчо осмислити відповідну наукову літературу та періодичні видання, визначити власне ставлення до дискусійних питань теми. На основі аналізу емпіричних або звітних даних, особистих вражень та узагальнень зробити необхідні висновки, висвітлити досягнуті успіхи, зазначити наявні недоліки, а також висловити пропозиції щодо можливостей подальшого поліпшення діяльності об'єкта досліджень.

    7

    Структура та технічне оформлення курсової роботи

    Курсову роботу студенти виконують самостійно, дотримуючись рекомендованої структури та вимог до технічного оформлення.

    Рекомендується така структура курсової роботи:

    1. Титульна сторінка, оформлення якої не потребує особливих пояснень (варіант оформлення наведений у дод. 1).

    2. Зміст курсової роботи. Вказуються заголовки розділів (підрозділів) і сторінки, на яких вони розміщені (див. дод. 2).

    3. Вступ. Розкриваються актуальність і практичне значення вибраної теми, мета і основні завдання, предмет і об'єкт дослідження, структура курсової роботи, визначаються джерела інформації (обсяг вступу — до двох сторінок).

    4. Основна частина. Складається з трьох-п'яти основних розділів, які, у свою чергу, можуть поділятися на два-гри підрозділи і за змістом повинні відповідати спрямованості теми, підпорядковува­тись основній меті та завданням, бути органічно взаємопов'язані, мати приблизно однаковий обсяг.

    5. Висновки з викладом прогнозу діяльності об'єкта досліджень. Висновки повинні випливати з аналізу вивченого матеріалу, бути конкретні, обгрунтовані, пов'язані із завданнями курсової роботи (обсяг висновків — до двох сторінок).

    6. Список використаної літератури розміщують у кінці роботи в алфавітному порядку в такій послідовності:

    • закони, нормативні акти та положення державного значення;

    • літературні та наукові джерела;

    • періодичні видання.

    У літературних і наукових джерелах вказують прізвище, ініціали автора, повну назву книги, місце видання, видавництво, рік видання. Для статей, що опубліковані в періодичній пресі, зазначають прізвище, ініціали автора, назву статті, назву журналу чи газети, рік видання, номер журналу чи дату виходу газети.

    1. Додатки. Є важливим засобом збагачення змісту курсової роботи.

    У вигляді додатків доцільно подавати допоміжні матеріали (таблиці допоміжних цифрових даних, ілюстрації; схеми, документи допоміжного характеру тощо), що доповнюють або ілюструють

    основний текст.

    На додатки в текстовій частині курсової роботи робляться посилання, наприклад: (див. дод. 1). Кожний додаток починають з нової сторінки, у правому верхньому куті пишуть слово "Додаток".

    8

    Додаток повинен мати тематичний заголовок. Якщо в курсовій роботі міститься кілька додатків, їх послідовно позначають цифрами (наприклад: «Додаток 1»).

    У кінці курсової роботи після списку використаної літератури студент ставить підпис і дату завершення роботи.

    Вимоги до технічного оформлення курсової роботи

    Курсова робота має бути написана (чи надрукована) чітко, розбірливо, без помилок і виправлень, з одного боку білого паперу формату А4 (210x297). Загальний обсяг курсової роботи, включаючи список використаних літературних джерел і додатки, не повинен перевищувати 40 сторінок, надрукованих через 1 інтервал ( 0 знаків у рядку, враховуючи проміжки між словами; підрядкові виноски друкують через один інтервал).

    Текстова частина має бути одного кольору (чорного, синього, фіолетового) за винятком титульної сторінки, таблиць, графіків, формул, для яких застосовується тільки чорний колір чорнила або туші.

    Сторінки курсової роботи повинні мати поля: ліве — 2 мм, верхнє та нижнє — 20 мм, праве — 10 мм.

    Нумеруються всі сторінки роботи до останньої разом з ілюстраціями та додатками, без пропусків, повторів і літерних додатків. Першою сторінкою вважається титульна, на якій цифра "1" не ставиться. Отже, загальна нумерація роботи починається на наступній сторінці (зміст курсової роботи) з цифри "2". Порядковий номер сторінки проставляється на середині її верхнього поля.

    Текст курсової роботи може ілюструватись кресленнями, схемами, фотографіями, графіками, таблицями, які також виконуються на стандартних аркушах паперу формату А4. Кількість ілюстрацій повинна бути достатньою для того, щоб надати тексту зрозумілості та конкретності. Усі ілюстрації (фотографії, схеми тощо) називають рисунками і нумерують послідовно. Номер і назву рисунка пишуть під графічним зображенням (див. дод. 4). Ілюстративний матеріал розміщують у тексті одразу після посилання на нього.

    Зразок оформлення таблиці показано в дод.5.

    На запозичену з інших джерел інформацію, а також на цитати, що наводяться в тексті, мають бути зроблені посилання. їх наводять одразу після закінчення цитати у квадратних дужках, де вказують порядковий номер джерела у списку використаної літератури та від повідні сторінки джерела (наприклад: [14, с. 1-4 ]) або під текстом тієї ж сторінки у вигляді виноски, де вказують прізвище та ініціали автора, назву джерела, місце вида; я, видавництво, рік видання та сторінку.

    9

    Формули вписують чітко та розбірливо чорним чорнилом або тушшю і нумерують арабськими цифрами. Порядковий номер вказують у круглих дужках з правого боку напроти нижнього рядка формули, до якої він належить. При посиланні в тексті на формулу необхідно вказати її повний номер у дуж::ах (наприклад: «у формулі ( )»). Після формули ставлять кому, з нового рядка пишуть слово "де" і розшифровують позначення словами в такій послідовності, як вони подані у формулі. Після слова «де» двокрапка не ставиться.

    Наприклад:

    Ззб = Нс І, (3)

    де 3ЗБ - норматив збутового запасу певного виду готових виробів або одиниць; Н - середньодобове перебування продукції на складі.

    Порядок подання і захисту курсової роботи

    Не пізніше як за два тижні до захисту студент подає курсову роботу науковому керівнику, який рецензує її та оцінює за п'ятибальною системою.

    У рецензії науковий керігник дає її стислу характеристику, оцінює теоретичний рівень, глибину виконаних досліджень, доцільність і обгрунтованість запропонованих рекомендацій, переваги та недоліки, якість і відповідність оформлення Методичним рекомендаціям (див. дод.).

    Досвід рецензування засвідчує, що найчастіше курсові роботи чають такі недоліки:

    • відхід від теми (тема курсової роботи передбачає розкриття ,одних питань, а фактично розкриваються інші);

    • безсистемний виклад матеркчу, повторення одних і тих самих пожень;

    • логічні помилки, невміння виокремити головне;

    • невдале поєднання теорії з фактичним матеріалом;

    • переписування матеріалу з друкованих видань;

    • недотримання методичних рекомендацій щодо оформлення роботи.

    У разі негативної оцінки курсова робота разом з рецензією повертається студенту, який повинен доопрацювати її з урахуванням зауважень і доопрацьований варіант разом із рецензією подати науковому керівнику для повторної перевірки.

    Якщо попередня оцінка позитивна, студент допускається та готується до захисту курсової роботи.

    Курсову роботу студент захищає у присутності навчальної групи. Тези доповіді студент готує заздалегідь. Доповідь повинна бути змістовною і тривати 5-8 хвилин.

    10

    У доповіді необхідно:

    • назвати тему курсової роботи, показати її актуальність і значущість;

    • сформулювати основну мету і завдання дослідження;

    • стисло розкрити зміст і структуру роботи;

    • доповісти про результати роботи, висновки і пропозиції.

    Після доповіді студент відповідає на запитання викладачів. Під

    час захисту оцінюються якість виконаної студентом курсової роботи, рівень знань і набутих навичок з висвітленої теми, вміння аналізувати практичну діяльність організацій, логічно і аргументовано викладати думки, відповідати на запитання, обґрунтовувати власну точку зору.

    Результати захисту курсової роботи оцінюються за чотирибальною системою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно") та проставляються в заліковій відомості навчальної групи та заліковій книжці студента. У разі незадовільної оцінки курсову роботу необхідно доопрацювати або виконати нову за іншою темою.

    11

    НАПРЯМИ ДОСЛІДЖЕНЬ ПРИ ОБРАННІ КУРСОВОЇ РОБОТИ

    1. Особливості управлінської праці.

    2. Управлінська праця як складова управлінської діяльності.

    3. Функціональний аналіз діяльності менеджера.

    4. Управлінська роль менеджера.

    5. Вимоги, які пред’являються до сучасного менеджера.

    6. Сутність,принципи та напрямки наукової організації праці.

    7. Сутність та завдання наукової організації праці на сучасному етапі.

    8. Основні принципи наукової організації праці.

    9. Напрямки наукової організації праці.

    10. Розподіл та кооперація управлінської праці.

    11. Основні види розподілу та кооперації праці.

    12. Розпорядча діяльність менеджера.

    13. Комунікаційно-інформаційні аспекти розпорядчої діяльність менеджера .

    14. Планування особистої роботи менеджера.

    15. Роль та значення планування особистої роботи менеджера.

    16. Особливості планування особистої роботи менеджера.

    17. Вибір пріоритетних справ менеджера.

    18. Делегування повноважень в діяльності менеджера.

    19. Нормування управлінської праці, облік та аналіз робочого часу менеджера.

    20. Організація робочих місць.Умови праці менеджера

    21. Сутність організації робочого місця менеджера.Обладнання робочого місця.

    22. Планування робочого місця менеджера.

    23. Використання технічних засобів управління.

    24. Документування в управлінській діяльності.

    25. Сутність і види управлінських документів.

    26. Системи документації в управлінні.

    27. Процеси документування.

    28. Адміністративний етикет.

    29. Складання та оформлення документів.

    30. Складання і оформлення організаційно-розпорядчих документів.

    31. Оформлення документації з особового складу.

    32. організація діловодства. Опрацювання текстових матеріалів.

    33. Організація діловодства у підприємстві.

    34. Робота з документами.

    35. Робота з документами власного архіву керівника.

    36. Контроль за станом документаційного забезпечення управління.

    37. Організація та проведення нарад і зборів.

    38. Види ділових нарад.

    39. Технологія проведення ділової наради.

    12

    1. Особливості проведення нарад різних видів.

    2. Ділові контакти в діяльності менеджера.

    3. Проведення ділових переговорів.

    4. Проведення ділових бесід в діяльності менеджера.

    44. Техніка прийому відвідувачів.

    45. Техніка контактів з підлеглими.

    46. Основи взаємодії керівника і секретаря-референта.

    47. Етикет ділових контактів

    48. Управління зайнятістю й безробіттям.

    49. Згуртованість колективу,соціально-психологічний клімат у колективі.

    Методи управління персоналом.

    50. Кадрове забезпечення систем управління персоналом.

    51. Маркетинг персоналу.

    52. Кадрова політика організації.

    53. Управління мобільністю кадрів, трудова кар’єра.

    54. Професія, спеціальність, посада, професійна орієнтація. Найм, відбір і

    прийом персоналу. Трудова адаптація.

    55. Психологічний аналіз особистості працівника.

    13

    Список літератури Основна література

    1. Балабанова Л.В., Сарбак О.В. Організація праці менеджера. – К.; Професіонал, 2004. – 303с.

    2. Виноградський М.Д., Виноградська А.М., Шканова О.М. Організація праці менеджера. – К.; Кондор, 2007. – 412с.

    3. Абрамчук В.А. Лекции по менеджменту. Решение. Прожвижение. Риск. – С.-Пб.: Союз, 1990. – 335с.

    4. Акофф Рассел Л. Искусство решения проблем / пер. С англ.. Е.Г. Козаленко, Под редакцией Е.К. Масловского. – М.: Мир, 1982. – 220с., ил., 22см

    5. Андрушкін Ю.А., Кузьмін О.Е. Основи менеджменту. – Львів: Світ, 1995. – 296с.

    6. Анкудинов Ю.А. Организация стиля работы руководителя предприятия. – М.: экономика, 1976. – 46с.

    7. Афонин А. Основы мотивации труда: организационно экономические аспекты: Учебное пособие МАУП. – К.: Укр. Энциклопедия, 1994. – 304с.

    8. Бабец Е.К., Максимчук А.Г., Григорьев И.Е. Менеджмент. Учебное пособие. – Кривий Ріг, Видавничий дім, 2002. - 180с.

    9. Бабець Е.К., Максимчук А.Г., Стасюк В.П., Чернов А.П. Основи менеджменту. Ділові ігри, ситуаційні та тестові завдання. Навчальний посібник. – Кривий Ріг: Мінерал. – 2005. – 174с.

    10. Бакеев В.А. Практика хозяйственного руководства: психологический аспект. – М.: Знание, 1986. – 64с.

    11. Баркер Алан Как еще лучше управлять людьми. – М.: Гранд, 2002. – 272с. (настольная книга бізнесмена)

    12. Бовыкин В. Новый менеджмент. Управление предприятиями на уровне высших стандартов. Теория и практика эффективного управления. – М.: Экономика, 1997. – 368с.

    Додаткова література

    1. Герчикрва И.Н. Менеджмент., Москва, «Банки и биржи», издательство объединение ЮНИТИ, 1995. – 78с.

    2. Герчикрва И.Н. Менеджмент: Практикум. Учебное пособие для вузов, - М.: Банки и биржи, 1997. – 501с.

    3. Герчикрва И.Н. Менеджмент: Практикум. Учебное пособие для вузов, - М.: Банки и биржи, 1998 – 335с.

    14

    1. Голубков Е.П. Какое принять решение? Практикум хозяйственника. – М.: Экономика, 1990. – 188с.

    2. Горелик и др.. Анализ конфликтных ситуацій в системах управления. /Горелик В.А., Горелов М.А., Кононенко А.Ф. – М.: радио и связь, 1991. – 286с.

    3. Гришина Н.В. «опыт построения социально-психологической типологии производственных конфликтов» - Л, 1977. – 27с.

    4. Гришина Н.В. «Производственные конфликты и их регулирование» - Л, 1982. – 118с.

    5. Евланов Л.Г. Теория и праткика принятия решений. – М.: Экономика, 1984. – 176с.

    6. Завадский И.С. Менеджмент: Menegment, - К.: УФIМВ, 1997. – 540с.

    7. Завалина П.Н., Казанцеві А.К., Миндели Л.З. Основы информационного менеджмента: теория и практика: Учебное пособие / Под редакцией Завалина П.Н., Казанцеві А.К., Миндели Л.З. - М.: Экономика, 2000. – 475с.

    8. Зигер В., Ланг Л. «Руководить без конфликтов» - М, 1990. – 216с.

    9. А.К. Казанцев Общий менеджмент: Учебное пособие / Под редакцией А.К. Казанцева. – М.: Инфра-М, 1999. -252с.

    10. «Конфликт со знаком плюс» журнал «Бизнес» № 3,4, 1994. – 34с.

    11. Костевич Л.С. Теория игр. Исследование операций. – Минск: Высшая школа, 1982. - 231с.

    12. Кричевский Р.Л., Дубовская Е.М. «Психология малой группы: теоретический и практичекий аспект» -М, 1991. – 84с.

    13. Кричевский Р.Л. «Если вы руководитель» М: Дело, 1993. – 249с.

    14. Е. Курячая, «Костюмеры», Бизнес № 45(668), 7 ноября 2005. С. 62 – 64.

    15. Кредісов А.І. Менеджмент для керівників. – К.:Знання 1999. – 556с.

    16. Крымская Л.А. Психология менеджмента: Практические тесты руководителя/ Крымская Л.А., Гамов Н.С., Леженко Д.Л. Запорожье: Аурум, 1993. – 61с.

    17. Кабушкин Н.И. Основы менеджмента: ученик для вузов. – Минск: финансы, учт, аудит, 1998. – 282с.

    18. Мурашко М.І. Менеджмент персоналу: навчальний посібник. – К.: Знанння, 2002. – 311с.

    19. Малибруда Е. «Я - ты – мы. Психологические возможности улучшения общения» - М. 1986. – 203с.

    20. Мескон М.Х., Альберт М., Хедоури Ф. Основы менеджмента. – М.: Дело, 1997. – 371с.

    21. Мескон М.Х. и др.. Основы менеджмента. Пер.с англ.. – М.: Дело, 1997.- 704с.

    22. Мерсер Д. ИБМ: Управление в самой преуспевающей корпорации мира. (пер. С англ.. – М.: Прогресс, 1991. – 391с.

    15

    1. Монден Я. «Теота»: Методы эффективного управления, - М.: Экономика 1989. – 211с.

    2. Е. Муравьев «Поворотись-ка,синку!», бізнес № 15 (534), 14 апреля 2003. С. 124 – 127.

    3. Нікбахт Е., Гроннелі А. Фінанси. – К: основи, 1993. – 283с.

    4. Літовченко Б.В. Людина в управлінні, Дніпропетровськ, 2004. – 163с.

    5. Іванов А.М., Малявина А.В. Разроботка управленческих решений: Учебное пособие и по специальности «Менеджмент»/ Московская академия экономики и права. – М.: МАЭП, 2000. - 190с.

    6. История менеджмента. Под ред.. Д.Ф. Валового. – М.: Инфра – М, 1997. -212с.

    7. Исследовани операцій в экономике. (Под. Ред.. професора Н.Ш. Кремера. – М.: Издательское объединение «Юнити», 1997. – 407с.

    8. История менеджмента: Учебное пособие. Гос. Академия управления им. С. Ордженикидзе. – М.: Инфра – М, 1997. – 256с.

    9. Основи теорії оптимального управління Під. Ред.. В.Ф. Кротова – М.: Вища школа, 1990. – 430с.

    10. Палеха Ю.І. Ключі до успіху або Організаційна та управлінська культура/ Європейський університет фінансів, інформаційних систем, менеджменту та бізнесу. – К.: 2000. – 209с.

    11. Попов А.В. Теория и организация американского менеджмента. – М.: Издательство МГУ, 1991. – 152с.

    12. Прокушев Е.Ф. Менеджмент первинного рівня Дашков и К, 1999. – 320с.

    13. Петровская K.А. «О понятийной схеме социально-психологического анализа конфликта» - Л, 1977. – 80с.

    14. Пономаренко О.І.,Пономаренко В.О. Системні методи в економіці, менеджменті та бізнесі. Начальний посібник, - К.: Либідь, 1995. – 240с.

    15. Палеха Ю.І. Менеджмент для початківців: Начальний посібник.-2-ге видання. К.: Видавництво Європеського Університту, 2001. – 187с.

    16. Пушкар Р.М. Менеджмент теорія та практика: підручник для вузів. – Тернопіль, 1997. – 456с.

    17. Т. Рубиновская «Как сотрудничать со стрессом-2», Бизнес № 47 (566), 24 ноября 2003. С 68 – 69

    18. Рик Джойнер «лидерство и творческий потенциал», Пер. с англ.; - К.: - ПП Скобелкин И.О., 2003. – 74с.

    19. К. Ряполов, Н. Кадиров, В. Манзовитова, О. Руденко, И. Бывалый, «Этикиперовка торговли», бізнес « 36 (555), 8 сентября 2003. С 10 - 30

    20. «Разрешение конфликта» журнал « Кентавр» « 4, 1994. – 37с.

    21. Скотт Дж. «Сила ума. Способы разрешения конфликтов» Спб, 1993. – 112с.

    22. Фэйр М. «Выиграть может каждый» - М, 1992. – 44с.

    16

    1. І.О. Слепов Наука управління: з історії менеджменту: Хрестоматія: Навчальний посбник для екрн. Факультету вузів/ упорядковано І.О.Слепов. – К: Либідь, 1992. – 304с.

    2. Фатхутдинов Р.А. Разработка управленчиского решения. Учебник для ВУЗов. – М: ЗАО Бизнес школа «Интел-Синтез», 1997. – 462с.

    3. Хміль Ф.І. Менеджмент. – К.: Вища школа, 1995. – 351с.

    4. О. Хомяк «Для чего компании нужна миссия?» Бизнес № 42, 5 октября 2003. С. 89 – 91.

    5. О. Хлопенкова « Не умеющий плохо рабо тать», Бизнес № 28 (547), 14 июля 2003. С. 128 -129.

    6. Щекин Н.В. Практическая психология менеждмента. Как сделать карьеру. Как строить организацию.: Научно-прктическое пособие. – К.: Украина, 1994. – 396с.

    7. Чернявский А.Д. Организация управления. Учебное пособие. – МАУП. – К, 1998. – 134с.

    8. Юргутіс І.А. Основи менеджменту: навчальний посібник. – К.: Основи, 1998. – 253с.

    9. Щекин Г.В. Основы кадрового менеджмента: Учебное пособие для вузов МАУП,К, 1999. – 288с.

    10. Шегда А.В. Менеджмент: Навчальний посібник . – К, 2002. – 583с.

    11. Шегда А.В. Основі менеджмента. М.: 1998. – 511с.

    12. Черваньов Д.М. Менеджмент інноваційно-інвестиційного розвитку підприємства в Україні. – К.: Знання, 1999. – 514с.

    13. Цыгичко В.Н. Руководителю о принятии решений. – М: Финансы и статистика, 1991. – 240с.

    14. Эффективный менеджер. Книга 4 : Мотивация и проектирование работы, МИМ, Линк, 1999. – 372с.

    15. Яккока Л. «Карьера менеджера» - М, 1990. – 101с.

    17

    ДОДАТКИ

    Зразок титульної сторінки курсової роботи

    Додаток 1

    Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

    Державний вищий навчальний заклад

    «Криворізький національний університет»

    Кафедра менеджменту і адміністрування

    КОМПЛЕКСНА КУРСОВА РОБОТА

    з дисципліни “Менеджмент організацій”

    на тему

    Виконав студент групи _________________

    (прізвище,ім’я батькові)

    Науковий керівник _________________

    (прізвище,ім’я батькові)

    м. Кривий РІГ

    2011

    18

    Додаток 2

    Зразок змісту курсової роботи (на приклад конкретного підприємства Тема роботи:”комунікаційно-інформаційні аспекти розпорядчої діяльності менеджера” (на прикладі)

    Зміст

    Вступ 2

    1. Інформаційне забезпечення розпорядної діяльності менеджера.

    1.1. Організація інформаційного обслуговування менеджера.

    1.2. Документація розпорядної діяльності.

    1.3. Характеристика документів та їх класифікація.

    2. Порядок складання та оформлення розпорядних документів.

    2.1. Особливості складання основних видів розпорядних документів.

    2.2. Організація роботи з розпорядними документами.

    2.3. Організація контролю за виконанням документів.

    3. Шляхи підвищення ефективності складання розпорядних документів.

    3.1. Роль комунікаційного забезпечення при складанні розпорядних документів

    3.2. Методи вдосконалення підготовки та обробки документів.

    Висновки

    Список використаних джерел

    Додатки

    19

    Додаток 3

    Зразок змісту курсової роботи (теоритичного змісту)

    Тема роботи : “ Нормування управлінської праці, облік та аналіз робочого часу менеджера”.

    Зміст

    Вступ 2

    1. Теоретичні засади напрямків нормування управлінської праці.

    1.1.Вплив суспільних відносин на поведінкову діяльність людини.

    1.2. Потреби керівника та їх значення в управлінській діяльності.

    2. Вимоги до технології управлінської праці.

    2.1. Сутність технології прийняття управлінських рішень.

    2.2. Методи, якими користується керівник у процесі діяльності.

    3. Основні напрямки та принципи наукової організації праці.

    3.1. Завдання, що ставляться НОП апарату управління.

    3.2. Сутність вимог, які ставляться до нормування праці.

    3.3. Методи нормування управлінської праці.

    3.4. Вдосконалення методів нормування праці підлеглих.

    Висновки.

    Список використаних джерел

    Додатки

    20

    Зразок оформлення рисунка

    Додаток 4

    Рис. 1.Безцехова виробнича структура підприємства

    21

    Зразок оформлення таблиці

    Додаток 5

    Таблиця 2.2

    2

    Основні показники діяльності підприємства за 2009-2010 рр.

    пор

    Показник

    2009р.

    2010р.

    Відхилення

    1

    Загальна середня вартість майна, тис.грн.

    2392,0

    2651,0

    +258,5

    2

    Середній розмір капіталу і резервів, тис.грн.

    1903,0

    2271,5

    +368,5

    3

    Довгострокові забов’язання, тис. грн.

    7639,5

    464

    -7175,5

    4

    Середня вартість поточних активів, тис. грн..

    928,0

    1153,0

    +225,0

    5

    Виторг від реалізації, тис. грн.

    4995,0

    5608,0

    +613,0

    6

    Балансовий прибуток, тис. грн.

    2150,0

    2179,0

    +29,0

    7

    Чистий прибуток, тис. грн.

    1487,0

    1507,0

    +20,5

    8

    Рівень рентабельності майна, %

    48,0

    41,0

    -7,0

    9

    Рівень рентабельності поточних активів, %

    128,0

    88,0

    -40,0

    10

    Рівень рентабельності інвестицій, %

    76,0

    56,0

    -22,0

    11

    Рівень рентабельності власного капіталу, %

    56,0

    48,0

    -8,0

    12

    Рівень рентабельності продукції, %

    27,0

    22,0

    -5,0

    22

    Додаток 6

    Рецензія на комплексну курсову роботу

    Студента ДВНЗ «КНУ» _____________________________________________________________________

    (прізвище, ім'я, по батькові)

    Шифр групи,курс,факультет __________________________________________________________

    ___________________________________________________________________________________

    Курсова робота з дисципліни “Організація праці менеджера”______________________________

    ___________________________________________________________________________________

    Тема _______________________________________________________________________________

    ___________________________________________________________________________________

    Дата отримання " " 20__р.

    Рецензент___________________________________________________________________________

    (вчене звання, прізвище, ім'я, по батькові)

    Зміст рецензії

    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    __”___________20__р. _________________

    (підпис рецензента)

    Методичні вказівки

    до виконання комплексної курсової роботи

    з дисциплін: “Організація праці менеджера”, ”Управління персоналом” та

    ”Основи менеджменту” для студентів спеціальності 6.030601

    “Менеджмент організацій” денної форми навчання

    Укладачі: Варава Лариса Миколаївна,

    Максимчук Анатолій Григорович,

    Арутюнян Артур Размікович

    Реєстраційний номер №_____

    Підписано до друку _______2011р.

    Формат А5

    Обсяг стор.

    Тираж ________прим.

    Видавничий центр ДВНЗ «КНУ»,

    вул. ХХІІ партз’їзду, 11,

    м. Кривий Ріг.

    24

  • Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]