Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
розділ3 (excel)_м.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
2.52 Mб
Скачать

Контрольні запитання:

  1. В яких випадках відбувається супроводження товарів по території України підрозділами митних органів?

  2. В чому полягає зміст функцій по митному супроводженню?

  3. Як використовується логічні та інші функції в середовищі Excel?

  4. Чи залучаються до супроводження підрозділи інших органів?

Варіант 16. Облік товарів за ПМП

На митниці ведеться облік затриманих за ПМП товарів протягом року.

  1. Створити таблицю 1 „Товари за ПМП»:

Таблиця 1

Товари за ПМП

  1. Створити таблицю 2 «Термінова інформація», занести самостійно дані про 5 затриманих товарів(в комірки з Х) та зробити розрахунки (в комірках з ?): назва товару має відображатись за вказаним кодом (використовуйте функцію ВПР).

Таблиця 2

  1. Проаналізуйте таблицю:

  • Визначити, за якими статтями затримано максимальну та мінімальну кількість товарів (за допомогою функцій або фільтру);

  • Визначити суму вартості затриманих за ПМП товарів в розрізі напряму руху та суму вартості товарів в розрізі коду товарів (за допомогою функцій чи засобу ИТОГИ);

  • Створити зведену таблицю сум вартостей затриманих за ПМП товарів по кожній статті в розрізі окремої країни призначення.

4. Побудувати діаграму загальної вартості затриманих за ПМП товарів по кожному товару. Вказати заголовок, підписати вісі та легенду діаграми. Вид діаграми, кольори, розташування легенди вибрати самостійно.

Контрольні запитання:

  1. Які ви знаєте способи незаконного переміщення предметів через митний кордон України? Зазначте статті Митного кодексу.

  2. В чому полягає суспільна небезпечність контрабанди?

  3. Яким чином використовується засіб Итоги, Фильтр, Сортировка, Сводная таблиця в середовищі Excel?

  4. Якими проблеми існують в галузі боротьби з контрабандою та ПМП?

Варіант 17. Оплата праці в митному підрозділі

Оформити звіт з оплати праці за грудень 2008 р. таких працівників: інспектор – стаж 5 років, має знання 2 іноземних мов, РМС 2 рангу – стаж 12 років, провідний інспектор – стаж 10 років. Оклади внести умовно або найти в нормативних документах. Прізвище, разову премію ввести самостійно.

  1. Створити таблицю 1. Таблиця 1 „Премії та надбавки до з/п” - містить довідникову інформацію про ставки нарахувань до з/п, використати нормативну базу про умову оплати праці робітників митниці.

  1. Створити таблицю 2. Таблиця 2 „Утримання з з/п” - містить довідникову інформацію про ставки утримань (прибутковий податок, проф.внески, пенсійний фонд, фонд зайнятості, соц.страхування) з зарплати митника.

  1. Створити таблицю 3. В Таблицю 3 „Розрахунок зарплати працівників митного органу занести дані (в комірки з Х) та зробити розрахунки (в комірках з ?) за допомогою логічних, статистичних та функцій ГПР, ВПР.

Таблиця 3

Розрахунок зарплати працівників митного органу

  1. Визначити, скільки працівників працюють більше 10 років?

5. Побудувати діаграму нарахованої та виданої зарплати. Вказати заголовок, підписати вісі та легенду діаграми. Вид діаграми, кольори, розташування легенди вибрати самостійно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]