Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КП.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
672.26 Кб
Скачать

1.3. Розрахунок відділення

1.3.1. Технологічний процес відділення

Під цим заголовком описується послідовність і взаємозв’язок робіт, що проводяться в відділенні та рух машин і агрегатів. Тоді перераховуються основні роботи відділення.

Приклад : Машина, яка потребує ремонту, або технічного обслуговування направляється на пост очистки або мийки, розміщений на території майстерні. Після очистки і мийки в залежності від необхідності , машина ставиться на пост технічного обслуговування чи ремонту. При технічному обслуговуванні виконуються контрольно-діагностичні, кріпильні, регулювальні і змащувальні роботи по вузлам і агрегатам машин в об’ємі встановленому керівництвом по експлуатації і технічному обслуговуванні машин. Для виконання встановлених операцій ТО слюсарно-монтажне відділення забезпечується необхідним обладнанням . І перш за все комплектом контрольно-діагностичних приладів і пристосувань. Цей комплект забезпечує загальну і поглиблену перевірку стану всіх механізмів і систем машин , виявлення причин виникнення несправностей чи відмов. Досвід роботи дорожно-будівельних машин дозволяє збільшити їх продуктивність і економічність, знизити трудомісткість робіт по ТО і ремонту, збільшити срок служби машин, повніше використати моторесурс збірних одиниць.

На постах поточного ремонту усуваються мілкі несправності і, як правило, проводиться розборка агрегатів для усунення несправностей . Найбільш часто на постах поточного ремонту проводяться слідуючі роботи : усування підтікання охолоджуючої рідини, мастила, палива шляхом підтягування з’єднань, заміни шлангів, трубопроводів, прокладок та пайки ; зміни зношених деталей, втулок, пальців, болтів, ресорних листів ; усунення зваркою, штіфтовкою, постановкою заплат, правка осей, валів ; виправлення різьби, заміна тросів (канатів) ; заміна агрегатів та інші роботи.

У цьому розділі курсового проектуванні слід описати технологічний процес відділення яке вам задано по завданню і яке ви проектуєте, в даному варіанті який ми розглядаємо потрібно розробити ділянку по ремонту гідросистем. Але описання технологічного процесу відділення ви можете знайти в книгах:

1. Шелюбский Б. В., Ткаченко В.Г. Техническая эксплуатация дорожных машин. М., Транспорт, 1986.

4. Техническая эксплуатация автомобилей. ( Под редакцией Кузнецова Е.С.), М., Транспорт,1991.

5. Техническое обслуживание, ремонт и хранение автотранспортных средств. В 2-х книгах под редакцией Канарчук и др., К., Виш школа, 1991.

Наприклад:

Відділення по ремонту гідросистем виконує ремонт та відновлення працездатного стану гідросистем дорожніх машин, мийку гідроціліндрів їх розбірку дефектовку та відновлення деталей гідросистем і знаходиться в агрегатному відділенні.

1.3.2. Розрахунок трудомісткості відділення

Дивіться попередній розрахунок в таблиці 2.4 напроти ділянок сума об’єднаних відділень і являється трудомісткість виконання робіт в даному відділенні.

Наприклад:

Так як більшість дорожніх машин, мають гідравлічні агрегати та вузли то їх ремонт виконують в агрегатному відділенні. Щоб визначити трудомісткість відділення по ремонту гідросистем визначаємо з таблиць прийняті за даними “Вказівок по організації і проведенню технічного обслуговування і ремонту дорожніх машин. ВСН 6-79” [1,с. 102], потрібно взяти від трудомісткості агрегатного відділення 5.78 % робіт виконуемих на відділення по ремонту гідросистем.

Тагр=47589,26/100·5,78=2751 люд.год

Отже Тгід=2751