Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Plani_sem_zanyat_gp_dfo.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
200.7 Кб
Скачать

Практичне заняття №8

ЗМ-2. Тема 8. Правове регулювання банкрутства.

Навчальна мета: Вивчення правової регуляції діяльності відносно питань банкрутства і визначення відповідальності за порушення у цій сфері. Закріплення теоретичних знань з питань банкрутства в господарському праві, придбання практичних навичок у користуванні діючим господарським законодавством України.

Студенти повинні знати: Поняття банкрутства сторони у справі про банкрутство. Суб’єкти банкрутства. Підстави порушення справи про банкрутство. Стадії провадження у справі про банкрутство. Поняття судових процедур. Розпорядження майна боржника. Санація. Мирова угода. Ліквідаційна процедура. Припинення провадження у справі про банкрутство. Загальні положення Господарського кодексу, правову регламентацію питань пов’язаних з неплатоспроможності та банкрутства; нормативно-правову характеристику банкрутства, та інших документів, пов’язаних з цим питанням. загальні положення Господарського кодексу, правову регламентацію питань пов’язаних з не платоспроможності та банкрутства; Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»; Указ Президента України «Про утворення в арбітражних судах України спеціальних колегій з розгляду справ про банкрутство»; Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»; а також нормативно-правову характеристику банкрутства, та інших документів, пов’язаних з цим питанням.

Студенти повинні вміти: розрізняти учасників справ про банкрутство, знати порядок розгляду справ про банкрутство у господарському суді, та добре орієнтуватись у діючому законодавстві України.

Методика виконання: у процесі практичного заняття студенти коментують положення діючого законодавства України, ознайомлюються з системою господарсько-правових актів, законом України «Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом», Постанови Кабінету Міністрів україни “Про затвердження порядку проведення досудової санкціїї державних підприємств”, Закон України “Про банкрутство” а також науковою літературою та точками зору вчених-юристів.

Основні навчальні питання:

  1. Поняття, соціально-економічне призначення та ознаки банкрутства.

  2. Сторони у справах про банкрутство.

  3. Судові процедури у справах про банкрутство.

  4. Проблеми у справах про банкрутство, шляхи вирішення.

Теми рефератів:

  1. Нормативно-правова характеристика банкрутства.

  2. Распорядження майном боржника.

  3. Санація.

  4. Ліквідація.

  5. Мирова угода.

  6. Неплатоспроможність та банкрутство.

  7. Сторони в справах про банкрутство.

  8. Розгляд справ про банкрутство в господарському суді.

  9. Підстави для порушення справ про банкрутство.

  10. Распорядження майном боржника.

  11. Процедура распорядження майном.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]